Marathon Amersfoort

Marathon door de historische binnenstad van Amersfoort

De 12e editie van de Marathon Amersfoort komt eraan. Een uniek hardloopevenement in de stad, met langs het parcours diverse live bands en dj’s. Elk jaar lopen er tussen de 5000 en 6000 sportievelingen mee. In 2019 waren er maar liefst lopers uit 39 landen vertegenwoordigd. Het parcours gaat langs de Eem, de weilanden van Hoogland, park Schothorst en als kers op de taart door de historische binnenstad.

Informatie

  • Datum: 11 juni 2023
  • Plaats: Eemplein Amersfoort (start en finish)

Afstanden & programma van de Marathon Amersfoort

​​​​​​De wedstrijden zijn op zondag. Je kan meedoen aan verschillende onderdelen:  

  • De Fonkel marathon (21 of 42 km) is een prachtig parcours door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.  
  • Loop jij de marathon graag als team? Kies dan voor de Estafette van 42 km. Een unieke loop met collega’s, familie of vrienden. De laatste kilometers ren je samen de finish over. 
  • Meander 10 KM, een populaire afstand door Amersfoort: langs de Eem, door park Schothorst en tot slot de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • Hou jij van snel en kort? Doe dan mee aan de MSA 5 KM of Run2Day 5K schoolchallenge. Een mooi parcours langs de Eem, door gezellige woonwijken en de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • De Ska Mini-marathon is er voor alle kinderen die hardlopen leuk vinden. Het publiek moedigt jou aan om die medaille te halen!
  • Wil jij de 21 km wandelen? Geef je dan op voor de Beweging 3.0 21 KM walk. Een prachtige route door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.  

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Goede doelen

Met jouw deelname aan de marathon van Amersfoort kan je een bijdrage leveren aan het goede doel: Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Zij zetten zich in voor belangrijke projecten die ten gunste komen van patiënten en bezoekers.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Startnummerband triathlon lange afstandStartnummerband - € 11.99
koop bij decathlon
€ 11.99koop bij decathlon
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Inschrijven voor de Marathon Amersfoort

Ben jij ook enthousiast geworden om mee te rennen? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om al die helden aan te moedigen! Kijk voor meer informatie op de website van de Marathon Amersfoort.

5 handige gadgets voor de Marathon Amersfoort

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 31.50
koop bij all4running
€ 31.50koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 24.99
koop bij decathlon
€ 24.99koop bij decathlon
Compressport Pro Marathon SocksCompressport Pro Marathon Socks - € 19.95
koop bij runningdirect
€ 19.95koop bij runningdirect
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 30.50
koop bij all4running
€ 30.50koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires
Dream Hardloopdagboek

Bereik je hardloopdoelen met Dreams Hardloop dagboek

Het lopen van je beste 10 km, je eerste marathon, of gewoon lekker fit worden? Werk doelgericht aan het bereiken van jouw ultieme hardloopprestatie. Olympisch atlete Susan Krumins helpt jou met voeding, wedstrijdvoorbereiding en meer …

Total
7
Shares
Gerelateerde artikelen
marathon van eindhoven
Lees verder

Marathon van Eindhoven, #onzetrots

9 oktober 2022 - De Marathon van Eindhoven is een groot feest voor jong en oud. Er doen elk jaar ongeveer 25.000 lopers mee die worden aangemoedigd door 200.000 enthousiaste toeschouwers. Een weekend om nooit te vergeten!
Groet uit Schoorl Run
Lees verder

Groet uit Schoorl Run, adembenemend mooi!

12 februari 2023 - De 43e editie van de Groet uit Schoorl Run komt eraan. Een hardloopevenement met voor elke hardloper een geschikte afstand en een internationaal karakter. Het unieke en afwisselende parcours gaat dwars door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

16 april 2023 - De 42ste editie van de NN Marathon Rotterdam komt eraan. De enorme toeschouwers langs het hele parcours en Lee Towers met “You'll never walk alone” maken deze marathon uniek! Bekijk ook een unieke 3D animatie.
wijn marathon
Lees verder

Hardlopen en wijn drinken

1 en 2 oktober 2022 - Ben je dol op hardlopen en wijn? Dan is dit jouw marathon! Op 1 en 2 oktober staat er in Zuid-Limburg een heuse wijnmarathon gepland. Dit is een hardloopevenement en wijnproeverij in één.