Dam tot Damloop

Dam tot Damloop, een waar hardloopfeest!

De Dam tot Damloop is een ongekend populair hardloopevenement van Amsterdam naar Zaandam. Jaarlijks doen er ongeveer 50.000 hardlopers mee aan de officiële 10 Engelse Mijl. Maar er is veel meer dan de hardloopwedstrijd van de 10 EM. Het Dam tot Dam Weekend is één van de grootste sportevenementen ter wereld! Elk jaar wandelen, fietsen en hardlopen er ongeveer 83.000 deelnemers over het parcours.

Dam tot Damloop

De officiële loop, de hoofdafstand van 10 Engelse Mijl tussen Amsterdam en Zaandam, vindt plaats op zondag 17 september 2023. De uitzonderlijke sfeer, het lopen door de IJtunnel, de start en finish in twee verschillende steden, de muziek en vele toeschouwers langs het parcours maken deze loop uniek. 

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
BibBits Race number magnets I Love RunningBibBits Race number magnets I Love Running - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Businessloop

Loop samen met je collega’s, relaties of klanten de grootste bedrijvenloop ter wereld. Dit is absoluut een unieke ervaring. Je kan zowel kiezen voor de Dam tot Damloop als de Damloop by night. Een business pakket bestaat onder andere uit een leuke teamfoto, 10 startnummers, voor iedereen een medaille en een drankje na afloop in het Dam tot Dam Park. Dit park is als festivalterrein ingericht met een podium met optredens en een dj. Het werkt positief voor de teamspirit om samen zenuwachtig aan de start te staan en te gaan voor het uiterste!

Damloop by night 

Hou je van een feestje en hardlopen? Schrijf je dan in voor de Damloop by night op zaterdag 16 september! Ren 5 EM met een lach op je gezicht en geniet samen met 15.000 andere lopers van bandjes, lichtshows en DJ’s. Je loopt 8 km in het donker door Zaandam. Het parcours loopt deels over het traditionele Dam tot Damloop parcours. Je finisht onder luid applaus in de drukke binnenstad van Zaandam. 

Mini Dam tot Damloop

Speciaal voor kinderen van 4 t/m 13 jaar is er een mini parcours over verschillende afstanden in zowel Zaandam als Amsterdam-Noord. Verdien je medaille en geniet naast het hardlopen van de vele activiteiten en optredens voor kinderen. 

Volledige programma 

Het Dam tot Dam Weekend is het grootste sportieve weekend van Nederland. Er is meer dan alleen maar hardlopen, je kan namelijk ook wandelen of fietsen. Kijk hier voor het volledige programma van een weekend vol sportplezier. 

5 handige gadgets voor de Dam tot Damloop

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Goede doel: Right to Play

Sinds 2013 is Right To Play het goede doel van de Dam tot Damloop. Right To Play zet de kracht van spelen in om wereldwijd het leven van kinderen te verbeteren die opgroeien in hele uitdagende omstandigheden. Jaarlijks bereikt de organisatie 2,3 miljoen kinderen die opgroeien in armoede, gevlucht zijn voor oorlog of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Sporten, spelen, creativiteit en educatie zijn belangrijk voor deze kinderen. Dit zorgt ervoor dat kinderen weerbaar worden, fysiek en mentaal gezond zijn en goed presteren op school.

Inschrijven voor de Dam tot Damloop

Zin om mee te doen? Schrijf je dan nu in via deze link.Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken
SALE bij Runningdirect

Scoor hardloopschoenen, hardloopkleding en hardloop accessoires in de uitverkoop! De beste merken hardloopschoenen en hardloopkleding voor dames en heren tegen de scherpste prijzen. Schoenen gratis thuisbezorgd. Altijd gratis ruilen.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
CPC Loop Den Haag
Lees verder

CPC Loop Den Haag

10 maart 2024 - De 47ste editie van de NN CPC Loop Den Haag komt eraan. Een uniek hardloopevenement voor iedereen! De start en finish bij het Malieveld, een geschikte afstand voor elk niveau en elke hardloper, een vrolijke run vol met cultuur en historie.