Hardloopboeken vakantie

10 leuke hardloopboeken voor op vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Tijd om tot rust te komen en lekker te ontspannen, bijvoorbeeld met een goed boek. Wij selecteerden de tien leukste en meest interessante boeken over hardlopen die mee kunnen in de koffer.

Alles wat je wilt weten over hardlopen

Een persoonlijke zoektocht naar de wetenschap achter hardlopen. Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel onderzoekt de populaire opvattingen over schoenen, blessures, voeding, presteren en mentaliteit.

“Het fascinerende van Alles wat je wilt weten over hardlopen, is dat je leest over werkelijk alles rond het hardlopen dat ooit wetenschappelijk onderzocht is, maar nog fascinerender vind ik dat blijkt dat je gewoon zelf moet gaan lopen om uit te vinden wat voor jou waar is” – Dolf Jansen.

Alles wat je wilt weten over hardlopen - hardloopboeken voor op vakantie

De tien, de halve en de hele

Aan de finish gekomen met het gevoel dat er toch meer in zat? Ondanks die hardloop-apps, online community’s, hartslagmeters en urenlange training?

De tien, de halve en de hele is de weerslag van de jarenlange ervaring van hardlooptrainer Rob Veer in de begeleiding van zowel lopers op topniveau als prestatiegerichte amateurs. Trainingsmethodes, hartslagmeter, rust, voeding, adem, techniek: alle onderdelen van het lopen komen aan bod in dit complete handboek. Loop sneller, voorkom blessures en haal meer voldoening uit het lopen.

de tien, halve en de hele - hardloopboeken voor op vakantie

Afslank Receptenbijbel

Eén van de belangrijkste redenen dat bijna alle diëten niet vol te houden zijn is door een saai en eentonig eetpatroon, en ellenlange regels en beperkingen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 3 mensen aankomt van een dieet, in plaats van afvalt. Vandaag wordt de dag dat je deze waardeloze diëten voorgoed achter je laat en al je overtollig (buik)vet gaat verslaan. In de Afslank Receptenbijbel vind je meer dan 100 overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Afslank recepten bijbel - hardloopboeken voor op vakantie

Dreams Hardloopdagboek

Werkboek en dagboek voor alle hardlopers
Het lopen van je beste 10 km, je eerste (halve) marathon, of gewoon lekker fit worden?

Hardloopdagboek Dreams is een hardloopdagboek en werkboek in één. Om doelgericht te werken aan een gezonder en fitter lijf of aan het bereiken van jouw ultieme hardloopprestatie. Susan Krumins (olympisch atlete) geeft jou inzicht in de training, wedstrijdvoorbereiding, gewoontes en voeding van toplopers.

Dreams Hardloopdagboek

Blessurevrij lopen

Ontdek je ideale loophoudingen in 5 stappen en vermijd blessures! Hardlopen is gezond, tot de kilometers hun tol eisen… Door de vrij grote impact van hardlopen krijgt ons lichaam het zwaar te verduren, vaak met overbelasting en blessures tot gevolg. Veel van die ongemakken komen voort uit een slechte loopstijl. Vergeet dus die hiellanding want sportreflexoloog John Rooms biedt in blessurevrij lopen een plan van aanpak – geschikt voor iedere hardloper, ongeacht het niveau – om je eigen loopstijl te observeren en je natuurlijke, optimale loopbeweging te herontdekken.

blessure vrij lopen - hardloopboeken voor op vakantie

Hardlopen met Evy

In 10 weken naar 5 km! In Hardlopen met Evy bundelt Evy Gruyaert alle vragen die ze over de jaren kreeg en volgt ze week per week mee in je looptraining. Wat als je nog nooit gesport hebt? Hoe kies je de juiste loopschoen? Wat is een goede hartslag?

Dit boek overstijgt het klassieke boek over lopen omdat het algemene en wetenschappelijk onderbouwde informatie over lopen aanbiedt, maar ook nog eens volledig jouw persoonlijke traject volgt! Ieder hoofdstuk vertelt iets nieuws en relevants voor de trainingen in die week. Net zoals de app dus, maar nog uitgebreider!

Hardlopen met Evy

Hardlopen voor vrouwen

Word moe, rust uit, geniet, speel met de wind, koester je lijf, bevrijd jezelf: ga lopen Lopen is sporten, maar lopen is ook ontmoeten, lopen is vrijheid. Steeds meer vrouwen gaan hardlopen – en gelijk hebben ze. In deze volledig herziene editie van Hardlopen voor vrouwen van Barbara Kerkhof vind je alles over beginnen én verdergaan met hardlopen. Over schoenen, kleding, voeding en training. Over rennen in de regen, over zenuwen voor een wedstrijd. Maar boven alles gaat dit boek over verliefd worden op het lopen en hoe je dit daarna uitbouwt tot een duurzame relatie.

Hardlopen voor vrouwen - hardloopboeken voor op vakantie

Ik haat hardlopen

Hoe een thuisblijfmoeder in 3,5 jaar tienvoudig marathoner en six marathon majors finisher werd.

Ik háát hardlopen! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree letterlijk riep na haar allereerste rondje joggen door het park. Als ze van succesvolle carrièrevrouw transformeert in thuisblijfmoeder, staat haar leven op zijn kop. Bij gebrek aan andere opties en op zoek naar positiviteit besluit Hedwig te gaan hardlopen.

Ik haat hardlopen

In de ban van de Barkley

In het adembenemende boek In de ban van de Barkley vertelt Michiel Panhuysen over De Barkley, een ultramarathon die zo extreem is dat zelden iemand de finish bereikt. Voor de lezers van Jon Krakauer. ‘De Barkley’, een begrip in de wereld van de ultralopers. Mythisch, extreem en in nevelen gehuld. De wedstrijd – die plaatsvindt diep in het Frozen Head State Park in de Amerikaanse staat Tennessee – is een van de slopendste ultra’s ter wereld.

In de ban van de Barkley - hardloopboeken voor op vakantie

Ik heb geen zin

Inspirerende loopverhalen om je van de bank naar de deur te krijgen. Je ‘moet’ eigenlijk van jezelf hardlopen, maar je hebt honderdduizend smoesjes. Je schoenen liggen te ver weg; het is koud, te nat, te warm; je hebt spierpijn of een kater; je hebt het echt veel te druk en je bent moe… Met andere woorden, je motivatie is ver te zoeken. Ik heb geen zin staat vol motiverende verhalen van Annemerel de Jongh en van bekende en onbekende hardlopers.

Ik heb geen zin

Uitgelezen en op zoek naar nog meer hardloopboeken voor op vakantie? Bekijk dan ons complete overzicht hardloopboeken of download ons gratis e-book.

Kiprun heren hardloopschoenen

Decathlon ontwikkelde deze goed dempende, stabiele en comfortabele hardloopschoenen voor trainingen en wedstrijden, tot marathons Als demping, comfort en stabiliteit voor jou de belangrijkste criteria zijn bij het kiezen van hardloopschoenen om kilometers te verslinden, is de KS900 je ideale partner! Probeer ze snel uit! Tijdelijk voor €99,99.

Total
0
Shares