Halve Marathon van Egmond

De Egmond Halve Marathon, de meest legendarische van Nederland


Voor de echte hardloop liefhebbers én bikkels begint het nieuwe jaar standaard in Egmond aan Zee met de NN Egmond Halve Marathon. Zwaar en uitdagend zijn de woorden die deze winter klassieker omvatten. Het pittige parcours over het strand, door de duinen en het bos is prachtig. Dit in combinatie met de weersomstandigheden en het wisselende getij maken dit evenement elk jaar weer uniek. Inwoners van Egmond zijn de weersomstandigheden wel gewend en staan altijd langs het parcours om de hardlopers aan te moedigen. Een fantastische ervaring om je grenzen te verleggen en jezelf uit te dagen. Doe mee!

Informatie

  • Datum: zondag 12 januari 2025
  • Plaats: Start en finish in Egmond aan Zee
  • Uitslagen: In 2020 is de halve marathon gewonnen door Bashir Abdi in 01:08:23. 

Afstanden & Programma

De wedstrijden zijn op zondag. Je kan meedoen aan verschillende onderdelen, waaronder:

  • De halve marathon. Dit is de hoofdafstand en waarschijnlijk de zwaarste 1/2 marathon van Nederland. Je start op de boulevard waar je meteen het strand op gaat voor de eerste 7 kilometers. Vervolgens kom je bij Castricum, waar je een pittige klim hebt om in de duinen terecht te komen. Aan het eind wacht nog een behoorlijke heuvel op, om terug te komen in Egmond. Als je bij de vuurtoren bent, is het nog 200 meter doorbikkelen tot de finish. 
  • De kwart marathon. De ideale afstand als je houdt van het strand en de zee, maar liever voor een wat kortere afstand wil gaan. Je begint op de boulevard en loopt eerst 3 km door de badplaats. Vervolgens loop je 2 km over het strand met aan het eind een behoorlijke klim richting het Noordhollands Duinreservaat. Tot slot loop je over verharde wegen met wat klimmetjes tot Egmond aan Zee en finish je op de Zeeweg.
  • De Egmond Heroes Run. Hardlopen is voor iedereen. Deze run is bedoeld voor iedereen met een beperking of chronische aandoening. Iedereen is welkom. Je kan kiezen uit 1,8 of 3 kilometer. Wil je niet alleen lopen, neem dan gerust een buddy mee.  
  • De Mini Marathon. De afstand voor de jongste sportievelingen tussen de 4 en 13 jaar. Het is een uitdagend parcours van 1 km waarbij je een stukje over het officiële parcours van de Egmond Halve Marathon rent. Dit is voor de echte bikkels!
  • De perfecte manier voor teambuilding! Doe mee aan de Businessloop en ga de strijd samen met je collega’s aan. Na afloop proost je op een fantastische dag.  

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
BibBits Race number magnets RunnerBibBits Race number magnets Runner - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Gato startnummerbandStartnummerband - € 7.95
koop bij runningdirect
€ 7.95koop bij runningdirect
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goede doel

Loop niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Je kan dit jaar een vrijwillige donatie doen aan het goede doel Puur Water & Natuur (PWN). Zij zorgen voor heerlijk, schoon drinkwater en onderhouden de prachtige duingebieden in Noord-Holland. De donatie wordt dit jaar gebruikt voor de amfibieën, zoals kikkers, padden en salamanders, die leven in het Noordhollandse Duinreservaat. Zij houden van ondiepe poelen waar het water warmer is en kunnen wel wat hulp gebruiken bij het veilig oversteken van wegen. Er zijn nog verschillende plekken in het duin waar het veiliger of aantrekkelijker kan worden gemaakt. Dit jaar wil PWN het sponsorbedrag gebruiken om dit te realiseren voor deze amfibieën.

Inschrijven voor de Egmond halve marathon

Heb jij zin in deze uitdaging? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om alle hardlopers over de finish te helpen! Klik hier voor alle informatie over deze dag. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

5 handige gadgets voor de halve marathon van Egmond

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 27.95
koop bij all4running
€ 27.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires
Kalenji dames hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen hoeven niet duur te zijn! Decathlon ontwikkelde deze lichte en goed dempende hardloopschoenen voor wie tot 10 km per week rent. Deze hardloopschoen is licht en goed dempend dankzij het CS-concept in de hiel en absorbeert bijzonder goed de schokken tijdens het hardlopen. Nu voor slechts €34,99

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Maastricht Running Festival (De Groene Loper)
Lees verder

Maastricht Running Festival

Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van Maastricht tijdens dit unieke hardloopevenement. Ren langs groene lanen en adembenemende parken terwijl je geniet van de bruisende sfeer van deze prachtige stad. De groene loper run is een snel, vlak, verhard parcours waar vele PR’s verbroken worden.
wijn marathon
Lees verder

Hardlopen en wijn drinken

Ben je dol op hardlopen en wijn? Dan is dit jouw marathon! Geniet van een unieke combinatie van sport en gastronomie tijdens de Limburg Wijn Marathon. Ren door schilderachtige wijngaarden en proef de heerlijke lokale wijnen tijdens dit bijzondere evenement: een hardloopevenement en wijnproeverij in één.
Utrecht Marathon
Lees verder

Utrecht Marathon, langs de highlights van de Domstad

Doe mee aan de Utrecht Marathon en verken de betoverende straten van een van de meest bruisende steden van Nederland. Het vlakke parcours gaat over verharde wegen en is volledig verkeersvrij. Je loopt langs verschillende Utrechtse highlights, zoals de authentieke singels, parken en de Utrechtse binnenstad.
Groet uit Schoorl Run
Lees verder

Groet uit Schoorl Run, adembenemend mooi!

De Groet uit Schoorl Run is een uniek hardloopevenement dat jaarlijks plaatsvindt in het pittoreske Schoorl. Het afwisselende parcours gaat dwars door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer. Met afstanden variërend van 10 tot 30 kilometer is er voor elk niveau iets te beleven.