Marathon Amersfoort

Marathon door de historische binnenstad van Amersfoort

Marathon Amersfoort is een uniek hardloopevenement in de stad, met langs het parcours diverse live bands en dj’s. Elk jaar lopen er tussen de 5000 en 6000 sportievelingen mee. In 2019 waren er maar liefst lopers uit 39 landen vertegenwoordigd. Het parcours gaat langs de Eem, de weilanden van Hoogland, park Schothorst en als kers op de taart door de historische binnenstad.

Informatie

  • Datum: 26 mei 2024
  • Plaats: Eemplein Amersfoort (start en finish)

Afstanden & programma van de Marathon Amersfoort

​​​​​​De wedstrijden zijn op zondag. Op zaterdag wordt de marathon gelopen in de vorm van een trainingsmarathon. Het heeft geen tijdswaarneming, maar is een mooie loop voor iedere langeafstandloper. Via deze link lees je alles over deze trainingsvorm. Je kan op zondag meedoen aan verschillende onderdelen:  

  • De halve marathon is een prachtig parcours door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.   
  • 10 KM, een populaire afstand door Amersfoort: langs de Eem, door park Schothorst en tot slot de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • Hou jij van snel en kort? Doe dan mee aan de 5 KM. Voor middelbare scholieren is dit een gratis school challenge! Een mooi parcours langs de Eem, door gezellige woonwijken en de laatste kilometers door de historische binnenstad. 
  • De Mini-marathon is er voor alle kinderen die hardlopen leuk vinden. Het publiek moedigt jou aan om die medaille te halen!
  • Wil jij 15 of 25 km wandelen? Een prachtige route door Amersfoort en omgeving: langs de Eem, door de weilanden van Hoogland, gezellige woonwijken en de historische binnenstad van Amersfoort.  

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Goede doelen

Met jouw deelname aan de marathon van Amersfoort kan je een bijdrage leveren aan het goede doel: Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Zij zetten zich in voor belangrijke projecten die ten gunste komen van patiënten en bezoekers.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Gato startnummerbandStartnummerband - € 7.95
koop bij runningdirect
€ 7.95koop bij runningdirect
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Inschrijven voor de Marathon Amersfoort

Ben jij ook enthousiast geworden om mee te rennen? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om al die helden aan te moedigen! Kijk voor meer informatie op de website van de Marathon Amersfoort.

5 handige gadgets voor de Marathon Amersfoort

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires
Drinkgordel met rugnummer clips

Super handig! Deze bidonhouder met clips voor je rugnummer. Wat kan je meenemen? In deze gordel kan je twee bidons van 115 ml meenemen, een paar gels, je sleutels en je rugnummer.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

Eén van de meest iconische marathons van Nederland. Ga ook de uitdaging aan en loop door de bruisende straten van Rotterdam. Ren langs moderne architectuur, historische monumenten en de sfeervolle oevers van de Maas. Voel de steun van het publiek terwijl je je grenzen verlegt en onvergetelijke herinneringen creëert.
Groet uit Schoorl Run
Lees verder

Groet uit Schoorl Run, adembenemend mooi!

De Groet uit Schoorl Run is een uniek hardloopevenement dat jaarlijks plaatsvindt in het pittoreske Schoorl. Het afwisselende parcours gaat dwars door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer. Met afstanden variërend van 10 tot 30 kilometer is er voor elk niveau iets te beleven.
DrechtStadLoop
Lees verder

DrechtStadLoop, hardloopwedstrijd door de oudste stad van Holland

De DrechtStadLoop is een sfeervol hardloopevenement door het historische hart van Dordrecht, de oudste stad van Holland. Ren door het centrum, langs groene parken en indrukwekkend industrieel erfgoed. Het parcours is super snel en populair, met zowel internationale als regionale atleten die deelnemen.