Utrecht Marathon

Utrecht Marathon, langs de highlights van de Domstad

De 39ste Utrecht Marathon komt eraan. Het vlakke parcours gaat over verharde wegen en is volledig verkeersvrij. Je loopt langs verschillende Utrechtse highlights, zoals de authentieke singels, parken en de Utrechtse binnenstad. Het is een sfeervol evenement, een unieke loop belevenis voor jong en oud met veel muziek langs de route. De prachtige route vanuit het Science Park maakt een mooie verbinding met de stad en regio Utrecht. Het evenement stimuleert een gezonde leefstijl wat goed aansluit bij de visie van Stichting Utrecht Science Park: een bruisende en inspirerende omgeving voor mensen die onze gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren.

Unbox Hardloopvest

Met dit USB-C oplaadbare reflecterende hardloopvest voorzien van wit licht van voren en rood licht van achter ben jij niet te missen voor anderen. Daarnaast kan dit vest tegen de regen en kun je de LED verlichting opladen middels een bijgeleverde USB-C kabel.

Informatie

  • Datum: zondag 21 mei 2023
  • Plaats: Start en finish in het Science Park Utrecht 
  • Toptijd: In 2019 won Johan Horst de marathon met een tijd van 02:50:44. 

Afstanden & Programma

  • De Utrecht Marathon is de hoofdafstand van het evenement en bestaat voor het eerst uit één ronde. Het parcours is uniek door de afwisseling van onder andere parken, Leidsche Rijn, langs de Munt en door de oude binnenstad.
  • De Utrecht Science Park Halve Marathon is de populairste afstand. Je loopt door de Utrechtse binnenstad, de unieke singels en parken van verschillende stadsdelen. 
  • De ¼  Marathon kent een stadsparcours. Je loopt door de oude binnenstad, over de singels en door het Wilhelminapark terug naar de finish. 
  • De KWF Mini Marathon is een run van 1,5 km voor de jonge sportievelingen. Je wordt aangemoedigd door vele enthousiaste toeschouwers.
  • Loop samen met collega’s of relaties een Business Run. Goed voor de onderlinge sfeer en het levert een bijdrage aan de gezondheid van medewerkers in jouw team. Je kan kiezen uit een halve en een kwart marathon. 

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goed doel

Utrecht Marathon steunt ook dit jaar weer KWF Kankerbestrijding. Jij kan als hardloper een bijdrage leveren aan het doel van KWF: Tegen kanker. Voor het leven. 1 op de 3 Nederlanders krijgt helaas de diagnose kanker. Dankzij onderzoek overleven velen de ziekte, maar jaarlijks overlijden er nog steeds ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Dus doe mee en ren tegen kanker!

Inschrijven

Loop jij ook mee? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om alle sportievelingen over de finish te helpen! Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

5 handige gadgets voor de Utrecht Marathon

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 34.95
koop bij all4running
€ 34.95koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 29.99
koop bij decathlon
€ 29.99koop bij decathlon
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires
Ademende hardloopshirts voor dames

Op zoek naar comfortabele, hoogwaardige hardloopkleding? Deze hardloopshirts en hardlooptopjes van Decathlon zijn bijzonder comfortabel door de lichte en ademende materialen. Ideaal voor warm weer. Diverse kleuren en maten vanaf €9,99

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Dam tot Damloop
Lees verder

Dam tot Damloop, een waar hardloopfeest!

17 september 2023 - De Dam tot Damloop is een ongekend populair hardloopevenement van Amsterdam naar Zaandam. Jaarlijks doen er ongeveer 50.000 hardlopers mee aan de officiële 10 Engelse Mijl.
marathon van eindhoven
Lees verder

Marathon van Eindhoven, #onzetrots

8 oktober 2023 - De Marathon van Eindhoven is een groot feest voor jong en oud. Er doen elk jaar ongeveer 25.000 lopers mee die worden aangemoedigd door 200.000 enthousiaste toeschouwers. Een weekend om nooit te vergeten!
Leiden Marathon
Lees verder

Leiden Marathon, de gezelligste van Nederland

13 en 14 mei 2023 - De Leiden Marathon wordt dit jaar voor de 32ste keer gehouden. De start en finish zijn midden in het historische hart van de prachtige stad Leiden. Vele duizenden toeschouwers genieten van de hardlopers (en andersom).