compressiekousen

Waarom draag je compressiekousen als hardloper?

Je ziet de compressiekousen steeds meer opduiken in de hardloopwereld. De meningen en ervaringen over het dragen van de compressiekousen zijn verdeeld. Sommige lopers dragen ze graag tijdens het lopen, anderen juist weer na een training. Er zijn ook hardlopers die de kousen onzin, ongemakkelijk en te warm vinden. Wat is het nut en waarom zou je compressiekousen kopen?

Wat is het nut van compressiekousen?

De sokken geven een opwaartse druk. Hierdoor wordt de bloedsomloop vanaf de enkel richting het hart gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast zorgt de strakke pasvorm ervoor dat de trillingen van de spieren in het onderbeen afnemen. Compressiekousen gebruik je preventief en om het herstel van blessures te bevorderen. Door de kousen met compressie voor, tijdens en/of na het hardlopen te dragen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Zonnebrillen voor hardlopers

Zonnebrillen voor hardlopers

De zon gaat steeds meer schijnen! Bescherm je ogen met de speciale hardloopbrillen van Nike Vision. Alle modellen uit de collectie zijn nu via hardloopshop verkrijgbaar met 10% korting. » Meer informatie

Wat zijn de voordelen van het dragen van de compressiekousen?

Veel sporters denken dat je de compressiekousen pas draagt na een blessure of vanaf een bepaalde leeftijd. Niets is minder waar. Hieronder de voordelen op een rij:

  • Het zorgt voor een betere doorbloeding.
  • Je hebt minder kans op kramp en/of verrekking van de spieren.
  • Het verkleint de kans op blessures, het gaat dan vooral om scheenbeenklachten (shinsplints), spierkramp en achillespeesklachten.
  • Het zorgt voor een sneller herstel bij blessures.
  • Ze helpen om de afvoer van afvalstoffen in je benen te versnellen.
  • Het zorgt voor extra demping en meer stabiliteit van gewrichten en spieren.

Wanneer draag je deze kousen?

Hardlopers dragen de compressiekousen zowel tijdens als na de training. Tijdens de training is het voordeel dat de kousen ervoor zorgen dat afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Hoe minder afvalstoffen, hoe beter je spieren blijven werken. Na het hardlopen kan het voordelig werken voor het herstel en heb je de dag erna minder kans op spierpijn. Iedere hardloper is uniek, probeer vooral uit wat voor jou het beste werkt.

Overweeg je om compressiekousen te kopen? Neem dan een kijkje in onze shop voor een ruim aanbod.

Hardloopsokken

Wat is de functie van hardloopsokken?

Een mooie hardloop outfit, goede hardloopschoenen en rennen maar! Je vergeet alleen nog een belangrijk item: de sokken. En nee, daar bedoelen we niet je gewone katoenen sokken mee. Ga voor echte hardloopsokken. We leggen uit wat het verschil is met normale sokken en waar je op moet letten bij het kopen van hardloopsokken.
Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Download het superdikke GRATIS e-book van Run Now om verantwoord en met plezier van start te gaan. Inclusief een gratis hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten lopen. Tips over training, voeding, oefeningen, hardloopgadgets en meer ... Stiekem ook heel leuk voor de ervaren loper. » Meer informatie
Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
hardlooproute
Lees verder

Hoe stippel je een hardlooproute uit?

Loop je elke keer hetzelfde rondje en wil je wat afwisseling? Stippel dan eenvoudig je hardlooproute vooraf online uit. In dit artikel beschrijven we een aantal handige sites waarmee dat kan.
hardloopschoenen
Lees verder

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Een goede hardloopschoen is van belang om blessurevrij en met veel plezier te lopen. Maar wat maakt een hardloopschoen nu een goede schoen? En waar moet je nu specifiek op letten bij het kopen van hardloopschoenen?
Wanneer zijn je hardloopschoenen aan vervanging toe?
Lees verder

Wanneer zijn je hardloopschoenen aan vervanging toe?

Je hardloopschoenen zijn je beste hardloopmaatje! Zorg goed voor ze en vervang ze op tijd. Voor je het weet voelen de kilometers loodzwaar aan of heb je een vervelende blessure te pakken. Maar wanneer zijn je hardloopschoenen aan vervanging toe?