Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe. Het begon in 1984 met 500 hardlopers en is inmiddels uitgegroeid tot een populair evenement van ongeveer 40.000 mensen. Het parcours van de 15 kilometer is super snel, er zijn zowel bij de mannen als de vrouwen actuele wereldrecords gelopen. 

De NN Zevenheuvelenloop en NN Zevenheuvelennacht van 21 november zijn afgelast. Na het bekendmaken van de jongste coronamaatregelen afgelopen weekend en het hoge aantal besmettingen is intensief overlegd tussen de gemeenten, veiligheidsdiensten, organisatie en sponsoren, of, en in welke vorm de loop door zou kunnen gaan. Hieruit is geconcludeerd dat doorgang niet verantwoord is. Daarom is door de gemeente Nijmegen, mede op basis van een negatief advies van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), het besluit genomen de NN Zevenheuvelenloop, de NN Zevenheuvelennacht en de Mini Zevenheuvelenloop niet door te laten gaan.

Burgemeester Bruls is teleurgesteld, maar ook realistisch: “We zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om de mogelijkheden in kaart te brengen, maar in de huidige situatie kon helaas alleen de conclusie worden getrokken dat doorgang van het evenement momenteel niet verantwoord is. Al die mensen die door de straten hardlopen, de lengte van het parcours en daarmee de praktische onmogelijkheid om publiek te reguleren, bleken in combinatie met de geldende coronamaatregelen niet realistisch. Vandaar dat we in samenspraak met de organisatie en de gemeente Berg en Dal hebben besloten de loop niet door te laten gaan”.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We hebben er echt alles aan gedaan om een veilige NN Zevenheuvelenloop neer te zetten. Onze dankbaarheid gaat uit naar de gemeente Nijmegen voor al hun inzet en natuurlijk ook naar iedereen die ons tot het laatste moment gesteund heeft in onze zoektocht naar een veilige editie. We voelen mee met de teleurgestelde lopers die uitkeken naar onze herfstklassieker. Na de afhandeling van de afgelasting, komt er voor ons een moment om bij te komen. Daarna richten we ons op de Alfa Laval Stevensloop.”

De organisatie gaat zich nu buigen over de afhandeling met sponsoren, leveranciers, lopers en andere betrokkenen. Ingeschreven lopers ontvangen volgende week bericht over retournering van een deel van het inschrijfgeld.

Deelnemen aan verschillende activiteiten 

  • Zevenheuvelenloop: de officiële wedstrijd van dit weekend is op 21 november 2021. Een mooi en snel parcours van 15 km met pittige heuvels en stukken vals plat. 
  • Mini zevenheuvelenloop: deze loop is voor alle kinderen van de basisschool en vindt plaats op 20 november. Je loopt in het donker met discolampen en een dj. Super gaaf, dus vraag je vriendjes en vriendinnetjes en maak er een hardloopfeestje van! Bereid je voor met allerlei oefeningen via TikTok @minizevenheuvelenloop 
  • Zevenheuvelennacht: een belevenis voor elke hardloper. Dit evenement in het donker vindt plaats op 20 november. Het is een pittig parcours van 7 kilometer met mysterieuze lichten en geluiden onderweg.
  • Centralpoint bedrijvenloop: een sportieve uitdaging voor je hele team? Je kan als team zowel meedoen aan de 7 als 15 kilometer. Het werkt positief voor de teamspirit om samen zenuwachtig aan de start te staan, te gaan voor het uiterste en het resultaat te vieren met een drankje na afloop!

Zo maak je jouw startnummer vast

Nathan Race Number BeltNathan Race Number Belt - € 13.50
koop bij runningdirect
€ 13.50koop bij runningdirect
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 8.46
koop bij all4running
€ 8.46koop bij all4running
Startnummerband - Met Energiegel Vakjes - Race Number - Marathon Riem - Triathlon Wedstrijden - Hardlopen - Sterk en Flexibel - GrijsStartnummerband - € 14.49
koop bij bol
€ 14.49koop bij bol
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

3D Animatie Parcours Zevenheuvelenloop

De omgeving is uniek en misschien wel één van de mooiste lopen van ons land. De naam zegt al genoeg, het parcours bestaat uit een aantal pittige heuvels, vals plat omhoog en de laatste kilometers naar beneden. Vlieg in 2 minuten over het parcours van de Zevenheuvelenloop 2021 met deze unieke 3D animatie:

5 handige gadgets voor de Zevenheuvelenloop

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 25.46
koop bij all4running
€ 25.46koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 24.99
koop bij decathlon
€ 24.99koop bij decathlon
Hardloopshort met draagriem voor heren marathon zwartHardloopshort met draagriem voor heren marathon zwart - € 9.99
koop bij decathlon
€ 9.99koop bij decathlon
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.71
koop bij all4running
€ 29.71koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Goed doel

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland is het goede doel van NN Zevenheuvelenloop en de NN Zevenheuvelennacht 2021. Terwijl Nederland één van de rijkste landen ter wereld is, groeien er toch veel kinderen op in een gezin dat rond moet komen van een bestaansminimum. Deze kinderen krijgen geen gelijke kansen in de maatschappij. Deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten is belangrijk voor de ontwikkeling op fysiek, mentaal en sociaal gebied. Het Jeugdfonds maakt het mogelijk dat ook deze kinderen kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. 

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig je startnummer aan je kleding en zorgen ervoor dat je startnummer gedurende je wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met spelden en je kleding blijft heel.

Doe jij mee en ga jij de uitdaging van de heuvels aan?

Schrijf je dan nu in via deze linkKan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

100+ cadeautips speciaal voor hardlopers

Zoek je een leuk cadeau om te geven aan een hardloper voor Kerst of Sinterklaas? Of voor op je verlanglijstje? Zoek dan niet verder! 100+ cadeautips voor hardlopers voor de feestdagen.

Total
19
Shares
Gerelateerde artikelen
Marathon Amersfoort
Lees verder

Marathon door de historische binnenstad van Amersfoort

De Marathon Amersfoort gaat langs de Eem, de weilanden van Hoogland, park Schothorst en als kers op de taart door de historische binnenstad. Een uniek hardloopevenement in de stad, met langs het parcours diverse live bands en dj's.
CPC Loop Den Haag
Lees verder

CPC Loop Den Haag

Zondag 13 maart 2022 - De 46ste editie van de NN CPC Loop Den Haag komt eraan. Een uniek hardloopevenement voor iedereen! De start en finish bij het Malieveld, een geschikte afstand voor elk niveau en elke hardloper, een vrolijke run vol met cultuur en historie.
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – Unieke 3D animatie van het parcours

Zondag 10 april 2022 - De 41ste editie van de NN Marathon Rotterdam komt eraan. De enorme aantallen enthousiaste toeschouwers langs het hele parcours en de traditionele start van Lee Towers met “You'll never walk alone” maken deze marathon uniek! Vlieg in 5 minuten over het parcours met een unieke 3D animatie.
wijn marathon
Lees verder

Hardlopen en wijn drinken

Zondag 3 oktober 2021 - Ben je dol op hardlopen en wijn? Dan hebben we de marathon voor jou! Op 3 oktober 2021 staat er in Zuid-Limburg een heuse wijnmarathon gepland. Dit is een hardloopevenement en wijnproeverij in één.