alternatieve trainingen

8 alternatieve trainingen voor in de winter

Kracht- of crosstraining is naast het hardlopen altijd aan te raden. Je traint dan ook andere spieren van je lichaam. Nu de dagen koud en guur worden, is het helemaal aantrekkelijk om wat vaker keer binnen te trainen. Acht alternatieve trainingen voor in de winter.

Krachttraining

In de winter is het ideaal om wat extra aandacht te besteden aan je core stability. Hiervoor hoef je niet direct de sportschool in. Er zijn genoeg oefeningen die je thuis kunt doen (met en zonder gewichten). Denk aan lunges, squats, sit-ups, burpees, planking, push-ups, dips of jumping jacks. Lees onze artikelen met core stability oefeningen en oefeningen voor supersterke benen voor alternatieve trainingen om je lichaam te versterken. Je kunt de oefeningen wat moeilijker maken met het gebruik van gewichten zoals een dumbbell of kettlebell (foto). Hieronder vind je een aantal handige sets om thuis mee aan de slag te gaan. Of bekijk het volledige aanbod dumbbells, kettlebells, halters en andere gewichten van de grote webwinkels.

Complete dumbbells setComplete dumbbells set - € 79.95
koop bij thuisfitness
€ 79.95koop bij thuisfitness
Complete kettlebell setComplete kettlebell set - € 79.95
koop bij thuisfitness
€ 79.95koop bij thuisfitness
Complete dumbell setComplete dumbell set - € 14.99
koop bij fitnesskoerier
€ 14.99koop bij fitnesskoerier
Bekijk alle gewichten

Zwemmen

Ook zwemmen is ideaal om te blijven werken aan je uithoudingsvermogen, maar tegelijk ook je spieren te trainen. Voordeel is dat je in het water je gewrichten en pezen veel minder belast, waardoor je niet snel blessures oploopt. En dat warme water is best lekker in de winter.

Spinning

Met spinning kun je lekker binnen trainen én toch flink werken aan je conditie. Een spinningfiets lijkt op een hometrainer, alleen zit je op een spinningbike veel sportiever. De zithouding is zeer te vergelijken met die van een racefiets of mountainbike. Een pittige les op een spinningfiets geeft je dezelfde voordelen als een intervaltraining terwijl je meerdere spiergroepen traint. Geen zin om naar de sportschool te gaan? Geen probleem. Hieronder vind je betaalbare modellen waardoor je thuis aan de slag kan of bekijk het volledig aanbod spinningfietsen van de grote webwinkels.

Spinningbike - FitBike Race 2Spinningbike - FitBike Race 2 - € 299.00
koop bij betersport
€ 299.00koop bij betersport
Spinningbike - Senz Sports S2000Spinningbike - Senz Sports S2000 - € 399.00
koop bij betersport
€ 399.00koop bij betersport
Hammer Fitness Racer Speedbike Indoor CycleHammer Fitness Racer Speedbike Indoor Cycle - € 599.00
koop bij fitnesskoerier
€ 599.00koop bij fitnesskoerier
Bekijk alle spinningfietsen

Crossfit

Wil je in de winter meer de focus leggen op krachttraining. Probeer dan eens CrossFit. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. De oefeningen worden in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in een specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden. Een goede manier om conditie- en krachttraining te combineren.

Crosstrainer

Op een crosstrainer kun je verschillende spiergroepen tegelijkertijd trainen. Je maakt namelijk een beweging met zowel je benen als je armen. Zowel je bovenspieren (schouders, armen en romp), als de been-, bil en heupspieren kun je zo goed aan het werk zetten. Daarnaast train je ook de spieren in je core (buik en onderrug), borst, rug en schouders. Kies wel voor een pittige intervaltraining om ook aan je conditie te werken. Zowel in sportscholen als bij thuisgebruik zijn crosstrainers (ook wel elliptical machine genoemd) al geruime tijd één van de populairste fitnessapparaten. Wil je thuis aan de slag? Hieronder vind je enkele populaire en goede modellen. Of bekijk het volledig aanbod crosstrainers.

Crosstrainer - Focus Fitness Fox 1Crosstrainer - Focus Fitness Fox 1 - € 325.00
koop bij betersport
€ 325.00koop bij betersport
Toorx ERX-100 CrosstrainerToorx ERX-100 Crosstrainer - € 699.00
koop bij fitnesskoerier
€ 699.00koop bij fitnesskoerier
VirtuFit CTR 2,1 Crosstrainer met i,Console - ErgometerVirtuFit CTR 2,1 Crosstrainer met i,Console - Ergometer - € 699.00
koop bij fitnesskoerier
€ 699.00koop bij fitnesskoerier
Bekijk alle crosstrainers

Loopband

Vind je het te koud om buiten te lopen? Waarom kies je er dan niet ervoor om een keertje binnen te trainen op een loopband? Het geeft natuurlijk niet hetzelfde gevoel als lopen in de buitenlucht, maar je kunt je conditie wel bijhouden zonder de kou in te moeten. Wil je trainen op een loopband, maar heb je geen zin om hier een abonnement bij de sportschool voor af te sluiten? Je kunt ook zelf een loopband kopen. Hieronder vind je enkele goede modellen of bekijk het volledig aanbod loopbanden.

