Hardlopen in de herfst — tips om lekker te blijven lopen

hardlopen bij koud weer in de winter

Hardlopen bij koud weer

Hardlopen bij koud weer in de winter is niet altijd een pretje. De trainingen in dit seizoen zijn dan ook alleen weggelegd voor de echte doorzetter. Geen paniek! Met deze 12 tips blijf je deze winter vrolijk doorlopen en ga je fit het voorjaar in.

Looptips — Alles wat je wilt weten van hardlopen

Hardloopkleding — wat trek je aan?

hardloopmuts voor de winter

De beste hardloopmutsen voor de kou

Bij koud en guur weer binnen zitten en wachten tot het warmer wordt? Nee hoor, dat is niet nodig. De echte bikkels trainen gewoon door, hoe koud het ook is. Dat kan ook prima en is zelfs hartstikke gezond. Naast de juiste hardloopkleding, is het aan te raden een hardloopmuts te dragen.

Motivatie — Zo blijf je met plezier hardlopen

Van hardlopen word je slim

Van hardlopen word je slim!

Hardlopen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hersenen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het geheugen verbetert door hardlopen en zelfs de kans op dementie verkleint.

Hardloopaccessoires — onmisbare gadgets

Beginnen met hardlopen — Zo ga je goed van start

de meest gemaakte fouten met hardlopen die je ten allen tijde moet vermijden

De 10 meest gemaakte fouten met hardlopen

De meeste (beginnende) hardlopers gaan te fanatiek van start. Ze willen snel resultaat in een te korte tijd, met overtraining en blessures tot gevolg. Tien valkuilen om niet in te trappen, met tips om ervoor te zorgen dat je met plezier en blessurevrij blijft lopen.
50 redenen om te beginnen met hardlopen

50 redenen om te beginnen met hardlopen

Hardlopen is dé sport om je conditie en fitheid te verbeteren. Heb je echter moeite om van de bank af te komen? De tijd van smoesjes is dan nu voorbij! Run Now geeft je 50 redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met hardlopen.

Tips & tricks voor een goede looptechniek

taperen

Wat is taperen?

Taperen of tapering is de periode voor een grote hardloopwedstrijd – zoals een hele of halve marathon – waarin je alsmaar minder loopt. Het is een essentieel onderdeel van elk trainingsschema en zorgt ervoor dat je uitgerust en in topvorm aan de start verschijnt.
Hardlopen op hartslag

Hardlopen op hartslag

Veel hardlopers trainen op hartslag om meer uit een training te halen. Bijvoorbeeld om hun conditie te verbeteren. Maar hoe dat je dat precies? Lees waar je rekening mee moet houden.

Word sneller én sterker met deze oefeningen voor hardlopers

Gezonde voeding voor hardlopers

Peulvruchten en hardlopen

Peulvruchten: Powerfood voor hardlopers!

De mens eet al duizenden jaren bonen. En dat is niet voor niets! Het is super gezond, maar daarnaast ook een duurzame keuze. Peulvruchten zijn erg lekker, voedzaam en bevatten veel goede voedingsstoffen. Hierdoor passen ze in een gezond voedingsschema voor elke hardloper.