blauwe teennagels

Zo voorkom je blauwe teennagels

De meeste langeafstandlopers krijgen hier vroeg of laat een keer mee te maken: blauwe teennagels. Hoe komt dit en wat kun je er aan doen?

Hoe ontstaan blauwe teennagels?

Ondanks dat het geen ernstige blessure is, kan deze wel erg vervelend zijn. Soms kan er zelfs een bonkend gevoel in de tenen optreden. Een blauwe nagel krijg je bij te veel druk op het nagelbed. Hierdoor ontstaat er een bloeding onder de nagel. De nagel sterft vervolgens af en onder de nagel groeit geleidelijk een nieuwe nagel. Bij een grote teen kan dit wel een jaar duren.

Bevorder je herstel met Kwakzalver

Bevorder je herstel met Kwakzalver

Kwakzalver maakt crèmes, gemaakt door sporters, getest door sporters, maar vooral gemaakt vóór sporters. De hersteller crèmes zijn ideaal voor na je hardlooptraining. Probeer het zelf eens uit met deze giftbox, bestaande uit drie populaire crèmes. » Meer informatie

Hoe kun je een blauwe teennagel voorkomen?

De meest voorkomende oorzaak is een te krappe hardloopschoen. Je voet heeft de neiging om wat uit te gaan zetten bij het hardlopen. Wanneer je niet voldoende ruimte hebt voorin de schoen, dan zal deze tegen de voorkant stoten, met uiteindelijk een bloeding tot gevolg. Laat je dus goed adviseren bij het kopen van een hardloopschoen.

De extra druk op het nagelbed kan ook ontstaan doordat je tenen wat krom staan en er daardoor extra druk op de nagel komt te staan bij het afwikkelen van de voet. De nagels goed kort houden is dan het beste advies. Het kan ook zijn dat je veters niet strak genoeg zijn vastgebonden en je daardoor teveel schuift in je schoenen. Hierdoor drukken je nagels steeds tegen de voorkant van je schoen.

hardloopschoenen

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Een goede hardloopschoen is van belang om blessurevrij en met veel plezier te lopen. Maar wat maakt een hardloopschoen nu een goede schoen? En waar moet je nu specifiek op letten bij het kopen van hardloopschoenen?

Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Gratis e-book: Beginnen met hardlopen

Download het superdikke GRATIS e-book van Run Now om verantwoord en met plezier van start te gaan. Inclusief een gratis hardloopschema: In 12 weken naar 30 minuten lopen. Tips over training, voeding, oefeningen, hardloopgadgets en meer ... Stiekem ook heel leuk voor de ervaren loper. » Meer informatie
Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Wanneer zijn je hardloopschoenen aan vervanging toe?
Lees verder

Wanneer zijn je hardloopschoenen aan vervanging toe?

Je hardloopschoenen zijn je beste hardloopmaatje! Zorg goed voor ze en vervang ze op tijd. Voor je het weet voelen de kilometers loodzwaar aan of heb je een vervelende blessure te pakken. Maar wanneer zijn je hardloopschoenen aan vervanging toe?
steken in je zij
Lees verder

Steken in je zij. Niet gevaarlijk, wel vervelend!

Veel hardlopers hebben hier weleens last van. Steken in je zij kunnen plotseling opkomen tijdens je loopje. Heel vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Hoe komt het en wat kun je er aan doen?
Hardlopersknie
Lees verder

Hoe voorkom je een hardlopersknie?

Een hardlopersknie of lopersknie is een veel voorkomende blessure onder hardlopers. Meestal is de klacht gerelateerd aan een verkeerde wijze van bewegen of een eenzijdige belasting. Of wanneer de spieren in je heup of billen niet sterk genoeg zijn.