Utrecht Marathon

Utrecht Marathon, langs de highlights van de Domstad

De 40ste Utrecht Marathon komt eraan. Het vlakke parcours gaat over verharde wegen en is volledig verkeersvrij. Je loopt langs verschillende Utrechtse highlights, zoals de authentieke singels, parken en de Utrechtse binnenstad. Het is een sfeervol evenement, een unieke loop belevenis voor jong en oud met veel muziek langs de route. De prachtige route vanuit het Science Park maakt een mooie verbinding met de stad en regio Utrecht. Het evenement stimuleert een gezonde leefstijl wat goed aansluit bij de visie van Stichting Utrecht Science Park: een bruisende en inspirerende omgeving voor mensen die onze gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren.

Informatie

  • Datum: 2024
  • Plaats: Start en finish in het Science Park Utrecht 
  • Toptijd: In 2019 won Johan Horst de marathon met een tijd van 02:50:44. 

Afstanden & Programma

  • De Utrecht Marathon is de hoofdafstand van het evenement en bestaat voor het eerst uit één ronde. Het parcours is uniek door de afwisseling van onder andere parken, Leidsche Rijn, langs de Munt en door de oude binnenstad.
  • De Utrecht Science Park Halve Marathon is de populairste afstand. Je loopt door de Utrechtse binnenstad, de unieke singels en parken van verschillende stadsdelen. 
  • De ¼  Marathon kent een stadsparcours. Je loopt door de oude binnenstad, over de singels en door het Wilhelminapark terug naar de finish. 
  • De KWF Mini Marathon is een run van 1,5 km voor de jonge sportievelingen. Je wordt aangemoedigd door vele enthousiaste toeschouwers.
  • Loop samen met collega’s of relaties een Business Run. Goed voor de onderlinge sfeer en het levert een bijdrage aan de gezondheid van medewerkers in jouw team. Je kan kiezen uit een halve en een kwart marathon. 

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
BibBits Race number magnets I Love RunningBibBits Race number magnets I Love Running - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goed doel

Utrecht Marathon steunt ook dit jaar weer KWF Kankerbestrijding. Jij kan als hardloper een bijdrage leveren aan het doel van KWF: Tegen kanker. Voor het leven. 1 op de 3 Nederlanders krijgt helaas de diagnose kanker. Dankzij onderzoek overleven velen de ziekte, maar jaarlijks overlijden er nog steeds ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Dus doe mee en ren tegen kanker!

Inschrijven

Loop jij ook mee? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om alle sportievelingen over de finish te helpen! Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

5 handige gadgets voor de Utrecht Marathon

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires
Alles wat je wilt weten over hardlopen (nieuwe editie)

De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie? In Alles wat je wilt weten over hardlopen onderzoekt Van Sprundel de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen uit de sportwetenschap.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Marathon Amsterdam
Lees verder

Marathon door historische wereldstad Amsterdam

15 oktober 2023 - De TCS Amsterdam Marathon bestaat al meer dan 40 jaar en is één van de snelste parcoursen ter wereld. Vlieg in 5 minuten over het parcours met deze unieke 3D animatie.
Zevenheuvelenloop
Lees verder

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

19 november 2023 - De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe.