Hardloopverlichting

De beste hardloop verlichting voor een rondje in het donker

Hardlopen in het donker is in de herfst en winter niet te voorkomen. Naast het feit dat je zelf slechter zicht hebt, ben je ook minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Kies daarom voor een combinatie van hardloop verlichting waarmee je opvalt én die er ook voor zorgt dat jij zelf de weg goed kan zien. Zo blijf je ook in het donker lekker doorlopen.

Tegenwoordig zitten er standaard reflecterende elementen op hardloopkleding. Dit is bedoeld om de zichtbaarheid voor andere weggebruikers te verbeteren. In het pikkedonker is dit echter niet voldoende en heb je echt aanvullende hardloop verlichting nodig. Zorg ervoor dat je van alle kanten goed zichtbaar bent, met lampjes aan de voor- en achterzijde, maar ook de zijkanten van je lichaam.

Let bij de aanschaf van hardloop verlichting ook op de batterijduur, hoeveelheid licht, comfort, manier van opladen en reflecterende elementen. Hieronder vind je een overzicht van de beste hardloop verlichting en reflectie. Combineer ze met elkaar, zodat je van alle kanten licht geeft.

Reflecterend hardloop hesje

Door het dragen van een reflecterend hardloopvest ben je al op grote afstand zichtbaar voor anderen. Het reflecterende vest is gemaakt van stevig (maar licht) polyester waardoor het hesje comfortabel te dragen is. De vesten zijn makkelijk te sluiten door middel van klittenband. Naast het dragen van dit vest, moet je ook lampjes hebben voor optimale zichtbaarheid.

Beesafe Reflectie Vest & Armband Bat.Beesafe Reflectie Vest & Armband Bat. - € 11.00
koop bij runningdirect
€ 11.00koop bij runningdirect
Bekijk alle hardloopverlichting

Hardloop armband met verlichting

De led armband is één van de populairste soorten hardloop verlichting onder hardlopers. Makkelijk, goedkoop en het zorgt voor goede zichtbaarheid. Het heeft een verstelbare pasvorm, is lichtgewicht en blijft goed zitten door het klittenband. De armband is regenbestendig en het bevat vaak meerdere standen, constant aan en knipper modus. Het nadeel is dat het alleen verlichting aan één zijde geeft. Eén armband is dus niet genoeg voor in het donker.

Gato Neon LED Armband USBGato Neon LED Armband USB - € 11.50
koop bij runningdirect
€ 11.50koop bij runningdirect
Gato Reflecterende armband - UnisexHardloop led verlichting armband - € 12.95
koop bij bol
€ 12.95koop bij bol
Gato sports - Neon led armband, sportarmband - roodHardloop led verlichting armband - € 12.95
koop bij bol
€ 12.95koop bij bol
Orbiloc Run DualOrbiloc Run Dual - € 39.95
koop bij all4running
€ 39.95koop bij all4running
Bee Seen Led Safety ArmbandBee Seen Led Safety Armband - € 7.50
koop bij runningdirect
€ 7.50koop bij runningdirect
Bekijk alle hardloopverlichting

Loophesje met led verlichting

Een hardloopvest met verlichting is lichtgewicht en elastisch. Het is daardoor makkelijk over je kleding aan te trekken. Een led vest geeft goede verlichting aan voor- en achterzijde, met witte lampjes voor en rode lampjes achter. Zo weet ander verkeer vanaf welke zijde die jou als hardloper nadert. Ook zitten er meerdere standen op voor continu verlichting of knipperen.

Gato LED Sport VestGato LED Sport Vest - € 24.95
koop bij all4running
€ 24.95koop bij all4running
Bee Seen Led Vest USB SpiderBee Seen Led Vest USB Spider - € 17.50
koop bij runningdirect
€ 17.50koop bij runningdirect
Dentools led hardloop verlichting van hoge kwaliteit - USB Oplaadbaar voor en Achterkant - Hardloop lampjes - Hardloop lichtjes - Hardloop vest - Hardloopverlichting - Hardloop BorstlampHardloopvest met led verlichting - € 24.95
koop bij bol
€ 24.95koop bij bol
Dentools LED Hardloop verlichting  - Hardloop lampjes - Wandel verlichting - Hardloop licht - Reflecterend hardloopvest - Verlichting hardlopen - Hardloopvest met verlichting - Wandelverlichting - USB oplaadbaar -  Verstelbaar - KerstHardloopvest met led verlichting - € 24.95
koop bij bol
€ 24.95koop bij bol
Bekijk alle hardloopverlichting

Hardloop hoofdlamp

Een hoofdlampje vergroot zowel de zichtbaarheid voor andere weggebruikers als jouw zichtvermogen op het looppad. Minstens zo belangrijk om te voorkomen dat je struikelt. Onderstaande modellen zijn lichtgewicht en comfortabel. Met een korte laadtijd en een lange brandtijd. De meeste verlichten tot tenminste 30 meter en hebben een kantelbare lamp.

Hoofdlamp voor trail running ontrail 900 lumenDecathlon Hoofdlamp - 300 lumen - € 59.99
koop bij decathlon
€ 59.99koop bij decathlon
Led Lenser NEO6R HeadlampLed Lenser NEO6R Headlamp - € 49.95
koop bij all4running
€ 49.95koop bij all4running
Nathan Neutron HeadledNathan Neutron Headled - € 28.00
koop bij runningdirect
€ 28.00koop bij runningdirect
Ledlenser - NEO-6R Groen - Jogging hoofdlamp & borstlamp in één- Oplaadbaar - Breedbeeldformaat - niet-verblindend - 240 lmLedlenser - NEO-6R Groen - Jogging hoofdlamp & borstlamp in één- Oplaadbaar - ... - € 49.99
koop bij bol
€ 49.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopverlichting

Hardloopverlichting op je schoen

Met een led schoenclip val je goed op tijdens het hardlopen, omdat je constant beweegt. Andere weggebruikers zien een lichtje bewegen op de schoen en weten zo dat er iemand loopt. De clip is gemakkelijk op elke schoen te bevestigen en je hebt er geen last van. Het lampje klik je op je veters of je hiel vast.

