Marathon Rotterdam

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

De 42ste editie van de NN Marathon Rotterdam in deze wereldstad komt eraan. De enorme aantallen enthousiaste toeschouwers langs het hele parcours en de traditionele start van Lee Towers met “You’ll never walk alone” maken deze marathon uniek! Vlieg in 5 minuten over het parcours met een unieke 3D animatie.

Informatie

  • Datum: 15 en 16 april 2023
  • Plaats: Start Erasmusbrug en finish Coolsingel 
  • Parcoursrecord: Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is één van de snelste ter wereld. Er zijn hier ooit drie wereldrecords gelopen. De beste vrouw is Tiki Gelana met een tijd van 02:18:58 (2012). De beste man is Abdi Nageeye met een tijd van 02:03:36 (2021).

Afstanden & Programma van de Marathon Rotterdam

​​​​​​De wedstrijden zijn op zaterdag 15 en zondag 16 april. Je kan meedoen aan verschillende onderdelen:  

  • Doe mee aan de NN Kids Run van 1 of 2,5 kilometer. Beide afstanden starten en finishen op de Coolsingel. Je rent richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug, een uniek wedstrijdparcours om nooit meer te vergeten. 
  • De  AA Drink ¼ Marathon is een wedstrijd door hartje Rotterdam. Je rent onder de kubuswoningen door, over een deel van het officiële marathonparcours, door het Kralingse Bos en finisht op de feestelijke Coolsingel. 
  • De 4,2 kilometer lange City Run start op de Coolsingel. Vanaf hier ren je naar de Leuvehaven in de richting van de Erasmusbrug. Je finisht op de Coolsingel, waar ook de marathonlopers een dag later finishen. 
  • Het unieke parcours van de NN Marathon waar elke hardloper van droomt. De route komt langs prachtige plekken van Rotterdam, zoals de Erasmusbrug, Kop van Zuid, Kralingse Bos en de finish op de Coolsingel. Langs het hele parcours word je aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Zij zingen en schreeuwen iedereen de eindstreep over. 

Het is een heel weekend vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma

3D Animatie Marathon Rotterdam

Vlieg in 5 minuten over het parcours van de Marathon Rotterdam 2023 met deze unieke 3D animatie.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Startnummerband triathlon lange afstandStartnummerband - € 11.99
koop bij decathlon
€ 11.99koop bij decathlon
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goede doelen

De NN Marathon Rotterdam steunt dit jaar KWF Kankerbestrijding. Jij kan als hardloper een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Erasmus UMC. 1 op de 3 Nederlanders krijgt helaas de diagnose kanker. Dankzij onderzoek overleven velen de ziekte, maar jaarlijks overlijden er nog steeds ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Dus doe mee en ren tegen kanker!

5 handige gadgets voor de Marathon Rotterdam

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 34.95
koop bij all4running
€ 34.95koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 29.99
koop bij decathlon
€ 29.99koop bij decathlon
Compressport Pro Marathon SocksCompressport Pro Marathon Socks - € 24.95
koop bij runningdirect
€ 24.95koop bij runningdirect
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Inschrijven voor de Marathon Rotterdam

Ben jij ook enthousiast geworden? Schrijf je dan hier in om mee te doen of houd deze dag vrij en kom als toeschouwer genieten en help andere hardlopers de finish over. Heb je een inschrijfbewijs en kan je niet wachten om van start te gaan?Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Hardlopen hoeft niet duur te zijn

Met de Jogflow hardloopschoenen loop je comfortabel voor een goede prijs. Helemaal opnieuw ontworpen met als doel om je comfortabel en blessurevrij te laten hardlopen.
Ontdek de Jogflow nu voor € 49,99.

Total
75
Shares
Gerelateerde artikelen
Leiden Marathon
Lees verder

Leiden Marathon, de gezelligste van Nederland

13 en 14 mei 2023 - De Leiden Marathon wordt dit jaar voor de 32ste keer gehouden. De start en finish zijn midden in het historische hart van de prachtige stad Leiden. Vele duizenden toeschouwers genieten van de hardlopers (en andersom).
Zevenheuvelenloop
Lees verder

Zevenheuvelenloop, overwin die heuvels!

19 november 2023 - De NN Zevenheuvelenloop is het mooiste parcours van Nederland en de snelste 15 kilometer van de wereld. Elk jaar trekt deze hardloopwedstrijd duizenden lopers vanuit binnen- en buitenland naar Nijmegen toe.
marathon van eindhoven
Lees verder

Marathon van Eindhoven, #onzetrots

8 oktober 2023 - De Marathon van Eindhoven is een groot feest voor jong en oud. Er doen elk jaar ongeveer 25.000 lopers mee die worden aangemoedigd door 200.000 enthousiaste toeschouwers. Een weekend om nooit te vergeten!