Marathon Amersfoort

Marathon door de historische binnenstad van Amersfoort

De 12e editie van Marathon Amersfoort komt eraan. Een uniek hardloopevenement in de stad, met langs het parcours diverse live bands en dj’s. Elk jaar lopen er tussen de 5000 en 6000 sportievelingen mee. In 2019 waren er maar liefst lopers uit 39 landen vertegenwoordigd. Het parcours gaat langs de Eem, de weilanden van Hoogland, park Schothorst en als kers op de taart door de historische binnenstad.

Kalenji dames hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen hoeven niet duur te zijn! Decathlon ontwikkelde deze lichte en goed dempende hardloopschoenen voor wie tot 10 km per week rent. Deze hardloopschoen is licht en goed dempend dankzij het CS-concept in de hiel en absorbeert bijzonder goed de schokken tijdens het hardlopen. Nu voor slechts €34,99

Informatie

  • Datum: 10 en 11 juni 2023
  • Plaats: Eemplein Amersfoort (start en finish)

Afstanden & programma van de Marathon Amersfoort

​​​​​​De wedstrijden zijn op zondag. Op zaterdag wordt de marathon gelopen in de vorm van een trainingsmarathon. Het heeft geen tijdswaarneming, maar is een mooie loop voor iedere langeafstandloper. Via deze link lees je alles over deze trainingsvorm. Je kan op zondag meedoen aan verschillende onderdelen:  

  • De halve marathon is een prachtig parcours door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.   
  • 10 KM, een populaire afstand door Amersfoort: langs de Eem, door park Schothorst en tot slot de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • Hou jij van snel en kort? Doe dan mee aan de 5 KM. Voor middelbare scholieren is dit een gratis school challenge! Een mooi parcours langs de Eem, door gezellige woonwijken en de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • De Mini-marathon is er voor alle kinderen die hardlopen leuk vinden. Het publiek moedigt jou aan om die medaille te halen!
  • Wil jij 15 of 25 km wandelen? Een prachtige route door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.  

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Goede doelen

Met jouw deelname aan de marathon van Amersfoort kan je een bijdrage leveren aan het goede doel: Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Zij zetten zich in voor belangrijke projecten die ten gunste komen van patiënten en bezoekers.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Inschrijven voor de Marathon Amersfoort

Ben jij ook enthousiast geworden om mee te rennen? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om al die helden aan te moedigen! Kijk voor meer informatie op de website van de Marathon Amersfoort.

5 handige gadgets voor de Marathon Amersfoort

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 34.95
koop bij all4running
€ 34.95koop bij all4running
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires
Waterdichte hardloop telefoonhouder

Je telefoon meenemen tijdens hardlopen kan ook nog wel eens oncomfortabel zijn, want waar laat je je mobiel? Deze waterdichte sportarmband is je beste vriend en is het ook mogelijk om je sleutel, geld, ID of bankpas mee te nemen. Tijdelijk voor €14,39. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Total
7
Shares
Gerelateerde artikelen
Zevenheuvelenloop
Lees verder

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

19 november 2023 - De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe.
Dam tot Damloop
Lees verder

Dam tot Damloop, een waar hardloopfeest!

17 september 2023 - De Dam tot Damloop is een ongekend populair hardloopevenement van Amsterdam naar Zaandam. Jaarlijks doen er ongeveer 50.000 hardlopers mee aan de officiële 10 Engelse Mijl.
CPC Loop Den Haag
Lees verder

CPC Loop Den Haag

12 maart 2023 - De 47ste editie van de NN CPC Loop Den Haag komt eraan. Een uniek hardloopevenement voor iedereen! De start en finish bij het Malieveld, een geschikte afstand voor elk niveau en elke hardloper, een vrolijke run vol met cultuur en historie.