Zandvoort Circuit Run

Zandvoort Circuit Run, unieke start vanaf de pitstraat!

Eén keer per jaar maken de raceauto’s plaats voor duizenden hardlopers over het Circuit van Zandvoort. Het meest afwisselende parcours van Nederland. Iedereen start vanuit de pitstraat en loopt altijd een heel rondje over het circuit. Ervaar de hoogteverschillen, race langs de curbstones en door de kombochten tijdens de Zandvoort Circuit Run. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op Circuit Zandvoort. Deze unieke race wil je één keer in je leven gelopen hebben.

Informatie

  • Datum: 24 maart 2024
  • Plaats: Start en finish op het Formule 1 Circuit van Zandvoort

Programma

Het laatste weekend van maart staat Zandvoort weer in het teken van het sportieve Zandvoort-weekend met als onderdeel de Zandvoort Circuit Run. Ook kan je deelnemen aan de 30 van Zandvoort (wandelen) of de Omloop van Zandvoort (fietsen). Voor het hardloopevenement kan je deelnemen aan verschillende onderdelen. Alle afstanden lopen een gehele ronde over het circuit. Iedereen start vanuit de pitstraat en finisht bij de eretribune. 

5 handige gadgets voor de Zandvoort Circuit Run

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Afstanden

  • 10 Engelse Mijl (16,1 km), de geweldige start in de pitstraat zal je niet snel meer vergeten. Vervolgens loop je een uniek parcours over het strand, door de duinen en natuurgebied Amsterdamse Waterleidingduinen naar het centrum van Zandvoort. Hier staan vele bewoners jou aan te moedigen voor het laatste gedeelte. 
  • 12 kilometer, de hoofdafstand van het hardloopevenement. Misschien wel het meest afwisselende parcours van Nederland. De start en finish op het circuit, een stuk langs het strand en door het bruisende centrum van Zandvoort. 
  • 4 km, één hele ronde over het Circuit van Zandvoort om een toptijd neer te zetten. 
  • De Kids Circuit Run is er voor de jongste fanatiekelingen. De Run begint met een warming-up, vervolgens loop je zo hard als je kan naar de finish om je medaille in ontvangst te nemen. 
  • Circuit Run Special, voor alle sportende kinderen met een beperking. Je kan deelnemen met een wheeler of racerunner.
  • De Business Run van 4, 12 of 16,1 km loop je met een team. Een unieke loop met collega’s met onder andere een teamfoto, medaille en bevoorrechte startpositie. 

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Bekijk hier het volledige programma

Goede doel

Het goede doel van de Zandvoort Circuit Run is Villa Joep. Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Het doel van Villa Joep is dat alle kinderen moeten kunnen genezen van neuroblastoom. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers. Elke euro die zij ontvangen via donatie wordt volledig besteed aan het onderzoek naar neuroblastoom. 

Inschrijven

Wil jij ook de ervaring opdoen van starten en finishen in de pitstraat op het Circuit van Zandvoort? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om al die helden aan te moedigen. Er zijn vele locaties waar jij de hardlopers kan aanmoedigen, waaronder de vrij toegankelijke eretribune op het Circuit. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
BibBits Race number magnets Keep RunningBibBits Race number magnets Keep Running - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Gato startnummerbandStartnummerband - € 7.95
koop bij runningdirect
€ 7.95koop bij runningdirect
Bekijk alle startnummerbanden en magneten
Verstelbare pet voor hardlopen

Met deze hardlooppet is je hoofd beschermd op al je zonnige trainingen! Verstelbaar met klittenband. De pet blijft goed zitten en droogt snel. Voor dames en heren, verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Tijdelijk voor €7,99.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Groet uit Schoorl Run
Lees verder

Groet uit Schoorl Run, adembenemend mooi!

De Groet uit Schoorl Run is een uniek hardloopevenement dat jaarlijks plaatsvindt in het pittoreske Schoorl. Het afwisselende parcours gaat dwars door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer. Met afstanden variërend van 10 tot 30 kilometer is er voor elk niveau iets te beleven.
wijn marathon
Lees verder

Hardlopen en wijn drinken

Ben je dol op hardlopen en wijn? Dan is dit jouw marathon! Geniet van een unieke combinatie van sport en gastronomie tijdens de Limburg Wijn Marathon. Ren door schilderachtige wijngaarden en proef de heerlijke lokale wijnen tijdens dit bijzondere evenement: een hardloopevenement en wijnproeverij in één.
Marathon Amsterdam
Lees verder

Marathon door historische wereldstad Amsterdam

De TCS Amsterdam Marathon bestaat al meer dan 40 jaar en staat bekend om een van de snelste parcoursen ter wereld. Ren door de bruisende straten, het Vondelpark en langs de historische grachten, en passeer iconische bezienswaardigheden voordat je eindigt in het indrukwekkende Olympisch Stadion.
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

Eén van de meest iconische marathons van Nederland. Ga ook de uitdaging aan en loop door de bruisende straten van Rotterdam. Ren langs moderne architectuur, historische monumenten en de sfeervolle oevers van de Maas. Voel de steun van het publiek terwijl je je grenzen verlegt en onvergetelijke herinneringen creëert.