Hardlopen op vakantie

8 tips voor hardlopen op vakantie

Ga jij bijna op vakantie? Heerlijk, dat wordt genieten! Wil je lekker fit blijven? Dat kan! Wat is er nou mooier dan hardlopend je vakantiebestemming verkennen? Hardlopen kan tenslotte overal, daarom acht tips om lekker te trainen als je op vakantie gaat. Pak die hardloopschoenen dus maar in!

  1. Stippel van te voren de route uit. Dit kan bijvoorbeeld met google maps of afstandmeten.nl. In combinatie met google streetview kan je de weg zelfs bekijken en wat herkenningspunten uitzoeken. Indien mogelijk is het ook handig om de route vast op je hardloophorloge of smartphone te zetten. Zo raak je nooit de weg kwijt op onbekend terrein. Haal wel de kaarten vast offline binnen en zet buiten Europa de roaming op je smartphone uit of check je datalimiet. Anders kan het ongemerkt een dure vakantie worden.
  2. Kijk waar de locals lopen. Gebruik je Garmin Connect dan kun je de heatmaps bekijken of lees de stadsgidsen van Strava Local, voor meer inspiratie.
  3. Neem wat geld en je telefoon mee. Mocht je verdwalen of geblesseerd raken onderweg, dan is het fijn dat je een bus kan pakken of iemand kan bellen om je op te halen.
  4. Vergeet je ID niet. Los van dat dit vaak verplicht is, is een identificatiebewijs (of een kopietje) ook aan te raden om bij je te hebben in geval van nood.
  5. Pas op met de hitte. Is het op je vakantieadres warmer dan in Nederland? In deze temperaturen ben je wellicht niet gewend om te trainen, neem voorzorgsmaatregelen en bereid je voor. Let erop dat je voor, tijdens en na het hardlopen voldoende drinkt. Kies een koel moment op de dag uit en bescherm je tegen de zon. Lees ook ons artikel hardlopen in de zomer voor meer tips.
  6. Doe rustig aan. De omstandigheden zijn waarschijnlijk anders dan in Nederland. Het kan warmer zijn of je bent in heuvelachtig gebied. Dus stel je verwachtingen bij en focus je niet op de snelheid of kilometers die je normaal loopt. Zie het als lekker vakantie loopje en training om je conditie bij te houden.
  7. Sightrunning: een super leuke manier die hardlopen en een sightseeing combineert. Onder begeleiding van een lokale hardlopende gids verken je een stad. Je komt daardoor op onbekende plekken in de stad en je bent meteen aan het sporten. Running Tours biedt wereldwijd in meer dan 60 steden sightrunning tours aan. Van Barcelona tot Kaapstad en van New York tot Moskou.
  8. Tot slot: geniet ervan, je bent tenslotte op vakantie! Als je klaar bent met hardlopen hebben we nog 10 tips voor leuke hardloopboeken voor je. Fijne vakantie! ?

7 leuke hardloopboeken voor op vakantie

Abdi NageeyeAbdi Nageeye - € 16.20
koop bij bol
€ 16.20koop bij bol
Ik haat hardlopenIk haat hardlopen - € 18.95
koop bij bol
€ 18.95koop bij bol
Eet als een atleet - hardloopeditieEet als een atleet - hardloopeditie - € 18.99
koop bij bol
€ 18.99koop bij bol
Alles wat je wilt weten over hardlopenAlles wat je wilt weten over hardlopen - € 19.99
koop bij bol
€ 19.99koop bij bol
In de ban van de BarkleyIn de ban van de Barkley - € 20.99
koop bij bol
€ 20.99koop bij bol
Live, love, runLive, love, run - € 20.99
koop bij bol
€ 20.99koop bij bol
De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

100+ cadeautips speciaal voor hardlopers

Zoek je een leuk cadeau om te geven aan een hardloper voor Kerst of Sinterklaas? Of voor op je verlanglijstje? Zoek dan niet verder! 100+ cadeautips voor hardlopers voor de feestdagen.

Total
1
Shares
Gerelateerde artikelen
hardlooproute
Lees verder

Hoe maak je een hardlooproute?

Loop je elke keer hetzelfde rondje en wil je wat afwisseling? Stippel dan eenvoudig je hardlooproute vooraf online uit. In dit artikel beschrijven we een aantal handige sites waarmee dat kan.
de meest gemaakte fouten met hardlopen die je ten allen tijde moet vermijden
Lees verder

De 10 meest gemaakte fouten met hardlopen

De meeste (beginnende) hardlopers gaan te fanatiek van start. Ze willen snel resultaat in een te korte tijd, met overtraining en blessures tot gevolg. Tien valkuilen om niet in te trappen, met tips om ervoor te zorgen dat je met plezier en blessurevrij blijft lopen.
hardlopen in de herfst
Lees verder

10 tips voor hardlopen in de herfst

De herfst is in aantocht. Met regen, wind en kou vergt het best wat discipline om te blijven hardlopen. Maar de echte fanatiekelingen laten zich natuurlijk niet weerhouden door herfst weer. Blijf lekker hardlopen in de herfst met deze 10 tips!
hardlopen bij koud weer in de winter
Lees verder

Hardlopen bij koud weer

Hardlopen bij koud weer in de winter is niet altijd een pretje. De trainingen in dit seizoen zijn dan ook alleen weggelegd voor de echte doorzetter. Geen paniek! Met deze 12 tips blijf je deze winter vrolijk doorlopen en ga je fit het voorjaar in.