Hardloopschema: in 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Trainen met een schema maakt hardlopen effectief, zorgt voor structuur, werkt motiverend en is verantwoord! Dit hardloopschema is voor de beginnende hardloper die zonder problemen al één uur kan wandelen. In 12 weken naar 30 minuten hardlopen.

Hardloopschema om verantwoord op te bouwen

In het schema wissel je wandelen af met hardlopen. Dit is belangrijk om je lichaam, gewrichten en spieren rustig te laten wennen aan de klappen die het moet opvangen tijdens het rennen. Een verantwoorde opbouw met een schema is ook belangrijk voor je conditie, het voorkomt blessures op korte en lange termijn en het zorgt ervoor dat je op een plezierige en verantwoorde manier kan hardlopen. Zowel nu als in de toekomst!

Trainingen

Elke week bestaat uit 3 trainingen. Je kan deze zelf inplannen met elke keer een rustdag tussendoor. Elke training is als volgt opgebouwd:

  • Het aantal herhalingen
  • Aantal minuten hardlopen
  • Aantal minuten wandelen
  • Totale trainingsduur
Hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Zo bouw je verantwoord op:

  • Als je hardloopt, moet je het tempo aanhouden zodat je nog kan praten, je mag niet buiten adem raken, dan ga je te hard. Het wandelen tussendoor doe je in een stevig tempo.
  • Als het te zwaar is, kan je gerust een week herhalen
  • Na elke training plan je een rustdag in. Dit betekent niet dat je de hele dag op de bank moet zitten. Sterker nog, het is juist goed als je beweegt, maar met mate en niet te intensief.
  • Denk en ren in minuten. Het is als beginnende hardloper nog niet belangrijk hoeveel kilometer je rent of hoe hard je gaat. Na dit schema kan je opbouwen met kilometers en snelheid.
  • Begin altijd met een warming-up en eindig met een cooling-down.
  • Als je klachten krijgt of pijntjes voelt, luister dan goed naar je lichaam. Raadpleeg een arts of fysio.

Download hardloopschema:
In 12 weken naar 30 minuten hardlopen

Vul hieronder je e-mailadres in en je hebt het gratis e-book + schema direct in je inbox.

✓ Al 1358 keer gedownload

Loop lekker binnen met de FitBoostR loopband voor thuis

Wil jij ook thuis sporten en aan je conditie werken? Deze loopband is speciaal ontworpen voor wie fit wil blijven en calorieën wil verbranden. De loopband is bijzonder geschikt voor mensen die minder ruimte in huis hebben. Door het inklapbare ontwerp kun je deze makkelijk opbergen.Nu voor slechts € 399,-.Bestel direct en vertrouwd via Bol.com en je kunt er morgen al op hardlopen.

Total
19
Shares
Gerelateerde artikelen
warming-up voor hardlopen
Lees verder

De ultieme warming-up voor hardlopers

Voordat je gaat hardlopen, is het van belang je lichaam voor te bereiden op de inspanning die het gaat leveren. Dit doe je met een warming-up. Door de verhoogde hartslag zijn ook je hart en longen klaar voor de training of wedstrijd. Met deze warming-up van 15 tot 20 minuten ga je goed van start.
de meest gemaakte fouten met hardlopen die je ten allen tijde moet vermijden
Lees verder

De 10 meest gemaakte fouten met hardlopen

De meeste (beginnende) hardlopers gaan te fanatiek van start. Ze willen snel resultaat in een te korte tijd, met overtraining en blessures tot gevolg. Tien valkuilen om niet in te trappen, met tips om ervoor te zorgen dat je met plezier en blessurevrij blijft lopen.
Hardlopen met Evy
Lees verder

Hardlopen met Evy: Ook jij kan het!

Veel hardlopers zijn begonnen met lopen door het populaire programma van de Vlaamse Evy Gruyaert. Hardlopen met Evy werd populair in de vorm van Start to Run. Een serie podcasts waarin beginnende lopers in een periode van 10 weken worden begeleid om 5 kilometer zonder stoppen te lopen.
gratis ebook beginnen met hardlopen
Lees verder

Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Wil jij beginnen met hardlopen? Download dan het superdikke GRATIS e-book: beginnen met hardlopen, om verantwoord en met plezier van start te gaan. Inclusief hardloopschema, leuke gadgets en meer …