Hardloopverlichting voor op je schoen

Tunturi LED Veiligheids Schoenclip - Hardloopschoenen LED verlichting - RoodTunturi Schoenclip - € 14.49
koop bij bol
€ 14.49koop bij bol

USB oplaadbare hardloopverlichting

Wil je gaan hardlopen… zijn de batterijtjes van je lampjes leeg! Super irritant en ook nog eens gevaarlijk als je toch gaat lopen in het donker. Als je niet afhankelijk wil zijn van een batterij, kies dan voor oplaadbare verlichting. Dit is ook nog eens een duurzame keuze.

Gato USB LED BeltGato LED Belt - usb oplaadbaar - € 19.95
koop bij runningdirect
€ 19.95koop bij runningdirect
Bee Seen Led Vest USB SpiderBee Seen Led Vest - usb oplaadbaar - € 17.50
koop bij runningdirect
€ 17.50koop bij runningdirect
Gato Neon LED Armband USBGato Neon LED Armband - usb oplaadbaar - € 11.50
koop bij runningdirect
€ 11.50koop bij runningdirect

Merken hardloopverlichting

Er zijn 3 bekende merken op de markt voor hardloopverlichting. Goede en veilige verlichting is bij alledrie prioriteit. Zij leveren kwalitatief goede producten specifiek voor buitensporters.

Nathan hardloopverlichting

Nathan is een merk dat zich richt op kwalitatief hoogwaardige producten voor hardlopers en andere buitensporters, die zowel geschikt zijn voor de recreatieve sporters als topatleten. Het gaat hier om producten voor goede zichtbaarheid, vesten, accessoires en hydratatie.

Nathan LightBender Armband UnisexNathan LightBender Armband Unisex - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
NATHAN StrobeLightNATHAN StrobeLight - € 7.00
koop bij runningdirect
€ 7.00koop bij runningdirect
Nathan Neutron HeadledNathan Neutron Headled - € 28.00
koop bij runningdirect
€ 28.00koop bij runningdirect

Gato hardloopverlichting

Gato staat voor kundig, eerlijke productie en scherpe prijzen. Het is een Internationaal bedrijf dat promotionele sportkleding en accessoires ontwikkelt en produceert. Voor hardlopers staan ze bijvoorbeeld bekend om belts, drinksystemen en verlichting.

Gato Neon Led Arm BandGato Neon Led Arm Band - € 11.95
koop bij all4running
€ 11.95koop bij all4running
Gato Safer Sport Led Vest USBGato Safer Sport Led Vest USB - € 28.50
koop bij all4running
€ 28.50koop bij all4running

Bee Seen hardloopverlichting

Bee Seen staat voor veiligheid en verlichting voor alle buitensporters. Het is een onderdeel van Bee Sports en partner van Veilig Verkeer Nederland.

Bee Seen Led Safety ArmbandBee Seen Led Safety Armband - € 7.50
koop bij runningdirect
€ 7.50koop bij runningdirect
Bee Seen Led Vest USB SpiderBee Seen Led Vest USB Spider - € 17.50
koop bij runningdirect
€ 17.50koop bij runningdirect
Bee Seen Led Harness USB WaistbagBee Seen Led Harness USB Waistbag - € 26.95
koop bij runningdirect
€ 26.95koop bij runningdirect

Ga jij ook hardlopen in het donker? Loop veilig, geef licht! Meer weten? Bekijk het volledige overzicht hardloop verlichting en reflectie.

Dream Hardloopdagboek

Bereik je hardloopdoelen met Dreams Hardloop dagboek

Het lopen van je beste 10 km, je eerste marathon, of gewoon lekker fit worden? Werk doelgericht aan het bereiken van jouw ultieme hardloopprestatie. Olympisch atlete Susan Krumins helpt jou met voeding, wedstrijdvoorbereiding en meer …

Total
22
Shares
Gerelateerde artikelen
Lees verder

Hardloopjack voor de herfst

Hardlopen in de herfst? Natuurlijk, gewoon doen! Zorg ervoor dat je een goed hardloopjack aanschaft. Wat is een goed jack en waar moet deze aan voldoen? Tips voor een goed hardloopjack.
hardlopen bij koud weer in de winter
Lees verder

Hardlopen bij koud weer

Hardlopen bij koud weer in de winter is niet altijd een pretje. De trainingen in dit seizoen zijn dan ook alleen weggelegd voor de echte doorzetter. Geen paniek! Met deze 12 tips blijf je deze winter vrolijk doorlopen en ga je fit het voorjaar in.
alternatieve trainingen voor in de winter
Lees verder

8 alternatieve trainingen voor in de winter

Kracht- of crosstraining is naast het hardlopen altijd aan te raden. Je traint dan ook andere spieren van je lichaam. Nu de dagen koud en guur worden, is het helemaal aantrekkelijk om wat vaker keer binnen te trainen. Acht alternatieve trainingen voor in de winter.
FlipBelt
Lees verder

FlipBelt heupband: De beste running belt

Deze populaire sport riem vervangt de hardloop armbanden en heuptassen. De FlipBelt is zo populair door zijn lichtgewicht en comfortabele pasvorm. Je voelt hem namelijk niet zitten tijdens het hardlopen en de spullen blijven goed op hun plek.