Utrecht Marathon

Utrecht Marathon, langs de highlights van de Domstad

De 40ste Utrecht Marathon komt eraan. Het vlakke parcours gaat over verharde wegen en is volledig verkeersvrij. Je loopt langs verschillende Utrechtse highlights, zoals de authentieke singels, parken en de Utrechtse binnenstad. Het is een sfeervol evenement, een unieke loop belevenis voor jong en oud met veel muziek langs de route. De prachtige route vanuit het Science Park maakt een mooie verbinding met de stad en regio Utrecht. Het evenement stimuleert een gezonde leefstijl wat goed aansluit bij de visie van Stichting Utrecht Science Park: een bruisende en inspirerende omgeving voor mensen die onze gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren.

Informatie

  • Datum: 19 mei 2024
  • Plaats: Start en finish in het Science Park Utrecht 
  • Toptijd: In 2019 won Johan Horst de marathon met een tijd van 02:50:44. 

Afstanden & Programma

  • De Utrecht Marathon is de hoofdafstand van het evenement en bestaat voor het eerst uit één ronde. Het parcours is uniek door de afwisseling van onder andere parken, Leidsche Rijn, langs de Munt en door de oude binnenstad.
  • Nieuw onderdeel! De Utregse Studentenbokaal, voor alle studenten in deze studentenstad. In een team van vier personen loop je de kwart Marathon. Alle teams nemen het tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde Utregse Studentenbokaal!
  • De Utrecht Science Park Halve Marathon is de populairste afstand. Je loopt door de Utrechtse binnenstad, de unieke singels en parken van verschillende stadsdelen. 
  • De ¼  Marathon kent een stadsparcours. Je loopt door de oude binnenstad, over de singels en door het Wilhelminapark terug naar de finish. 
  • De KWF Mini Marathon is een run van 1,5 km voor de jonge sportievelingen. Je wordt aangemoedigd door vele enthousiaste toeschouwers.
  • Loop samen met collega’s of relaties een Business Run. Goed voor de onderlinge sfeer en het levert een bijdrage aan de gezondheid van medewerkers in jouw team. Je kan kiezen uit een halve en een kwart marathon. 

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Gato startnummerbandStartnummerband - € 7.95
koop bij runningdirect
€ 7.95koop bij runningdirect
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goed doel

Utrecht Marathon steunt ook dit jaar weer KWF Kankerbestrijding. Jij kan als hardloper een bijdrage leveren aan het doel van KWF: Tegen kanker. Voor het leven. 1 op de 3 Nederlanders krijgt helaas de diagnose kanker. Dankzij onderzoek overleven velen de ziekte, maar jaarlijks overlijden er nog steeds ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Dus doe mee en ren tegen kanker!

Inschrijven

Loop jij ook mee? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om alle sportievelingen over de finish te helpen! Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

5 handige gadgets voor de Utrecht Marathon

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires
Kiprun heren hardloopschoenen

Decathlon ontwikkelde deze goed dempende, stabiele en comfortabele hardloopschoenen voor trainingen en wedstrijden, tot marathons Als demping, comfort en stabiliteit voor jou de belangrijkste criteria zijn bij het kiezen van hardloopschoenen om kilometers te verslinden, is de KS900 je ideale partner! Probeer ze snel uit! Tijdelijk voor €99,99.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Zevenheuvelenloop
Lees verder

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe. Ren over glooiende heuvels en geniet van het prachtige landschap tijdens deze onvergetelijke race.
kustmarathon zeeland
Lees verder

Kustmarathon Zeeland, de mooiste én zwaarste van Nederland

Laat je betoveren door de ruige schoonheid van de Zeeuwse kust. Trotseer de wind, de zee en het zand tijdens de meest uitdagende marathon van Nederland: de Kustmarathon Zeeland. Ren over duinen, stranden en door pittoreske dorpjes tijdens dit uitdagende en adembenemende evenement.
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

Eén van de meest iconische marathons van Nederland. Ga ook de uitdaging aan en loop door de bruisende straten van Rotterdam. Ren langs moderne architectuur, historische monumenten en de sfeervolle oevers van de Maas. Voel de steun van het publiek terwijl je je grenzen verlegt en onvergetelijke herinneringen creëert.
De 4 mijl van Groningen
Lees verder

De 4 Mijl van Groningen

De 4 Mijl van Groningen is het grootste loopevenement van Noord-Nederland. Elk jaar doen er tienduizenden fanatieke hardlopers mee met de traditionele route van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen. Met een afstand van 4 mijl (6,4 km) is deze race geschikt voor zowel beginnende als ervaren lopers.