De 4 mijl van Groningen

De 4 Mijl van Groningen

Een hardloopwedstrijd door een energieke stad met eeuwenoude straatjes, een oase van rust in parken en een levendige studentenstad met gezellige marktpleinen. En daarnaast de stad waar het grootste loopevenement van Noord-Nederland al sinds 1987 plaatsvindt. Elk jaar doen er tienduizenden fanatieke hardlopers mee met de traditionele route van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen: De 4 Mijl van Groningen.

Informatie over de 4 mijl van Groningen

  • Datum: 8 oktober 2023
  • Plaats: Start in Haren en finish in Groningen
  • Parcoursrecord: Het record bij de vrouwen is in handen van Viola Kibiwot uit Kenia. Zij liep in 2013 een tijd van 19:14. Bij de mannen komt het record uit 2011 en staat op 17:06. Dit record schreef Vincent Yator uit Kenis op zijn naam.

Afstanden & Programma

Je kan je inschrijven voor verschillende onderdelen. De afstanden zijn overal hetzelfde, namelijk 4 mijl = 6,437 km.

  • Wedstrijdloop: elk jaar verschijnt er een nationaal en internationaal topveld van wedstrijdlopers aan de start.
  • 4MijlForYou: doe de 4 mijl anders, is de slogan van MENZIS. Je legt hetzelfde parcours af, maar dan op een alternatieve wijze. Wandelend, op skates, in je rolstoel, met je kinderwagen. Dit jaar uniek door het 10 jarig bestaan!
  • Recreantenloop: deze loop is het meest favoriet met elk jaar bijna 13.000 beginnende en ervaren hardlopers.
  • Studentenloop: uiteraard niet te missen in studentenstad Groningen, met meer dan 80.000 studenten!
  • Jeugdloop: een bijdrage aan de sportieve ontwikkeling van kinderen. Voor alle enthousiaste kids vanaf 6 jaar.
  • Bedrijvenloop: een prestatie leveren met jouw hele team? Schrijf je dan in voor de bedrijvenloop, zowel recreatief als prestatief. Goed voor de onderlinge sfeer en gezondheid van de medewerkers.

Een weekend vol hardloopplezier in de fantastische stad Groningen. Ook als toeschouwer super gezellig om bij te zijn en je hardloop helden aan te moedigen! Alles over het evenement lees je op de website van de 4 Mijl.

5 handige gadgets voor de 4 mijl van Groningen

Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Goede doel

De komende jaren is het Jeugdfonds Sport & Cultuur het goede doel, met als motto: “Ieder kind verdient het om mee te doen.” 1 op de 11 kinderen in Nederland groeit op in armoede, dit zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas! Voor het welbevinden van een kind is het belangrijk dat het mee kan doen met leeftijdsgenootjes. En vooral de kans krijgt zich op allerlei gebieden te ontwikkelen. Hiermee doen ze ervaringen en vaardigheden op voor een goede toekomst. Het geld wordt gebruikt om kinderen mee te laten doen aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Dankzij jou kunnen er nog meer kinderen meedoen!

Inschrijven voor de 4 mijl van Groningen

Ben jij ook enthousiast geworden om mee te rennen met de 4 mijl van Groningen? Schrijf je dan in via deze link. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
BibBits Race number magnets I Love RunningBibBits Race number magnets I Love Running - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Bekijk alle startnummerbanden en magneten
Kalenji dames hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen hoeven niet duur te zijn! Decathlon ontwikkelde deze lichte en goed dempende hardloopschoenen voor wie tot 10 km per week rent. Deze hardloopschoen is licht en goed dempend dankzij het CS-concept in de hiel en absorbeert bijzonder goed de schokken tijdens het hardlopen. Nu voor slechts €34,99

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

14 april 2024 - De 43ste editie van de NN Marathon Rotterdam komt eraan. De enorme toeschouwers langs het hele parcours en Lee Towers met “You'll never walk alone” maken deze marathon uniek! Bekijk ook een unieke 3D animatie.
Marathon Amsterdam
Lees verder

Marathon door historische wereldstad Amsterdam

15 oktober 2023 - De TCS Amsterdam Marathon bestaat al meer dan 40 jaar en is één van de snelste parcoursen ter wereld. Vlieg in 5 minuten over het parcours met deze unieke 3D animatie.