Utrecht Marathon

Verplaatst! Utrecht Marathon, langs de highlights van de Domstad

Bericht van de organisatie: “Met pijn in het hart hebben we het besluit genomen om de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uit te stellen. Verplaatst naar herfst 2022 of lente 2023”.

De 39ste Utrecht Marathon komt eraan. Het vlakke parcours gaat over verharde wegen en is volledig verkeersvrij. Je loopt langs verschillende Utrechtse highlights, zoals de authentieke singels, parken en de Utrechtse binnenstad. Het is een sfeervol evenement, een unieke loop belevenis voor jong en oud met veel muziek langs de route. De prachtige route vanuit het Science Park maakt een mooie verbinding met de stad en regio Utrecht. Het evenement stimuleert een gezonde leefstijl wat goed aansluit bij de visie van Stichting Utrecht Science Park: een bruisende en inspirerende omgeving voor mensen die onze gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren.

Informatie

  • Datum: zondag 3 april 2022
  • Plaats: Start en finish in het Science Park Utrecht 
  • Toptijd: In 2019 won Johan Horst de marathon met een tijd van 02:50:44. 

Afstanden & Programma

  • De Utrecht Marathon is de hoofdafstand van het evenement en bestaat voor het eerst uit één ronde. Het parcours is uniek door de afwisseling van onder andere parken, Leidsche Rijn, langs de Munt en door de oude binnenstad.
  • De Utrecht Science Park Halve Marathon is de populairste afstand. Je loopt door de Utrechtse binnenstad, de unieke singels en parken van verschillende stadsdelen. 
  • De ¼  Marathon kent een stadsparcours. Je loopt door de oude binnenstad, over de singels en door het Wilhelminapark terug naar de finish. 
  • De KWF Mini Marathon is een run van 1,5 km voor de jonge sportievelingen. Je wordt aangemoedigd door vele enthousiaste toeschouwers.
  • Loop samen met collega’s of relaties een Business Run. Goed voor de onderlinge sfeer en het levert een bijdrage aan de gezondheid van medewerkers in jouw team. Je kan kiezen uit een halve en een kwart marathon. 

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Startnummerband triathlon lange afstandStartnummerband - € 11.99
koop bij decathlon
€ 11.99koop bij decathlon
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goed doel

Utrecht Marathon steunt ook dit jaar weer KWF Kankerbestrijding. Jij kan als hardloper een bijdrage leveren aan het doel van KWF: Tegen kanker. Voor het leven. 1 op de 3 Nederlanders krijgt helaas de diagnose kanker. Dankzij onderzoek overleven velen de ziekte, maar jaarlijks overlijden er nog steeds ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Dus doe mee en ren tegen kanker!

Inschrijven

Loop jij ook mee? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om alle sportievelingen over de finish te helpen! Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

5 handige gadgets voor de Utrecht Marathon

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 34.95
koop bij all4running
€ 34.95koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 24.99
koop bij decathlon
€ 24.99koop bij decathlon
Compressport Pro Marathon SocksCompressport Pro Marathon Socks - € 19.95
koop bij runningdirect
€ 19.95koop bij runningdirect
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 34.95
koop bij all4running
€ 34.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

100+ cadeautips speciaal voor hardlopers

Zoek je een leuk cadeau om te geven aan een hardloper voor Kerst of Sinterklaas? Of voor op je verlanglijstje? Zoek dan niet verder! 100+ cadeautips voor hardlopers voor de feestdagen.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Singelloop Utrecht
Lees verder

Singelloop Utrecht, de oudste stratenloop van ‘t land

2 oktober 2022 - Een historische loop door de prachtige binnenstad van Utrecht: met de start op de Maliebaan, route langs de authentieke singels, supersnel parcours, enthousiast publiek en de finish in het monumentale Wilhelminapark.
Zevenheuvelenloop
Lees verder

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

20 november 2022 - De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe.
De 4 mijl van Groningen
Lees verder

De 4 Mijl van Groningen

8 oktober 2023 - De stad waar het grootste loopevenement van Noord-Nederland al sinds 1987 plaatsvindt. Elk jaar doen er tienduizenden fanatieke hardlopers mee met de traditionele route van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen: De 4 Mijl van Groningen.