Zandvoort Circuit Run

Zandvoort Circuit Run, unieke start vanaf de pitstraat!

Eén keer per jaar maken de raceauto’s plaats voor duizenden hardlopers over het Circuit van Zandvoort. Het meest afwisselende parcours van Nederland. Iedereen start vanuit de pitstraat en loopt altijd een heel rondje over het circuit. Ervaar de hoogteverschillen, race langs de curbstones en door de kombochten tijdens de Zandvoort Circuit Run. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op Circuit Zandvoort. Deze unieke race wil je één keer in je leven gelopen hebben.

Ik HAAT hardlopen!

“Ik háát hardlopen”! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree letterlijk riep na haar allereerste rondje joggen door het park. Dit is het verhaal van een vrouw die zichzelf terugvond toen ze de hardloopster in zichzelf ontdekte. Een boek dat geschreven is voor iedereen die zoekt naar dat ene raam dat open gaat, nadat er een deur is dicht gegaan.

Informatie

  • Datum: 24 maart 2024
  • Plaats: Start en finish op het Formule 1 Circuit van Zandvoort

Programma

Het laatste weekend van maart staat Zandvoort weer in het teken van het sportieve Zandvoort-weekend met als onderdeel de Zandvoort Circuit Run. Ook kan je deelnemen aan de 30 van Zandvoort (wandelen) of de Omloop van Zandvoort (fietsen). Voor het hardloopevenement kan je deelnemen aan verschillende onderdelen. Alle afstanden lopen een gehele ronde over het circuit. Iedereen start vanuit de pitstraat en finisht bij de eretribune. 

5 handige gadgets voor de Zandvoort Circuit Run

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Afstanden

  • 10 Engelse Mijl (16,1 km), de geweldige start in de pitstraat zal je niet snel meer vergeten. Vervolgens loop je een uniek parcours over het strand, door de duinen en natuurgebied Amsterdamse Waterleidingduinen naar het centrum van Zandvoort. Hier staan vele bewoners jou aan te moedigen voor het laatste gedeelte. 
  • 12 kilometer, de hoofdafstand van het hardloopevenement. Misschien wel het meest afwisselende parcours van Nederland. De start en finish op het circuit, een stuk langs het strand en door het bruisende centrum van Zandvoort. 
  • 4 km, één hele ronde over het Circuit van Zandvoort om een toptijd neer te zetten. 
  • De Kids Circuit Run is er voor de jongste fanatiekelingen. De Run begint met een warming-up, vervolgens loop je zo hard als je kan naar de finish om je medaille in ontvangst te nemen. 
  • Circuit Run Special, voor alle sportende kinderen met een beperking. Je kan deelnemen met een wheeler of racerunner.
  • De Business Run van 4, 12 of 16,1 km loop je met een team. Een unieke loop met collega’s met onder andere een teamfoto, medaille en bevoorrechte startpositie. 

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Bekijk hier het volledige programma

Goede doel

Het goede doel van de Zandvoort Circuit Run is Villa Joep. Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Het doel van Villa Joep is dat alle kinderen moeten kunnen genezen van neuroblastoom. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers. Elke euro die zij ontvangen via donatie wordt volledig besteed aan het onderzoek naar neuroblastoom. 

Inschrijven

Wil jij ook de ervaring opdoen van starten en finishen in de pitstraat op het Circuit van Zandvoort? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om al die helden aan te moedigen. Er zijn vele locaties waar jij de hardlopers kan aanmoedigen, waaronder de vrij toegankelijke eretribune op het Circuit. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Bekijk alle startnummerbanden en magneten
Alles wat je wilt weten over hardlopen (nieuwe editie)

De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie? In Alles wat je wilt weten over hardlopen onderzoekt Van Sprundel de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen uit de sportwetenschap.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
marathon van eindhoven
Lees verder

Marathon van Eindhoven, #onzetrots

8 oktober 2023 - De Marathon van Eindhoven is een groot feest voor jong en oud. Er doen elk jaar ongeveer 25.000 lopers mee die worden aangemoedigd door 200.000 enthousiaste toeschouwers. Een weekend om nooit te vergeten!
Utrecht Marathon
Lees verder

Utrecht Marathon, langs de highlights van de Domstad

2024 - De 40ste Utrecht Marathon komt eraan. Het vlakke parcours gaat over verharde wegen en is volledig verkeersvrij. Je loopt langs verschillende Utrechtse highlights, zoals de authentieke singels, parken en de Utrechtse binnenstad.
wijn marathon
Lees verder

Hardlopen en wijn drinken

30 september 2023 - Ben je dol op hardlopen en wijn? Dan is dit jouw marathon! Op 30 september staat er in Zuid-Limburg een heuse wijnmarathon gepland. Dit is een hardloopevenement en wijnproeverij in één.