Browsing Category

Looptips

25 posts

Alles wat je wilt weten van hardlopen, voor beginners en gevorderden. In dit overzicht vind je tientallen looptips die elke hardloper zou moeten weten. Wist je dat hardlopen bijvoorbeeld beter gaat in de avond? Of dat heuveltraining supergoed voor je is? We leggen uit wat al die gekke hardlooptermen betekenen en wat de beste hardloopapps zijn. Ook beantwoorden we vele vragen: Kun je hardlopen als je zwanger bent? Is het erg om een training over te slaan? En wat is beter? Hardlopen op een loopband of buiten? Mocht je met je looptechniek aan de slag willen, bekijk dan dit overzicht met nog meer tips om je houding, techniek, snelheid en cadans te verbeteren. Happy runnings!

Hardlooptips
Lees verder

10 hardlooptips voor elke loper

Hardlopen is een sport voor iedereen. Sommigen met een reden en doel, zoals bijvoorbeeld afvallen of conditie opbouwen. Anderen omdat ze een sport willen beoefenen die op elke tijd en plek kan. Hardlopers heb je in allerlei soorten en maten, maar deze 10 hardlooptips zijn er voor iedereen!
hardlooproute
Lees verder

Hoe stippel je een hardlooproute uit?

Loop je elke keer hetzelfde rondje en wil je wat afwisseling? Stippel dan eenvoudig je hardlooproute vooraf online uit. In dit artikel beschrijven we een aantal handige sites waarmee dat kan.
hardlopen in de herfst
Lees verder

10 tips voor hardlopen in de herfst

“Hoor de wind waait door de bomen”. Er valt meer regen naast je dan op je”. De herfst is in aantocht. Blijf lekker hardlopen in de herfst met deze 10 tips!
hardlooptermen
Lees verder

Dit betekenen al die hardlooptermen

Pronatie? Taperen? Haas? Wat wordt er bedoeld met al die hardlooptermen? Wij helpen je met dit handige woordenboek, 20 veel voorkomende hardlooptermen op een rijtje:
hardlopen met wind
Lees verder

5 tips voor hardlopen met wind

Hardlopen met wind heeft vele voordelen en is echt genieten. Pas je training een beetje aan en let op deze tips voor een heerlijk rondje hardlopen.
hardlopen in de regen
Lees verder

Hardlopen in de regen

Ook in de regen is hardlopen echt prima, sterker nog, het heeft zelfs voordelen. Dus hardloopschoenen aan en gaan! Als je nog twijfelt, lees dan de volgende tips en voordelen voor, zodat ook jij overtuigd raakt.
trailrunning
Lees verder

Wat is trailrunning? In ieder geval een avontuur!

Steeds meer hardlopers zoeken naar een nieuwe uitdaging. Niet meer hardlopen op asfalt met verkeer om je heen, geen zin meer in wedstrijden, maar je grenzen verleggen in de natuur. Trailrunning is een snel groeiende sport en razend populair! Wil jij weten waarom?
Hardlopen op vakantie
Lees verder

8 tips voor hardlopen op vakantie

Wat is er nou mooier dan hardlopend je vakantiebestemming verkennen? Hardlopen kan tenslotte overal, daarom acht tips om lekker te trainen als je op vakantie gaat. Pak die hardloopschoenen dus maar in!
hardlopen in de zomer
Lees verder

Hardlopen in de zomer

De temperatuur neemt toe. Heerlijke dagen om te gaan hardlopen. Toch zijn er bij die hoge temperaturen zaken waar je extra aandacht aan moet besteden. Daarom 7 tips voor hardlopen in de zomer bij warm weer.
Hardlopen tijdens je zwangerschap
Lees verder

Hardlopen tijdens en na de zwangerschap

Veel vrouwen vinden het spannend om hard te lopen als ze zwanger zijn. Logisch, want er groeit een kindje in je buik en hardlopen is een intensieve sport. Het mag, het kan en heeft zelfs veel voordelen.
Hardlopen met je hond
Lees verder

Hardlopen met je hond

Hardlopen met je hond is gezellig, motiverend en gezond. Zorg ervoor dat dit veilig en verantwoord is voor je sportieve viervoeter en bereid je goed voor met de volgende tips.