Browsing Category

Beginnen met hardlopen

8 posts

Steeds meer mensen beginnen met hardlopen. Het is dan ook een laagdrempelige manier om fit te worden. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar comfortabele hardloopschoenen en je kunt direct de buitenlucht in. Het is wel belangrijk om verantwoord te beginnen. Veel beginnende hardlopers haken snel af omdat ze de motivatie missen. Of ze gaan te snel van start waardoor blessures door overbelasting ze dwingen om te stoppen. Wij helpen je graag om op een verantwoorde manier te beginnen met hardlopen. Deze tips helpen je goed te beginnen. En mocht je nog twijfelen? Deze 50 redenen om te beginnen met hardlopen trekken je zeker over de streep. Download ook ons superdikke GRATIS e-book om verantwoord en met plezier van start te gaan. Inclusief gratis hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten lopen. Met tips over training, voeding, oefeningen, hardloopgadgets en meer …

Beginnen met hardlopen
Lees verder

Beginnen met hardlopen? Ga goed van start met deze tips!

Hardlopen is een geweldige manier om fit te worden. Het verbetert je conditie en het werkt goed tegen stress. Het grote voordeel is dat je hiervoor niet naar de sportschool hoeft. Het enige dat nodig hebt zijn een paar comfortabele schoenen en je kunt direct de buitenlucht in.
50 redenen om te beginnen met hardlopen
Lees verder

50 redenen om te beginnen met hardlopen

Hardlopen is dé sport om je conditie en fitheid te verbeteren. Heb je echter moeite om van de bank af te komen? De tijd van smoesjes is dan nu voorbij! Run Now geeft je 50 redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met hardlopen.
wandelen
Lees verder

Wandelen als basis voor het hardlopen

Wil je graag bewegen? Vind je hardlopen nog een stap te ver? Begin met wandelen als sport, dit werkt alleen maar positief voor je gezondheid! We zetten de voordelen voor je op een rijtje.
hardloopschoenen
Lees verder

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Een goede hardloopschoen is van belang om blessurevrij en met veel plezier te lopen. Maar wat maakt een hardloopschoen nu een goede schoen? En waar moet je nu specifiek op letten bij het kopen van hardloopschoenen?
Hardlopen met Evy
Lees verder

Hardlopen met Evy

Veel hardlopers zijn begonnen met lopen door het populaire programma van de Vlaamse Evy Gruyaert. Hardlopen met Evy werd populair in de vorm van Start to Run. Een serie podcasts waarin beginnende lopers in een periode van 10 weken worden begeleid om 5 kilometer zonder stoppen te lopen.
Hardlopen warming-up
Lees verder

Warming-up voor het hardlopen: In 15 minuten goed van start!

Voordat je gaat hardlopen, is het van belang je lichaam voor te bereiden op de inspanning die het gaat leveren. Dit doe je met een warming-up. Door de verhoogde hartslag zijn ook je hart en longen klaar voor de training of wedstrijd. Met deze warming-up van 15 tot 20 minuten ga je goed van start.
De meest gemaakte fouten met hardlopen
Lees verder

De 11 meest gemaakte fouten met hardlopen

De meeste (beginnende) hardlopers gaan te fanatiek van start. Ze willen snel resultaat in een te korte tijd, met overtraining en blessures tot gevolg. Tien valkuilen om niet in te trappen, met tips om ervoor te zorgen dat je met plezier en blessurevrij blijft lopen.