Avocado's

Avocado’s, dé snack voor hardlopers

Avocado’s zijn een echte vitaminebom. Ze bevatten snelle koolhydraten, eiwitten en veel mineralen. De ideale snack voor hardlopers dus. Daarnaast verkleint het eten van avocado’s de kans op hartziekten, een beroerte en het risico op darmkanker.

Een avocado bevat ook veel vet, maar het is voornamelijk onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Met het eten van een avocado krijg je dus goede vetten binnen, maar let op er zitten wel veel calorieën in. Wanneer je wilt afvallen met hardlopen is het in eerste instantie misschien niet de beste keuze.

Waarom avocado’s goed voor je zijn

Avocado’s bevatten de volgende goede voedingsstoffen:

  • Kalium, een mineraal dat het lichaam nodig heeft voor de volgende processen: aanmaak van glycogeen wat nodig is voor energieopslag, aanmaak van eiwitten, het goed geleiden van zenuwprikkels zodat spieren zich kunnen samentrekken en het regelen van de vochtbalans en bloeddruk.
  • Vitamine C, noodzakelijk voor een goede weerstand.
  • Magnesium, een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor de vorming van botten en spieren. Daarbij speelt het een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels. 
  • Vitamine E, goed voor de spieren, rode bloedcellen en het hart. 
  • Vitamine D, helpt voor sterke botten, de werking van spieren en het immuunsysteem.
  • Zink, dit is noodzakelijk bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Daarnaast zorgt het ook voor gezonde botten.
  • Ijzer, dit is een mineraal dat onder andere belangrijk is voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door ons lichaam. Daarnaast ondersteunt ijzer het immuunsysteem en draagt het bij aan onze energievoorziening. 

Een makkelijke manier om een avocado te eten, is deze te gebruiken als snack of op brood als lichte maaltijd voor of na het hardlopen. Heerlijk, makkelijk en gezonde voeding. Probeer eens deze variaties:

  • een rijstwafel met avocado
  • volkoren cracker met avocado 
  • voeg naar wens een ei, peper of tuinkers toe

Meer lezen over gezonde voeding en hardlopen?

Wat kun je het beste eten na het hardlopen? Op zoek naar gezonde recepten voor hardlopers? Barbara Kerkhof en Miriam van Reijen bieden in hun hardloperskookboeken nieuwe wetenschappelijke inzichten in welk eetpatroon je prestaties nu echt bevordert. Deze en drie andere leuke boeken over gezond eten, speciaal voor hardlopers en andere duursporters.

Afvallen met gezond en vooral lekker etenAfvallen met gezond en vooral lekker eten - € 27.50
koop bij bol
€ 27.50koop bij bol
Eet als een atleet - hardloopeditieEet als een atleet - hardloopeditie - € 18.99
koop bij bol
€ 18.99koop bij bol
Food2run - Gezonder eten, sneller lopenFood2run - Gezonder eten, sneller lopen - € 24.99
koop bij bol
€ 24.99koop bij bol
Het hardloperskookboek - deel 1Het hardloperskookboek - deel 1 - € 24.99
koop bij bol
€ 24.99koop bij bol
Het hardloperskookboek - deel 2Het hardloperskookboek - deel 2 - € 24.99
koop bij bol
€ 24.99koop bij bol
Bekijk alle boeken over hardlopen en voeding
ShockAbsorber Ultimate Run Bra

Specifiek ontworpen voor hardlopers, de award-winning Ultimate RUN beha vermindert bounce tot 78%* en zorgt voor ultiem frictie vrij-free comfort.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
banaan
Lees verder

De kracht van de banaan

Wist je dat we in Nederland ruim 720 miljoen bananen per jaar eten? Een groot deel hiervan wordt gegeten door sporters. En dat is niet voor niets. Een banaan is makkelijk mee te nemen, snel te eten, goedkoop en super gezond. De suikers in de banaan geven jou als hardloper snelle energie.
gezond eten
Lees verder

Gezond eten: hoe doe je dat eigenlijk?

Wil je naast hardlopen ook nog gezond eten, maar heb je geen idee hoe? Lees dan snel verder. Gezond eten is makkelijker dan je denkt. Ontdek er hier alles over!
Chocolade goed voor hardlopers
Lees verder

Alsjeblieft! 3 Redenen waarom je chocolade moet eten

Spoel die smerige bietensap maar door de gootsteen en stap over op chocolade. Wij hebben drie wetenschappelijk redenen waarom chocolade goed is voor hardlopers. Chocolade wordt vaak gezien als ongezond met veel calorieën. Maar voor hardlopers zitten er ook goede stoffen in.
Koffie niet verkeerd
Lees verder

Koffie niet verkeerd

Koffie heeft een positief effect op je sportprestaties. De cafeïne die erin zit verhoogt de prestatie aanzienlijk. Ideaal voor hardlopers dus.