50 redenen om te beginnen met hardlopen

50 redenen om te beginnen met hardlopen

Hardlopen is dé sport om je conditie en fitheid te verbeteren. Heb je echter moeite om van de bank af te komen? De tijd van smoesjes is dan nu voorbij! Run Now geeft je 50 redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met hardlopen.

 1. Het is gezond. We trappen af met een open deur. Hardlopen is supergezond!
 2. Het is ontspannend. Ontloop letterlijk alle stress van de dag en ga een blokje om.
 3. Het houdt je jong. Regelmatig hardlopen vertraagt de veroudering en houdt je dus jong.
 4. Je blijft op gewicht. Hardlopen is dé manier om af te vallen.
 5. Het houdt je fit. Hardlopen is supergoed voor je conditie en om je algehele fitheid te verbeteren.
 6. Je leeft langer. Uit onderzoek blijkt dat hardlopers gemiddeld drie jaar langer leven dan mensen die niet rennen.
 7. Beter slapen. Regelmatig hardlopen zorgt voor een betere nachtrust.
 8. Hardlopen maakt gelukkig. Onderzoek toont aan dat hardlopen je gelukkiger maakt.
 9. Houdt je bloedruk laag. Hardlopen helpt tegen hypertensie, oftewel een hoge bloeddruk.
 10. Helpt tegen vermoeidheid. Het klinkt vreemd, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die meerdere dagen per week minstens een half uur bewegen minder vaak moe zijn.
 11. Hardlopen kan overal. Je bent niet gebonden aan welke locatie dan ook. Hardlopen kan overal.
 12. Hardlopen kan altijd. Ook hoef je geen rekening te houden met lesroosters. Hardlopen kan altijd, wanneer jij zin hebt.
 13. Verbetert je geheugen. Hardlopen is goed voor je geheugen. Regelmatige inspanning helpt om beter te onthouden.
 14. Geeft je libido een boost, omdat je testosterongehalte na een training verhoogd is.
 15. Vergroot je zelfvertrouwen. Hardlopen is een mentale sport en daarmee een boost voor je zelfvertrouwen.
 16. Sterkere spieren. Door hard te lopen wordt vet omgezet in spierweefsel.
 17. Vermindert de risico’s van langdurig zitten. Zitten is het nieuwe roken. Steeds meer onderzoek wijst op de gezondheidsrisico’s van langdurig zitten. Ga hardlopen en blijf in beweging!
 18. Maak nieuwe vrienden. Hardlopen is (als je wilt) ook een hele sociale sport. Sluit je aan bij een loopgroep of atletiekvereniging of ga lopen met een vriend of vriendin.
 19. Je kunt tegelijkertijd de hond uitlaten. Serieus. Dit heet canicross.
 20. Afwisselend. Hardlopen saai? Wel nee, wissel je hardlooproutes af of varieer in trainingsvormen, zoals een fartlek of interval training.
 21. Goed voor je discipline. Ze zeggen dat 90% van hardlopen mentaal is. Dat is dus een goede training van je discipline.
 22. Minder vaak naar de dokter. Een gezonder en fitter lichaam zorgt voor een betere weerstand.
 23. Helpt tegen stress. Hardlopen is een praktische manier om te ontstressen.
 24. Goed voor je humeur. Hardlopen maakt diverse stoffen in je lichaam aan waar je vrolijk van wordt. Nog meer redenen om te beginnen met hardlopen? We zijn pas halverwege.
 25. Vermindert de kans op dementie. Volgens onderzoek zou hardlopen ook de kans op dementie verminderen op oudere leeftijd.
 26. Het is goedkoop. Oké, een paar goede hardloopschoenen en hardloopkleding zijn essentieel, maar je zit niet vast aan een duur sportschool abonnement.
 27. Verbetert de leervaardigheid. Je leert sneller én beter als gevolg van hardlopen.
 28. Beter seksleven. Hardlopen is een goede stimulans voor je seksleven.
 29. Helpt tegen depressies. Hardlopen is effectief bij depressieve klachten en een angststoornis.
 30. Verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek is gebleken dat een paar minuten hardlopen per dag, de kans op hart- en vaatziekten al kan verkleinen.
 31. Gezonde botten. De dichtheid van je botten neemt na je dertigste af, waardoor ze steeds brozer worden. Hardlopen kan je helpen dit tegen te gaan.
 32. Geeft een kick. De eerste keer 20 minuten achtereen lopen, het volbrengen van een (halve) marathon. Hardloopdoelen halen geeft je motivatie een boost!
 33. Voorkomt kanker. Ruim een derde van alle gevallen van kanker is te voorkomen door een gezonde leefstijl.
 34. Superleuke wedstrijden. Hardlopen is ontzettend populair waardoor er ook steeds meer bijzondere runs zijn. Bijvoorbeeld de Santa runs, Color runs, Mud runs, Obstacle runs e.d.
 35. Vruchtbaarder. Door gematigd hard te lopen raken vrouwen eerder zwanger dan vrouwen die niet sporten.
 36. Minder zwangerschapskwalen. Daarbij schijnt hardlopen ook nog een aantal zwangerschapskwalen te kunnen voorkomen.
 37. Jonge huid. Regelmatig hardlopen heeft een positief effect op je huid.
 38. Goed voor je hart. Het hart is een spier. Door hardlopen wordt die spier sterker gemaakt, waardoor je hart efficiënter gaat pompen door per slag meer bloed te verplaatsen.
 39. Verkleint de kans op diabetes. Dagelijkse lichaamsbeweging verkleint de kans op diabetes type 2.
 40. Je kunt er iets goeds mee doen. Bovendien kan hardlopen ook op een andere manier voldoening geven. Haal met een sponsorloop geld op voor een goed doel. Bijvoorbeeld met de Run for Kika.
 41. Meer eten. Het voordeel van meer calorieën verbranden is dat je ook meer (koolhydraten) mag eten. Uiteraard gaat het om gezonde voeding.
 42. Binnen mag ook. Slecht weer? Je kunt eventueel ook binnen lopen op een loopband.
 43. Genieten van de natuur. Pak een trailrun, veldloop of een mooie cross door het bos. Er zijn fantastische omgevingen om door heen te lopen.
 44. Minder kans op impotentie. Hardlopers hebben dertig procent minder kans op impotentie dan mannen die niet of nauwelijks sporten.
 45. Beter op je werk. Hardlopen maakt je scherper en meer gefocust. Hardlopende werknemers zijn productiever dan werknemers die helemaal niet aan sport doen.
 46. Vermindert menstruatiepijn. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig hardlopen premenstruele pijnen vermindert.
 47. Meer tevreden met jezelf. Uit onderzoek blijkt dat je door te bewegen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen krijgt.
 48. Alles weer op een rijtje. Naast endorfine maken de hersenen tijdens het sporten ook BDNF aan, wat ervoor zorgt dat we na het hardlopen zo rustig zijn dat we het gevoel hebben, alles weer op een rijtje te hebben staan.
 49. Geen oppas meer nodig. Oftewel: Neem je kindje mee in een hardloop kinderwagen.
 50. Het is leuk! Last but not least. Tenslotte: Hardlopen is gewoon superleuk. Probeer het eens 2 maanden uit en ook jij kan niet meer stoppen!

