Hardlopen is goed voor je seksleven

Hardlopen is goed voor je seksleven

Mensen die regelmatig hardlopen hebben een actiever seksleven dan degenen die nooit lopen. Daarnaast geeft regelmatig sporten je libido een boost en verlaagt het juist de kans op impotentie. We zetten alle feiten uit recente onderzoeken voor je op een rijtje, en komen eigenlijk maar tot één conclusie: Hardlopen is goed voor je seksleven!

In een Brits onderzoek onder ruim 1500 deelnemers geeft driekwart aan meer van seks te genieten na een loop. Ruim 80 procent denkt dat hardlopen bijdraagt aan een beter seksleven en meer dan 90 procent zegt zelfs dat hardlopen het zelfvertrouwen in de slaapkamer vergroot.

Mannen die meer bewegen hebben betere erecties en een actiever seksleven dan mannen die weinig of geen lichaamsbeweging hebben.

Seks voor de wedstrijd, goed of slecht?

In hetzelfde onderzoek vindt meer dan de helft dat seks voor de wedstrijd de race niet beïnvloedt. Over dit fenomeen gaan echter een hoop verhalen de ronde. Er is dan ook nog maar weinig onderzoek gedaan naar het effect hiervan. Dat seks voor de wedstrijd slecht voor je zou zijn is een stelling die vooral afkomstig is uit de wat agressievere sporten. Want een ‘ontlading’ zou bij mannelijke sporters ook tot een ontlading van testosteron leiden. Andere atleten stellen juist dat seks zorgt voor de broodnodige ontspanning.

Verbrand je meer calorieën met seks of hardlopen?

Tijdens de seks worden meer kilocalorieën verbrand dan tijdens een wandeling. Hardlopen blijkt echter de beste keuze, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Quebec die het energieverbruik bekeek. Tijdens de seks verbrandden de mannen zo’n 4,2 en de vrouwen 3,1 kilocalorieën per minuut. Met hardlopen verbranden mannen gemiddeld 9,1 kilocalorieën per minuut, bij vrouwen was dit 7,1. Dit is beduidend meer dan tijdens de seks. Afvallen met hardlopen blijft dus de beste keuze voor gewichtsverlies.

Minder kans op impotentie en een actiever seksleven

Uit een een onderzoek aan de Harvard Universiteit blijkt dat mannen die ouder zijn dan vijftig en minstens drie uur in de week hardlopen, dertig procent minder kans hebben op impotentie dan mannen die niet of nauwelijks sporten.

Mannen die meer bewegen hebben betere erecties en een actiever seksleven dan mannen die weinig of geen lichaamsbeweging nemen, zo stelt een nieuwe studie. Ze bleken ook een drukker seksleven te hebben, ongeacht hun ras. Mannen die minder beweging hadden, bleken seksueel minder te functioneren.

Het hebben van een actiever seksleven dan degenen die nooit lopen, bleek ook al uit een ander Brits onderzoek. Opvallend in het onderzoek is echter dat een kwart van de lopers aangeeft ze lopen om te kunnen flirten met het andere geslacht. Deze trend heet flunning, een samentrekking van flirten en running. Meer dan een derde van deze groep zegt dat ze een conversatie begonnen met iemand van het andere geslacht tijdens het lopen: “Lopen is een goede gelegenheid voor single joggers om buiten te komen en zo de ware te vinden.”

Wil je een flexibeler en sterker lichaam? Leer in 9 stappen basis van Yoga. Ideaal voor hardlopers!

In 9 online lessen ontdek je alle basisoefeningen van Yoga Voor meer ontspanning, meer flexibiliteit, een sterk lichaam, een gezonde geest en meer persoonlijke kracht! In deze stap voor stap cursus leer je alle basishoudingen en kan je lekker thuis op je eigen tempo aan de slag.

Total
21
Shares
Gerelateerde artikelen
Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen
Lees verder

Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen?

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. In dit zeer interessante college van de Universiteit van Nederland geeft professor Erik Scherder antwoord op de vraag: Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen?
Zo wordt 2021 jouw hardloopjaar
Lees verder

Zo wordt 2022 jouw hardloopjaar

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar? Met deze 10 tips wordt 2022 jouw hardloopjaar!
loop hard en leef langer
Lees verder

Loop hard en leef langer

Uit onderzoek van de Iowa State University blijkt dat hardlopers gemiddeld drie jaar langer leven dan mensen die niet hardlopen. Een paar minuten langzaam rennen per dag is volgens de onderzoekers al genoeg.