Browsing Category

Hardloopkleding

12 posts

Een mooie hardloop outfit, goede hardloopschoenen en rennen maar! Je vergeet alleen nog een aantal belangrijke items in hardloopkleding. Afhankelijk van de weersomstandigheden en jouw training moet je jouw outfit aanpassen. We leggen uit wat het verschil is en waar je op moet letten. Wanneer draag je thermokleding? Waarom draag je compressiekousen? Waar moet je op letten bij het kopen van een sport BH? Wat is de functie van hardloopsokken? Op deze pagina helpen we je op weg met het kiezen van de juiste hardloopkleding voor jou. Ook vind je handige tips hoe je zweetgeur weer uit je sportkleding haalt.

Lange hardloopbroek of running tight
Lees verder

Lange hardloopbroek voor in de herfst

De herfst is in aantocht. Ruil de korte broek maar in voor een lange hardloopbroek. Als het wat frisser wordt, een windje staat of regenachtig is, kan het dragen van een lange hardloopbroek, ook wel een tight genoemd, prettig zijn.
Lees verder

Hardloopjack voor de herfst

Hardlopen in de herfst? Natuurlijk, gewoon doen! Zorg ervoor dat je een goed hardloopjack aanschaft. Wat is een goed jack en waar moet deze aan voldoen? Tips voor een goed hardloopjack.
Thermokleding
Lees verder

Wanneer draag je thermokleding met hardlopen?

Als je het koud hebt tijdens de hardlooptraining, presteer je minder en verdwijnt het plezier, waardoor je sneller stopt met trainen. Investeer in de juiste thermokleding zodat je ook bij koud en guur weer blijft hardlopen.
Hardloopsokken
Lees verder

Wat is de functie van hardloopsokken?

Een mooie hardloop outfit, goede hardloopschoenen en rennen maar! Je vergeet alleen nog een belangrijk item: de sokken. En nee, daar bedoelen we niet je gewone katoenen sokken mee. Ga voor echte hardloopsokken. We leggen uit wat het verschil is met normale sokken en waar je op moet letten bij het kopen van hardloopsokken.
Hoe kies ik een hardloopshirt?
Lees verder

Hoe kies je een hardloopshirt?

Een fijn hardloopshirt maakt je runners outfit compleet. Een goed shirt zit comfortabel, heeft een goede pasvorm en voert overtollig vocht snel en effectief af.
Hardloopmuts
Lees verder

Hardlopen in de kou? Doe een hardloopmuts op!

Bij koud en guur weer binnen zitten en wachten tot het warmer wordt? Nee hoor, dat is niet nodig. De echte bikkels trainen gewoon door, hoe koud het ook is. Dat kan ook prima en is zelfs hartstikke gezond. Naast de juiste hardloopkleding, is het aan te raden een hardloopmuts te dragen.
hardloopbroek kopen
Lees verder

Hardloopbroek kopen? Tips voor het kiezen van de juiste broek

Ben je op zoek naar een hardloopbroek en weet je niet waar je moet beginnen? Ga je voor een korte of lange broek? Wij zetten de soorten hardloopbroeken voor je uiteen en geven tips waar je op moet letten bij het kopen van een hardloopbroek.
compressiekousen
Lees verder

Waarom draag je compressiekousen als hardloper?

Je ziet de compressiekousen steeds meer opduiken in de hardloopwereld. De meningen en ervaringen over het dragen van de compressiekousen zijn verdeeld. Sommige lopers dragen ze graag tijdens het lopen, anderen juist weer na een training. Er zijn ook hardlopers die de kousen onzin, ongemakkelijk en te warm vinden. Wat is het nut en waarom zou je ze dragen?
De beste sport bh's voor hardlopers
Lees verder

De beste sport bh’s voor hardlopers

Sport bh’s zijn in allerlei maten en soorten te koop, maar ze zijn niet allemaal even geschikt voor hardlopers. Voor hardlopers adviseren we een sport bh met hoge ondersteuning voor intensieve sport. In dit overzicht vind je de beste sport bh's voor hardlopers.
Zo haal je zweetgeur uit je sportkleding
Lees verder

Zo haal je zweetgeur uit je sportkleding

We kennen het allemaal, zweetgeur in je sportkleding! Veel mensen denken, hoe meer wasmiddel ik gebruik of hoe hoger de graden, des te beter. Door de hoge temperatuur en veel wasmiddel gaan de bacteriën toch wel dood en ruikt je kleding weer fris? Maar niets is minder waar.