Marathon Rotterdam

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

De 43ste editie van de NN Marathon Rotterdam in deze wereldstad komt eraan. De enorme aantallen enthousiaste toeschouwers langs het hele parcours en de traditionele start van Lee Towers met “You’ll never walk alone” maken deze marathon uniek! Vlieg in 5 minuten over het parcours met een unieke 3D animatie.

Informatie

  • Datum: 13 en 14 april 2024
  • Plaats: Start Erasmusbrug en finish Coolsingel 
  • Parcoursrecord: Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is één van de snelste ter wereld. Er zijn hier ooit drie wereldrecords gelopen. De beste vrouw is Tiki Gelana met een tijd van 02:18:58 (2012). De beste man is Abdi Nageeye met een tijd van 02:03:36 (2021).

Afstanden & Programma van de Marathon Rotterdam

​​​​​​De wedstrijden zijn op zaterdag 13 en zondag 14 april. Je kan meedoen aan verschillende onderdelen:  

  • Doe mee aan de NN Kids Run van 1 of 2,5 kilometer. Beide afstanden starten en finishen op de Coolsingel. Je rent richting Leuvehaven naar de Erasmusbrug, een uniek wedstrijdparcours om nooit meer te vergeten. 
  • De  AA Drink ¼ Marathon is een wedstrijd door hartje Rotterdam. Je rent onder de kubuswoningen door, over een deel van het officiële marathonparcours, door het Kralingse Bos en finisht op de feestelijke Coolsingel. 
  • De 4,2 kilometer lange City Run start op de Coolsingel. Vanaf hier ren je naar de Leuvehaven in de richting van de Erasmusbrug. Je finisht op de Coolsingel, waar ook de marathonlopers een dag later finishen. 
  • Het unieke parcours van de NN Marathon waar elke hardloper van droomt. De route komt langs prachtige plekken van Rotterdam, zoals de Erasmusbrug, Kop van Zuid, Kralingse Bos en de finish op de Coolsingel. Langs het hele parcours word je aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Zij zingen en schreeuwen iedereen de eindstreep over. 

Het is een heel weekend vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma

3D Animatie Marathon Rotterdam

Vlieg in 5 minuten over het parcours van de Marathon Rotterdam met deze unieke 3D animatie.

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
BibBits Race number magnets RunnerBibBits Race number magnets Runner - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Gato startnummerbandStartnummerband - € 7.95
koop bij runningdirect
€ 7.95koop bij runningdirect
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goede doelen

De NN Marathon Rotterdam steunt dit jaar KWF Kankerbestrijding. Jij kan als hardloper een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Erasmus UMC. 1 op de 3 Nederlanders krijgt helaas de diagnose kanker. Dankzij onderzoek overleven velen de ziekte, maar jaarlijks overlijden er nog steeds ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Dus doe mee en ren tegen kanker!

5 handige gadgets voor de Marathon Rotterdam

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Inschrijven voor de Marathon Rotterdam

Ben jij ook enthousiast geworden? Schrijf je dan hier in om mee te doen of houd deze dag vrij en kom als toeschouwer genieten en help andere hardlopers de finish over. Heb je een inschrijfbewijs en kan je niet wachten om van start te gaan?Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken
Kalenji dames hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen hoeven niet duur te zijn! Decathlon ontwikkelde deze lichte en goed dempende hardloopschoenen voor wie tot 10 km per week rent. Deze hardloopschoen is licht en goed dempend dankzij het CS-concept in de hiel en absorbeert bijzonder goed de schokken tijdens het hardlopen. Nu voor slechts €34,99

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Marathon Amsterdam
Lees verder

Marathon door historische wereldstad Amsterdam

20 oktober 2024 - De TCS Amsterdam Marathon bestaat al meer dan 40 jaar en is één van de snelste parcoursen ter wereld. Vlieg in 5 minuten over het parcours met deze unieke 3D animatie.
De 4 mijl van Groningen
Lees verder

De 4 Mijl van Groningen

13 oktober 2024 - De stad waar het grootste loopevenement van Noord-Nederland al sinds 1987 plaatsvindt. Elk jaar doen er tienduizenden fanatieke hardlopers mee met de traditionele route van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen: De 4 Mijl van Groningen.