Leiden Marathon

Leiden Marathon, gewoon de gezelligste van Nederland

De Leiden Marathon wordt dit jaar voor de 31ste keer gehouden. De start en finish zijn midden in het historische hart van de prachtige stad Leiden. Vele duizenden toeschouwers genieten van de hardlopers (en andersom), die allemaal worden aangemoedigd om de finish te halen. Zorg dat jij er ook bij bent!

Informatie

  • Datum: 15 mei 2022
  • Plaats: Leiden centrum
  • Parcoursrecord: De snelste marathon staat bij de mannen op naam van David Rutoh. De Keniaan liep in 2014 een record van 2:13.22. Bij de vrouwen is het record op de marathon in handen van Jemila Wortessa Shure uit Ethiopië. Zij liep in 2017 een tijd van 2:37.36.

Afstanden & Programma

De wedstrijden zijn op zondag 15 mei. Je kan meedoen aan de hele of halve Marathon, 5 km, 10 km en speciaal voor alle fanatieke kids t/m 11 jaar is er een kidsrun. Leiden is op en top een studentenstad, daarom worden studenten uit heel het land uitgedaagd mee te doen aan de Nederlandse Studenten Kampioenschappen. En natuurlijk is er ook een businessloop, in een unieke vorm, waarbij je met 8 personen, mannen en vrouwen en verschillende afstanden samen deel kan nemen aan het evenement.
Het is een hele dag vol hardloopplezier. Naast de wedstrijden zijn er nog allerlei leuke activiteiten. Bekijk hier het volledige programma.

5 handige gadgets voor de Leiden Marathon

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 25.46
koop bij all4running
€ 25.46koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 24.99
koop bij decathlon
€ 24.99koop bij decathlon
Hardloopshort met draagriem voor heren marathon zwartHardloopshort met draagriem voor heren marathon zwart - € 9.99
koop bij decathlon
€ 9.99koop bij decathlon
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.71
koop bij all4running
€ 29.71koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Goede doelen

Het goede doel dat de marathon Leiden steunt is het Willem Alexander Kinderziekenhuis. Dit ziekenhuis voor kinderen van 0 tot 18 jaar staat voor een vitaal leven voor de kinderen met naast de medische zorg ook aandacht voor het welbevinden en kwaliteit van leven voor deze kinderen.

Inschrijven voor de Leiden Marathon

Loop jij ook mee? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om alle sportievelingen over de finish te helpen!Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Nathan Race Number BeltNathan Race Number Belt - € 13.50
koop bij runningdirect
€ 13.50koop bij runningdirect
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 8.46
koop bij all4running
€ 8.46koop bij all4running
Startnummerband - Met Energiegel Vakjes - Race Number - Marathon Riem - Triathlon Wedstrijden - Hardlopen - Sterk en Flexibel - GrijsStartnummerband - € 14.49
koop bij bol
€ 14.49koop bij bol
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

100+ cadeautips speciaal voor hardlopers

Zoek je een leuk cadeau om te geven aan een hardloper voor Kerst of Sinterklaas? Of voor op je verlanglijstje? Zoek dan niet verder! 100+ cadeautips voor hardlopers voor de feestdagen.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
CPC Loop Den Haag
Lees verder

CPC Loop Den Haag

Zondag 13 maart 2022 - De 46ste editie van de NN CPC Loop Den Haag komt eraan. Een uniek hardloopevenement voor iedereen! De start en finish bij het Malieveld, een geschikte afstand voor elk niveau en elke hardloper, een vrolijke run vol met cultuur en historie.
Marathon Amsterdam
Lees verder

Marathon door historische wereldstad Amsterdam

Zondag 16 oktober 2022 - De TCS Amsterdam Marathon bestaat al meer dan 40 jaar en is één van de snelste parcoursen ter wereld. Vlieg in 5 minuten over het parcours met deze unieke 3D animatie.
kustmarathon zeeland
Lees verder

Kustmarathon Zeeland, de mooiste én zwaarste van Nederland

30 september, 1 en 2 oktober 2022 - De 19e editie van de Kustmarathon Zeeland komt eraan. Dit parcours staat bekend om: klimmen en dalen langs de schitterende kust van de Noordzee, afzien, zand, wind in de haren, zout, prachtige dorpjes, fantastisch zicht op de zee en het strand.
Marathon Amersfoort
Lees verder

Marathon door de historische binnenstad van Amersfoort

De Marathon Amersfoort gaat langs de Eem, de weilanden van Hoogland, park Schothorst en als kers op de taart door de historische binnenstad. Een uniek hardloopevenement in de stad, met langs het parcours diverse live bands en dj's.