Waarom hardlopers aan yoga moeten doen

De gezondheidsvoordelen van yoga zijn bekend. Het is goed voor je balans, fysieke en mentale gezondheid. Je richt je aandacht volledig op jezelf, geest en lichaam. Je leert je eigen lichaam en grenzen goed kennen en er beter naar te luisteren. Allemaal belangrijke punten die ook essentieel zijn voor een hardloper. Veel hardlopers denken niet aan yoga of denken dat yoga niet samen kan met hardlopen. Of sterker nog, dat yoga het hardlopen in de weg staat. Maar niets is minder waar… Yoga is juist een goede aanvulling op jouw hardlooptrainingen!

6 redenen waarom yoga zo goed is naast hardlopen

  1. Bij yoga wordt er veel aandacht besteed aan een goede houding, bijvoorbeeld voor je rug. Dit is belangrijk tijdens het hardlopen, want je rug vangt veel klappen op tijdens elke stap.
  2. Bij yoga gebruik je veel verschillende spieren, bijvoorbeeld je rompspieren, die ook bij het hardlopen essentieel zijn voor een goede balans. Een goede aanvulling dus om deze spieren sterker te maken.
  3. Door yoga word je bewust van je ademhaling. Je leert rustig en diep te ademen. Hiervan heb je veel profijt bij je hardlooptraining.
  4. Yoga leert je luisteren naar je lichaam en je eigen grenzen kennen. Dit kan je goed gebruiken als hardloper. Als je daarbij je grenzen over gaat, kan je vervelende blessures oplopen.
  5. Je lichaam wordt heel flexibel van yoga en de activiteit is veel minder belastend dan hardlopen. Naast kracht en conditie heb je die flexibiliteit nodig tijdens het hardlopen. Een hele goede combi dus die juist het hardlopen versterkt en je prima kan doen op je rustdag!
  6. Yoga vermindert stress en je wordt er mentaal sterk van. Deze beide zaken bevorderen je hardloopplezier.

Beginnen met yoga

Yoga en hardlopen heeft dus veel voordelen. Het versterkt je core stabiliteit, flexibiliteit, balans en controleert je ademhaling. Maar waar begin je? Rolf & Melanie van Happy with Yoga hebben een stap voor stap yoga cursus ontwikkeld waaraan al meer dan 4500 deelnemers hebben meegedaan. In 9 lessen leer je de basisoefeningen van yoga, voor meer ontspanning, flexibiliteit, een sterk lichaam en een gezonde geest. Meer weten? Bekijk de yoga voor beginners cursus waar je bij de hand wordt genomen om alles rustig te leren.

yoga en hardlopen

Onmisbare items voor jouw yoga sessie

Tunturi Yoga Grid Foam Roller - Foam roller the grid - Foamroller - Fitness Roller - 33cm - Zwart - Incl. gratis fitness appTunturi Yoga Grid Foamroller - € 17.00
koop bij bol
€ 17.00koop bij bol
Yoga foam roller | Zwart | Fitness roller | Foamroller | Yoga rolYoga foam roller - € 15.90
koop bij bol
€ 15.90koop bij bol
SWILIX ® 5 Delige Resistance Band Set - 2m Lange Weerstandsbanden - Yogaband - Pilatesband - Fitness ElastiekYoga weerstandsbanden - € 25.00
koop bij bol
€ 25.00koop bij bol
Bekijk alle yogamatten

Behaal je afslankdoelen in 2022

Verbrand snel overtollig buikvet. Zonder honger te lijden of te jojoën. Met simpel te maken afslank recepten. Vandaag wordt de dag dat je deze waardeloze diëten voorgoed achter je laat en al je overtollig (buik)vet gaat verslaan. Op een gezonde en verantwoorde manier. Meer dan 140 overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Total
1
Shares
Gerelateerde artikelen
been oefeningen voor super sterke benen
Lees verder

Been oefeningen: 5 workouts voor supersterke benen

Om sneller te worden met hardlopen en blessures voor te zijn, is het voor elke hardloper aan te raden om aan krachttraining te doen. Geen zorgen. Hiervoor hoef je niet gelijk het krachthonk van de sportschool in. Met deze spierversterkende been oefeningen - die je thuis kunt doen - heb je in no-time supersterke benen.
Lees verder

Core stability: 10 effectieve oefeningen voor hardlopers

Voor een optimaal hardloop resultaat is het belangrijk om ook andere spiergroepen te trainen. Een krachtige core heeft een positief effect op de sportprestaties. Voeg deze lichaamsgewicht oefeningen toe aan je trainingen en versterk je romp in no-time.
oefeningen in de natuur
Lees verder

10 leuke oefeningen in de natuur

Wil je naast het hardlopen buiten oefeningen doen voor extra kracht? Een heel goed idee en geen probleem, de natuur gebruiken voor krachtoefeningen is oh zo simpel! Onderstaande oefeningen kan je zo toepassen tijdens je hardlooprondje.
planken voor hardlopers
Lees verder

Planken: dé meest effectieve oefening voor hardlopers

Lichaamsgewicht oefeningen zijn voor hardlopers ideaal om toe te voegen aan de training. Eén van de meest effectieve oefening die je kunt doen is planken. Met een relatief korte inspanning kun je grote resultaten boeken. Vijf redenen waarom ook jij moet gaan planken.