Wil jij ook beginnen met hardlopen?

Heb je nog meer redenen nodig om te beginnen met hardlopen? Download ons superdikke GRATIS e-book om verantwoord en met plezier van start te gaan. Inclusief gratis hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten lopen. Met tips over training, voeding, oefeningen, hardloopgadgets en meer …

Unieke 2-in-1 hardloopbroek

Deze besteller hardloop broek heeft een handig binnenbroekje met binnenzak voor je smartphone. Ideaal om tijdens het hardlopen je mobiel in te schuiven, zodat je deze snel bij de hand hebt! Je telefoon blijft goed op de plek tijdens het sporten. Tijdelijk voor €24,95.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
gratis ebook beginnen met hardlopen
Lees verder

Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Wil jij beginnen met hardlopen? Download dan het superdikke GRATIS e-book: beginnen met hardlopen, om verantwoord en met plezier van start te gaan. Inclusief hardloopschema, leuke gadgets en meer …
de meest gemaakte fouten met hardlopen die je ten allen tijde moet vermijden
Lees verder

De 10 meest gemaakte fouten met hardlopen

De meeste (beginnende) hardlopers gaan te fanatiek van start. Ze willen snel resultaat in een te korte tijd, met overtraining en blessures tot gevolg. Tien valkuilen om niet in te trappen, met tips om ervoor te zorgen dat je met plezier en blessurevrij blijft lopen.
tips voor beginnen met hardlopen
Lees verder

Beginnen met hardlopen? Ga goed van start met deze tips!

Hardlopen is een geweldige manier om fit te worden. Het verbetert je conditie en het werkt goed tegen stress. Het grote voordeel is dat je hiervoor niet naar de sportschool hoeft. Het enige dat nodig hebt zijn een paar comfortabele schoenen en je kunt direct de buitenlucht in.