Zandvoort Circuit Run

Zandvoort Circuit Run, unieke start vanaf de pitstraat!

Eén keer per jaar maken de raceauto’s plaats voor duizenden hardlopers over het Circuit van Zandvoort. Het meest afwisselende parcours van Nederland. Iedereen start vanuit de pitstraat en loopt altijd een heel rondje over het circuit. Ervaar de hoogteverschillen, race langs de curbstones en door de kombochten tijdens de Zandvoort Circuit Run. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op Circuit Zandvoort. Deze unieke race wil je één keer in je leven gelopen hebben.

Informatie

  • Datum: 26 maart 2023
  • Plaats: Start en finish op het Formule 1 Circuit van Zandvoort

Programma

Het laatste weekend van maart staat Zandvoort weer in het teken van het sportieve Zandvoort-weekend met als onderdeel de Zandvoort Circuit Run. Ook kan je deelnemen aan De 30 van Zandvoort (wandelen) of De Omloop van Zandvoort (fietsen). Voor het hardloopevenement kan je deelnemen aan verschillende onderdelen. Alle afstanden lopen een gehele ronde over het circuit. Iedereen start vanuit de pitstraat en finisht bij de eretribune. 

5 handige gadgets voor de Zandvoort Circuit Run

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 24.99
koop bij decathlon
€ 24.99koop bij decathlon
Compressport Pro Marathon SocksCompressport Pro Marathon Socks - € 19.95
koop bij runningdirect
€ 19.95koop bij runningdirect
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 30.50
koop bij all4running
€ 30.50koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Afstanden

  • 10 Engelse Mijl (16,1 km), de geweldige start in de pitstraat zal je niet snel meer vergeten. Vervolgens loop je een uniek parcours over het strand, door de duinen en natuurgebied Amsterdamse Waterleidingduinen naar het centrum van Zandvoort. Hier staan vele bewoners jou aan te moedigen voor het laatste gedeelte. 
  • 12 kilometer, de hoofdafstand van het hardloopevenement. Misschien wel het meest afwisselende parcours van Nederland. De start en finish op het circuit, een stuk langs het strand en door het bruisende centrum van Zandvoort. 
  • 4 km, één hele ronde over het Circuit van Zandvoort om een toptijd neer te zetten. 
  • De Kids Circuit Run is er voor de jongste fanatiekelingen. De Run begint met een warming-up, vervolgens loop je zo hard als je kan naar de finish om je medaille in ontvangst te nemen. 
  • Circuit Run Special, voor alle sportende kinderen met een beperking. Je kan deelnemen met een wheeler of racerunner.
  • De Business Run van 4, 12 of 16,1 km loop je met een team. Een unieke loop met collega’s met onder andere een teamfoto, medaille en bevoorrechte startpositie. 

Het is een hele dag vol hardloopplezier. Bekijk hier het volledige programma

Goede doel

Het goede doel van de Zandvoort Circuit Run is Stichting Ushersyndroom. Dit syndroom, ook wel het syndroom van Usher genoemd, is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden. Uiteindelijk worden mensen doof én blind. Er is helaas nog geen behandeling mogelijk. Wel zijn er hoopvolle ontwikkelingen naar oplossingen. De wetenschap staat voor enorme uitdagingen waar veel geld voor nodig is. En jij kan hierbij helpen.

Inschrijven

Wil jij ook de ervaring opdoen van starten en finishen in de pitstraat op het Circuit van Zandvoort? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om al die helden aan te moedigen. Er zijn vele locaties waar jij de hardlopers kan aanmoedigen, waaronder de vrij toegankelijke eretribune op het Circuit. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
BibBits Race number magnets I Love RunningBibBits Race number magnets I Love Running - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Startnummerband triathlon lange afstandStartnummerband - € 11.99
koop bij decathlon
€ 11.99koop bij decathlon
Bekijk alle startnummerbanden en magneten
Dream Hardloopdagboek

Bereik je hardloopdoelen met Dreams Hardloop dagboek

Het lopen van je beste 10 km, je eerste marathon, of gewoon lekker fit worden? Werk doelgericht aan het bereiken van jouw ultieme hardloopprestatie. Olympisch atlete Susan Krumins helpt jou met voeding, wedstrijdvoorbereiding en meer …

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Maastricht Running Festival (De Groene Loper)
Lees verder

Maastricht Running Festival

14 mei 2023 - Het Maastricht Running Festival - voorheen bekend als De Groene Loper Run - is een snelle hardloopwedstrijd over verschillende afstanden waar vele PR’s verbroken worden.
De 4 mijl van Groningen
Lees verder

De 4 Mijl van Groningen

9 oktober 2022 - De stad waar het grootste loopevenement van Noord-Nederland al sinds 1987 plaatsvindt. Elk jaar doen er tienduizenden fanatieke hardlopers mee met de traditionele route van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen: De 4 Mijl van Groningen.
Singelloop Utrecht
Lees verder

Singelloop Utrecht, de oudste stratenloop van ‘t land

2 oktober 2022 - Een historische loop door de prachtige binnenstad van Utrecht: met de start op de Maliebaan, route langs de authentieke singels, supersnel parcours, enthousiast publiek en de finish in het monumentale Wilhelminapark.