Hardloopverlichting

De beste hardloop verlichting voor een rondje in het donker

Hardlopen in het donker is in de herfst en winter niet te voorkomen. Naast het feit dat je zelf slechter zicht hebt, ben je ook minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Kies daarom voor een combinatie van hardloop verlichting waarmee je opvalt én die er ook voor zorgt dat jij zelf de weg goed kan zien. Zo blijf je ook in het donker lekker doorlopen.

Hardloop verlichting combineren

Tegenwoordig zitten er standaard reflecterende elementen op hardloopkleding. Dit is bedoeld om de zichtbaarheid voor andere weggebruikers te verbeteren. In het pikkedonker is dit echter niet voldoende en heb je echt aanvullende hardloop verlichting nodig. Zorg ervoor dat je van alle kanten goed zichtbaar bent, met lampjes aan de voor- en achterzijde, maar ook de zijkanten van je lichaam.

Let bij de aanschaf van hardloop verlichting ook op de batterijduur, hoeveelheid licht, comfort, manier van opladen en reflecterende elementen. Hieronder vind je een overzicht van de beste hardloop verlichting en reflectie. Combineer ze met elkaar, zodat je van alle kanten licht geeft.

Reflectievest

Door het dragen van een reflectievest, ben je al op grote afstand zichtbaar voor anderen. Het reflecterende vest is gemaakt van stevig (maar licht) polyester waardoor het hesje comfortabel te dragen is. De vesten zijn makkelijk te sluiten door middel van klittenband. Naast het dragen van dit vest, moet je ook lampjes hebben voor optimale zichtbaarheid.

Led armband

De led armband is één van de populairste soorten hardloop verlichting onder hardlopers. Makkelijk, goedkoop en het zorgt voor goede zichtbaarheid. Het heeft een verstelbare pasvorm, is lichtgewicht en blijft goed zitten door het klittenband. De armband is regenbestendig en het bevat vaak meerdere standen, constant aan en knipper modus. Het nadeel is dat het alleen verlichting aan één zijde geeft. Eén armband is dus niet genoeg voor in het donker.

Gato Neon Led Arm BandGato Neon Led Arm Band - € 11.95
koop bij all4running
€ 11.95koop bij all4running
All4running Neon LED Armband RoodAll4running Neon LED Armband Rood - € 8.95
koop bij all4running
€ 8.95koop bij all4running
Orbiloc Run DualOrbiloc Run Dual - € 39.95
koop bij all4running
€ 39.95koop bij all4running
Bee Seen Led Safety ArmbandBee Seen Led Safety Armband - € 9.95
koop bij runningdirect
€ 9.95koop bij runningdirect
Rockerz Fitness® - Hardloop verlichting - Hardloop lampjes - LED - Groen - Voor om je armen - Set van 2Rockerz Fitness® - Hardloop verlichting - Hardloop lampjes - LED - Groen - Voor om je armen - Set van 2 - € 15.95
koop bij bol
€ 15.95koop bij bol

Led vest

Een led vest of vest met verlichting is lichtgewicht en elastisch. Het is daardoor gemakkelijk over je kleding aan te trekken. Het geeft goede verlichting aan voor- en achterzijde, met witte lampjes voor en rode lampjes achter. Zo weet ander verkeer vanaf welke zijde die jou als hardloper nadert. Ook zitten er meerdere standen op voor continu verlichting of knipperen.

Gato LED Sport VestGato LED Sport Vest - € 23.50
koop bij all4running
€ 23.50koop bij all4running
Gato LED Sport VestGato LED Sport Vest - € 24.95
koop bij all4running
€ 24.95koop bij all4running
Bee Seen Led Vest USBBee Seen Led Vest USB - € 32.95
koop bij runningdirect
€ 32.95koop bij runningdirect
Bee Seen Led Vest USBBee Seen Led Vest USB - € 32.95
koop bij runningdirect
€ 32.95koop bij runningdirect
Reflecterend veiligheidsvest - met ledverlichting - hardloopvest - hardlopen - veiligheid - verlichtingReflecterend veiligheidsvest - met ledverlichting - hardloopvest - hardlopen - veiligheid - verlichting - € 17.50
koop bij bol
€ 17.50koop bij bol

Hoofdlamp

Een hoofdlamp vergroot zowel de zichtbaarheid voor andere weggebruikers als jouw zichtvermogen op het looppad. Minstens zo belangrijk om te voorkomen dat je struikelt. Onderstaande modellen zijn lichtgewicht en comfortabel. Met een korte laadtijd en een lange brandtijd. De meeste verlichten tot tenminste 30 meter en hebben een kantelbare lamp.

Hoofdlamp trek 500 usb 200 lumen zwartHoofdlamp trek 500 usb 200 lumen zwart - € 19.99
koop bij decathlon
€ 19.99koop bij decathlon
Led Lenser NEO4 HeadlampLed Lenser NEO4 Headlamp - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Led Lenser NEO6R HeadlampLed Lenser NEO6R Headlamp - € 49.95
koop bij all4running
€ 49.95koop bij all4running
Nathan Neutron HeadledNathan Neutron Headled - € 34.95
koop bij runningdirect
€ 34.95koop bij runningdirect
Hoofdlamp voor trail onnight 710 zwart/oranje 300 lumenHoofdlamp voor trail onnight 710 zwart/oranje 300 lumen - € 34.99
koop bij decathlon
€ 34.99koop bij decathlon

Meer weten? Bekijk het gehele assortiment hardloop verlichting en reflectie in onze webshop

Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Download het superdikke GRATIS e-book van Run Now om verantwoord en met plezier van start te gaan. Inclusief een gratis hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten lopen. Tips over training, voeding, oefeningen, hardloopgadgets en meer ... Stiekem ook heel leuk voor de ervaren loper. » Meer informatie
Total
19
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
hardlopen in de herfst
Lees verder

10 tips voor hardlopen in de herfst

“Hoor de wind waait door de bomen”. Er valt meer regen naast je dan op je”. De herfst is in aantocht. Blijf lekker hardlopen in de herfst met deze 10 tips!
FlipBelt
Lees verder

FlipBelt, een item die je niet kan missen!

Deze populaire sport riem vervangt de hardloop armbanden en heuptassen. De FlipBelt is zo populair door zijn lichtgewicht en comfortabele pasvorm. Je voelt hem namelijk niet zitten tijdens het hardlopen en de spullen blijven goed op hun plek.
Kleurrijke hardloopkleding
Lees verder

5 vrolijke items voor jouw hardloopoutfit

Wie zegt dat hardloopkleding alleen maar functioneel en saai hoeft te zijn? Houd jij van hip en kleurrijk? Wij selecteerden vijf super vrolijke en kleurrijke items voor jouw hardloop outfit!