Hardloopschema: in 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Trainen met een schema maakt hardlopen effectief, zorgt voor structuur, werkt motiverend en is verantwoord! Dit hardloopschema is voor de beginnende hardloper die zonder problemen al één uur kan wandelen. In 12 weken naar 30 minuten hardlopen.

Vind de juiste hardloopschoenen

Weet jij niet welke hardloopschoenen het beste voor jouw zijn? Voorkom blessures! Met de Online Shoe Advisor van All4running kom je erachter welk model hardloopschoenen het beste bij jou past.

Hardloopschema om verantwoord op te bouwen

In het schema wissel je wandelen af met hardlopen. Dit is belangrijk om je lichaam, gewrichten en spieren rustig te laten wennen aan de klappen die het moet opvangen tijdens het rennen. Een verantwoorde opbouw met een schema is ook belangrijk voor je conditie, het voorkomt blessures op korte en lange termijn en het zorgt ervoor dat je op een plezierige en verantwoorde manier kan hardlopen. Zowel nu als in de toekomst!

Trainingen

Elke week bestaat uit 3 trainingen. Je kan deze zelf inplannen met elke keer een rustdag tussendoor. Elke training is als volgt opgebouwd:

  • Het aantal herhalingen
  • Aantal minuten hardlopen
  • Aantal minuten wandelen
  • Totale trainingsduur
Hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Zo bouw je verantwoord op:

  • Als je hardloopt, moet je het tempo aanhouden zodat je nog kan praten, je mag niet buiten adem raken, dan ga je te hard. Het wandelen tussendoor doe je in een stevig tempo.
  • Als het te zwaar is, kan je gerust een week herhalen
  • Na elke training plan je een rustdag in. Dit betekent niet dat je de hele dag op de bank moet zitten. Sterker nog, het is juist goed als je beweegt, maar met mate en niet te intensief.
  • Denk en ren in minuten. Het is als beginnende hardloper nog niet belangrijk hoeveel kilometer je rent of hoe hard je gaat. Na dit schema kan je opbouwen met kilometers en snelheid.
  • Begin altijd met een warming-up en eindig met een cooling-down.
  • Als je klachten krijgt of pijntjes voelt, luister dan goed naar je lichaam. Raadpleeg een arts of fysio.

Download hardloopschema:
In 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Vul hieronder je e-mailadres in en je hebt het gratis e-book + schema direct in je inbox.

✓ Al 1358 keer gedownload

Unieke 2-in-1 hardloopbroek

Deze besteller hardloop broek heeft een handig binnenbroekje met binnenzak voor je smartphone. Ideaal om tijdens het hardlopen je mobiel in te schuiven, zodat je deze snel bij de hand hebt! Je telefoon blijft goed op de plek tijdens het sporten. Tijdelijk voor €24,95.

Total
11
Shares
Gerelateerde artikelen
50 redenen om te beginnen met hardlopen
Lees verder

50 redenen om te beginnen met hardlopen

Hardlopen is dé sport om je conditie en fitheid te verbeteren. Heb je echter moeite om van de bank af te komen? De tijd van smoesjes is dan nu voorbij! Run Now geeft je 50 redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met hardlopen.
tips voor beginnen met hardlopen
Lees verder

Beginnen met hardlopen? Ga goed van start met deze tips!

Hardlopen is een geweldige manier om fit te worden. Het verbetert je conditie en het werkt goed tegen stress. Het grote voordeel is dat je hiervoor niet naar de sportschool hoeft. Het enige dat nodig hebt zijn een paar comfortabele schoenen en je kunt direct de buitenlucht in.
wandelen
Lees verder

Wandelen als basis voor het hardlopen

Wil je graag bewegen? Vind je hardlopen nog een stap te ver? Begin met wandelen als sport, dit werkt alleen maar positief voor je gezondheid! We zetten de voordelen voor je op een rijtje.