Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe. Het begon in 1984 met 500 hardlopers en is inmiddels uitgegroeid tot een populair evenement van ongeveer 40.000 mensen. Het parcours van de 15 kilometer is super snel, er zijn zowel bij de mannen als de vrouwen actuele wereldrecords gelopen. 

Ik HAAT hardlopen!

“Ik háát hardlopen”! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree letterlijk riep na haar allereerste rondje joggen door het park. Dit is het verhaal van een vrouw die zichzelf terugvond toen ze de hardloopster in zichzelf ontdekte. Een boek dat geschreven is voor iedereen die zoekt naar dat ene raam dat open gaat, nadat er een deur is dicht gegaan.

Deelnemen aan verschillende activiteiten 

  • Zevenheuvelenloop: de officiële wedstrijd van dit weekend is op 19 november 2023. Een mooi en snel parcours van 15 km met pittige heuvels en stukken vals plat. 
  • Mini zevenheuvelenloop: deze loop is voor alle kinderen van de basisschool. Je loopt in het donker met discolampen en een dj. Super gaaf, dus vraag je vriendjes en vriendinnetjes en maak er een hardloopfeestje van! Bereid je voor met allerlei oefeningen via TikTok @minizevenheuvelenloop 
  • Zevenheuvelennacht: een belevenis voor elke hardloper. Dit evenement in het donker vindt plaats op 18 november. Het is een pittig parcours van 7 kilometer met mysterieuze lichten en geluiden onderweg.
  • Centralpoint bedrijvenloop: een sportieve uitdaging voor je hele team? Je kan als team zowel meedoen aan de 7 als 15 kilometer. Het werkt positief voor de teamspirit om samen zenuwachtig aan de start te staan, te gaan voor het uiterste en het resultaat te vieren met een drankje na afloop!

Zo maak je jouw startnummer vast

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

3D Animatie Parcours Zevenheuvelenloop

De omgeving is uniek en misschien wel één van de mooiste lopen van ons land. De naam zegt al genoeg, het parcours bestaat uit een aantal pittige heuvels, vals plat omhoog en de laatste kilometers naar beneden. Vlieg in 2 minuten over het parcours van de Zevenheuvelenloop 2023 met deze unieke 3D animatie:

5 handige gadgets voor de Zevenheuvelenloop

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 34.95
koop bij all4running
€ 34.95koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 29.99
koop bij decathlon
€ 29.99koop bij decathlon
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Goed doel

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland is het goede doel van NN Zevenheuvelenloop en de NN Zevenheuvelennacht. Terwijl Nederland één van de rijkste landen ter wereld is, groeien er toch veel kinderen op in een gezin dat rond moet komen van een bestaansminimum. Deze kinderen krijgen geen gelijke kansen in de maatschappij. Deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten is belangrijk voor de ontwikkeling op fysiek, mentaal en sociaal gebied. Het Jeugdfonds maakt het mogelijk dat ook deze kinderen kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. 

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig je startnummer aan je kleding en zorgen ervoor dat je startnummer gedurende je wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met spelden en je kleding blijft heel.

Doe jij mee en ga jij de uitdaging van de heuvels aan?

Schrijf je dan nu in via deze linkKan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken
Drinkgordel met rugnummer clips

Super handig! Deze bidonhouder met clips voor je rugnummer. Wat kan je meenemen? In deze gordel kan je twee bidons van 115 ml meenemen, een paar gels, je sleutels en je rugnummer.

Total
22
Shares
Gerelateerde artikelen
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

16 april 2023 - De 42ste editie van de NN Marathon Rotterdam komt eraan. De enorme toeschouwers langs het hele parcours en Lee Towers met “You'll never walk alone” maken deze marathon uniek! Bekijk ook een unieke 3D animatie.
Marathon Amsterdam
Lees verder

Marathon door historische wereldstad Amsterdam

15 oktober 2023 - De TCS Amsterdam Marathon bestaat al meer dan 40 jaar en is één van de snelste parcoursen ter wereld. Vlieg in 5 minuten over het parcours met deze unieke 3D animatie.