Marathon Amersfoort

Marathon door de historische binnenstad van Amersfoort

De 11e editie van de Marathon Amersfoort komt eraan. Een uniek hardloopevenement in de stad, met langs het parcours diverse live bands en dj’s. Elk jaar lopen er tussen de 5000 en 6000 sportievelingen mee. In 2019 waren er maar liefst lopers uit 39 landen vertegenwoordigd. Het parcours gaat langs de Eem, de weilanden van Hoogland, park Schothorst en als kers op de taart door de historische binnenstad.

Informatie

  • Datum: 12 juni 2022
  • Plaats: Eemplein Amersfoort (start en finish)

Afstanden & programma van de Marathon Amersfoort

​​​​​​De wedstrijden zijn op zondag. Je kan meedoen aan verschillende onderdelen:  

  • De Fonkel marathon (21 of 42 km) is een prachtig parcours door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.  
  • Loop jij de marathon graag als team? Kies dan voor de Estafette van 42 km. Een unieke loop met collega’s, familie of vrienden. De laatste kilometers ren je samen de finish over. 
  • Meander 10 KM, een populaire afstand door Amersfoort: langs de Eem, door park Schothorst en tot slot de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • Hou jij van snel en kort? Doe dan mee aan de MSA 5 KM of Run2Day 5K schoolchallenge. Een mooi parcours langs de Eem, door gezellige woonwijken en de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • De Ska Mini-marathon is er voor alle kinderen die hardlopen leuk vinden. Het publiek moedigt jou aan om die medaille te halen!
  • Wil jij de 21 km wandelen? Geef je dan op voor de Beweging 3.0 21 KM walk. Een prachtige route door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.  

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Goede doelen

Met jouw deelname aan de marathon van Amersfoort kan je een bijdrage leveren aan het goede doel: Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Zij zetten zich in voor belangrijke projecten die ten gunste komen van patiënten en bezoekers.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Nathan Race Number BeltNathan Race Number Belt - € 14.95
koop bij runningdirect
€ 14.95koop bij runningdirect
BibBits Race number magnets RunnerBibBits Race number magnets Runner - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Startnummerband triathlon lange afstandStartnummerband - € 9.99
koop bij decathlon
€ 9.99koop bij decathlon
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Inschrijven voor de Marathon Amersfoort

Ben jij ook enthousiast geworden om mee te rennen? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om al die helden aan te moedigen! Kijk voor meer informatie op de website van de Marathon Amersfoort.

5 handige gadgets voor de Marathon Amersfoort

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 26.95
koop bij all4running
€ 26.95koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 24.99
koop bij decathlon
€ 24.99koop bij decathlon
Compressport Pro Marathon SocksCompressport Pro Marathon Socks - € 19.95
koop bij runningdirect
€ 19.95koop bij runningdirect
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 30.50
koop bij all4running
€ 30.50koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Behaal je afslankdoelen in 2022

Verbrand snel overtollig buikvet. Zonder honger te lijden of te jojoën. Met simpel te maken afslank recepten. Vandaag wordt de dag dat je deze waardeloze diëten voorgoed achter je laat en al je overtollig (buik)vet gaat verslaan. Op een gezonde en verantwoorde manier. Meer dan 140 overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Total
1
Shares
Gerelateerde artikelen
De 4 mijl van Groningen
Lees verder

De 4 Mijl van Groningen

9 oktober 2022 - De stad waar het grootste loopevenement van Noord-Nederland al sinds 1987 plaatsvindt. Elk jaar doen er tienduizenden fanatieke hardlopers mee met de traditionele route van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen: De 4 Mijl van Groningen.
Zevenheuvelenloop
Lees verder

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

20 november 2022 - De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe.
Utrecht Marathon
Lees verder

Verplaatst! Utrecht Marathon, langs de highlights van de Domstad

Herfst 2022 of lente 2023 - De 39ste Utrecht Marathon komt eraan. Het vlakke parcours gaat over verharde wegen en is volledig verkeersvrij. Je loopt langs verschillende Utrechtse highlights, zoals de authentieke singels, parken en de Utrechtse binnenstad.
Maastricht Running Festival (De Groene Loper)
Lees verder

Maastricht Running Festival

14 mei 2023 - Het Maastricht Running Festival - voorheen bekend als De Groene Loper Run - is een snelle hardloopwedstrijd over verschillende afstanden waar vele PR’s verbroken worden.