Loopband - Focus Fitness Jet 1Loopband - Focus Fitness Jet 1 - € 399.00
koop bij betersport
€ 399.00koop bij betersport
VirtuFit TR-100 LoopbandVirtuFit TR-100 Loopband - € 649.00
koop bij bol
€ 649.00koop bij bol
Everfit TFK 155 SLIM Loopband - Inklapbaar - VoorgemonteerdEverfit TFK 155 SLIM Loopband - Inklapbaar - Voorgemonteerd - € 699.00
koop bij fitnesskoerier
€ 699.00koop bij fitnesskoerier
Bekijk alle loopbanden

Touwtje springen

Touwtje springen is de een van de betere alternatieve trainingen voor thuis. En een effectieve manier om vet te verbranden. Ondertussen werk je aan coördinatie, uithoudingsvermogen, timing, balans, snelheid, kracht en explosiviteit. Bekijk het volledig aanbod springtouwen.

Crossmaxx LMX1291 Speedrope Black - direct leverbaarCrossmaxx LMX1291 Speedrope Black - direct leverbaar - € 10.99
koop bij fitnesskoerier
€ 10.99koop bij fitnesskoerier
The Life Style Goods - Aluminum Sport Springtouw - Inclusief Opbergtasje en E-Book - Verstelbaar - Verzwaard - Kogellager - ZwartThe Life Style Goods - Aluminum Sport Springtouw - Inclusief Opbergtasje en E-Bo... - € 11.95
koop bij bol
€ 11.95koop bij bol
Springtouw - SmartRope Rookie - RozeSpringtouw - SmartRope Rookie - Roze - € 54.95
koop bij betersport
€ 54.95koop bij betersport
Bekijk alle springtouwen

Roeien

Een roeitrainer zorgt net als de crosstrainer voor een full body workout. Je spreekt vrijwel alle spieren aan in je lichaam door de roeiende beweging die je maakt. Met een roeimachine pak je primair de beenspieren, armspieren en rugspieren aan. Je kunt met de weerstand op een roeimachine zelf bepalen om de intensiteit zwaarder of lichter te maken. Maak er een interval training van om ook je uithoudingsvermogen te trainen. Bekijk het volledig aanbod roeimachines van de grote webshops.

Roeitrainer - Focus Fitness Row 3Roeitrainer - Focus Fitness Row 3 - € 425.00
koop bij betersport
€ 425.00koop bij betersport
Hammer COBRA RoeimachineHammer COBRA Roeimachine - € 449.00
koop bij fitnesskoerier
€ 449.00koop bij fitnesskoerier
Roeitrainer - Senz Sports R4000 - WaterroeitrainerRoeitrainer - Senz Sports R4000 - Waterroeitrainer - € 449.00
koop bij betersport
€ 449.00koop bij betersport
Bekijk alle roeitrainers

5 onmisbare items voor je eigen thuisgym

Bouw eenvoudig je eigen thuisgym met deze vijf handige items:

Focus Fitness Jet: de beste loopband voor thuisFocus Fitness Jet: de beste loopband voor thuis - € 449.00
koop bij bol
€ 449.00koop bij bol
Vinyl Dumbbells: voor je dagelijkse krachtoefeningenVinyl Dumbbells: voor je dagelijkse krachtoefeningen - € 24.95
koop bij betersport
€ 24.95koop bij betersport
Weerstandsbanden: voor effectieve oefeningen op je eigen niveauWeerstandsbanden: voor effectieve oefeningen op je eigen niveau - € 11.99
koop bij bol
€ 11.99koop bij bol
Triggerpoint - The Grid foamroller voor warming-up en massageTriggerpoint - The Grid foamroller voor warming-up en massage - € 29.99
koop bij bol
€ 29.99koop bij bol
Fitnessmat - De perfecte ondergrond voor je oefeningenFitnessmat - De perfecte ondergrond voor je oefeningen - € 18.95
koop bij betersport
€ 18.95koop bij betersport
Bekijk meer fitness artikelen voor je thuisgym
Total
1
Shares
Gerelateerde artikelen
4 oefeningen voor super sterke benen
Lees verder

Been oefeningen: 3 workouts voor supersterke benen

Om sneller te worden met hardlopen en blessures voor te zijn, is het voor elke hardloper aan te raden om aan krachttraining te doen. Geen zorgen. Hiervoor hoef je niet gelijk het krachthonk van de sportschool in. Met deze spierversterkende been oefeningen - die je thuis kunt doen - heb je in no-time supersterke benen.
hardlopen in het donker
Lees verder

Hardlopen in het donker? Zo ga je veilig de straat op

De beperkte uren daglicht in de herfst en winter dwingen je soms tot hardlopen in het donker. De duisternis is echter geen reden om je hardloopschoenen tot de lente in de kast te laten staan. Wij geven je 5 tips om ook tijdens deze donkere dagen veilig te blijven hardlopen.
hardloophandschoenen
Lees verder

Hardloophandschoenen kopen? Hier moet je op letten

Goede hardloophandschoenen houden jouw training bij koud en guur weer plezierig. Je lijf merkt dat het buiten koud is en moet hard werken om je warm te maken. Je verliest veel lichaamswarmte via je handen. Daarom is het aan te raden om bij koude temperaturen handschoenen te dragen.
Hardloopverlichting
Lees verder

De beste hardloop verlichting voor een rondje in het donker

Hardlopen in het donker is niet te voorkomen in de herfst en winter. Kies voor een combinatie van hardloop verlichting waarmee je opvalt én die er ook voor zorgt dat jij zelf de weg goed kan zien. Zo blijf je ook in het donker lekker doorlopen.