Hardlopen op vakantie

8 tips voor hardlopen op vakantie

Ga jij bijna op vakantie? Heerlijk, dat wordt genieten! Wil je lekker fit blijven? Dat kan! Wat is er nou mooier dan hardlopend je vakantiebestemming verkennen? Hardlopen kan tenslotte overal, daarom acht tips om lekker te trainen als je op vakantie gaat. Pak die hardloopschoenen dus maar in!

  1. Stippel van te voren de route uit. Dit kan bijvoorbeeld met google maps of afstandmeten.nl. In combinatie met google streetview kan je de weg zelfs bekijken en wat herkenningspunten uitzoeken. Indien mogelijk is het ook handig om de route vast op je hardloophorloge of smartphone te zetten. Zo raak je nooit de weg kwijt op onbekend terrein. Haal wel de kaarten vast offline binnen en zet buiten Europa de roaming op je smartphone uit of check je datalimiet. Anders kan het ongemerkt een dure vakantie worden.
  2. Kijk waar de locals lopen. Gebruik je Garmin Connect dan kun je de heatmaps bekijken of lees de stadsgidsen van Strava Local, voor meer inspiratie.
  3. Neem wat geld en je telefoon mee. Mocht je verdwalen of geblesseerd raken onderweg, dan is het fijn dat je een bus kan pakken of iemand kan bellen om je op te halen.
  4. Vergeet je ID niet. Los van dat dit vaak verplicht is, is een identificatiebewijs (of een kopietje) ook aan te raden om bij je te hebben in geval van nood.
  5. Pas op met de hitte. Is het op je vakantieadres warmer dan in Nederland? In deze temperaturen ben je wellicht niet gewend om te trainen, neem voorzorgsmaatregelen en bereid je voor. Let erop dat je voor, tijdens en na het hardlopen voldoende drinkt. Kies een koel moment op de dag uit en bescherm je tegen de zon. Lees ook ons artikel hardlopen in de zomer voor meer tips.
  6. Doe rustig aan. De omstandigheden zijn waarschijnlijk anders dan in Nederland. Het kan warmer zijn of je bent in heuvelachtig gebied. Dus stel je verwachtingen bij en focus je niet op de snelheid of kilometers die je normaal loopt. Zie het als lekker vakantie loopje en training om je conditie bij te houden.
  7. Sightrunning: een super leuke manier die hardlopen en een sightseeing combineert. Onder begeleiding van een lokale hardlopende gids verken je een stad. Je komt daardoor op onbekende plekken in de stad en je bent meteen aan het sporten. Running Tours biedt wereldwijd in meer dan 60 steden sightrunning tours aan. Van Barcelona tot Kaapstad en van New York tot Moskou.
  8. Tot slot: geniet ervan, je bent tenslotte op vakantie! Als je klaar bent met hardlopen hebben we nog 10 tips voor leuke hardloopboeken voor je. Fijne vakantie! ?

7 leuke hardloopboeken voor op vakantie

Abdi NageeyeAbdi Nageeye - € 16.20
koop bij bol
€ 16.20koop bij bol
Ik haat hardlopenIk haat hardlopen - € 18.95
koop bij bol
€ 18.95koop bij bol
Eet als een atleet - hardloopeditieEet als een atleet - hardloopeditie - € 18.99
koop bij bol
€ 18.99koop bij bol
Alles wat je wilt weten over hardlopenAlles wat je wilt weten over hardlopen - € 19.99
koop bij bol
€ 19.99koop bij bol
In de ban van de BarkleyIn de ban van de Barkley - € 20.99
koop bij bol
€ 20.99koop bij bol
Live, love, runLive, love, run - € 20.99
koop bij bol
€ 20.99koop bij bol
De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken
Verstelbare pet voor hardlopen

Met deze hardlooppet is je hoofd beschermd op al je zonnige trainingen! Verstelbaar met klittenband. De pet blijft goed zitten en droogt snel. Voor dames en heren, verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Tijdelijk voor €7,99.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Hardlopen na de vakantie
Lees verder

Zo pak je het hardlopen na de vakantie weer op

Terug van vakantie. Het normale leven begint weer. Hardlopen is hier ook een onderdeel van. Super goed als je dit zo weer oppakt, maar houd rekening met een aantal dingen. Wij geven je een aantal tips, zodat je weer verantwoord en gemotiveerd kan genieten van je hardlooprondjes.
tips hardloopwedstrijd
Lees verder

10 tips voor de perfecte hardloopwedstrijd

Je hebt er weken of misschien zelfs maanden naar toegeleefd. Nu is het zover! Je bent helemaal klaar om die eerste hardloopwedstrijd te gaan lopen. Met deze tien gouden tips kom jij niet voor verrassingen te staan en loop je de perfecte wedstrijd.
Welke spieren train je met hardlopen
Lees verder

Welke spieren train je met hardlopen?

Dat hardlopen goed is voor je gezondheid, conditie en ontspanning weten we. Daarnaast gebruik je tijdens het hardlopen meer spieren dan je denkt.
hardlopen tijdens de zwangerschap
Lees verder

Mag je hardlopen als je zwanger bent?

Veel vrouwen vinden het spannend om hard te lopen als ze zwanger zijn. Logisch, want er groeit een kindje in je buik en hardlopen is een intensieve sport. Het mag, het kan en heeft zelfs veel voordelen.