Polar Vantage V2 Review

De Polar Vantage V2 is een premium sporthorloge voor hardlopers. Hij is voorzien van hartslagmeting aan de pols, GPS, uitgebreide slaap-en herstelmeting én heeft een ultra lange batterijduur. De V2 is het stokpaardje van de Finse wearable-fabrikant en bevat alle expertise en technologieën van Polar in één horloge. Het is dan ook onze keuze voor de meer prestatiegerichte hardloper.

Polar Vantage V2

Het uiterlijk van de Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is de opvolger van de originele Vantage V en een stuk uitgebreider (en duurder) dan zijn broertje de Polar Vantage M2. Net als de M2 moet dit horloge het niet hebben van zijn smartwatch functies, maar richt het zich op de fanatieke hardloper met uitgebreide tools en inzichtelijke rapporten om je hardloopprestaties te verbeteren.

De V2 heeft een lichtgewicht ontwerp en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Zo is de waterdichte, aluminium behuizing versterkt met glasvezel polymeer. Is het full colour touchscreen voorzien van sterk gorilla glass en een anti-vingerafdruk coating. En sluit tot slot het horloge ook nog eens erg fijn aan om je pols, door de comfortabele siliconen polsbandjes.

Ondanks het touchscreen laat het horloge zich nog makkelijker bedienen met de vijf knoppen aan de zijkant. Door het lichte reliëf op de knoppen, de grootte en de feedback wanneer je ze gebruikt zijn ze met name tijdens je training een meerwaarde.

De Polar Vantage V2 in rode uitvoering
Polar Vantage V2 hardloophorloge
Zwarte uitvoering van de Polar Vantage V2

Hardlopen met de Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 beschikt over een nauwkeurige, geïntegreerde GPS-functie, waarmee je je snelheid, afstand en route kan bekijken. Ook heb je routebegeleiding en zie je op het kaartje waar je heen moet. Routes kun je binnenhalen via Komoot.

De V2 bevat verschillende trainingsfuncties voor hardlopers. Met Fitspark heb je toegang tot kant-en-klare workouts en hardloopschema’s die passen bij jouw fitheid en voorgaande trainingen. Via Smart Coaching krijg je begeleiding tijdens je hardlooprondje en ontvang je feedback over je vooruitgang. Ook kun je je trainingsgegevens en prestaties delen met een coach of vrienden. Met FuelWise krijg je tips om op tijd voldoende te eten en drinken

Nauwkeurige hartslagmeting

Met de polssensor in de V2, houd je continu je hartslag in de gaten. Het horloge meet je hartslag door een combinatie van optische sensoren en fysieke meting op de huid. Sommige uitvoeringen (zie onderaan deze pagina) zijn ook voorzien van een extra hartslagsensor, waardoor je nog nauwkeuriger je hartslag kunt volgen. Het horloge maakt op basis van je hartslag een persoonlijk activiteitsdoel en helpt je dat ook te behalen. Met de prestatietesten van Polar kan je op vrij betrouwbare wijze je hartslagzones vaststellen en daar je trainingen op aanpassen. Ook kun je door middel van een looptest jouw VO2 Max waarde bepalen, wat aangeeft wat je maximale zuurstofopnamevermogen is.

Polar Vantage V2

Polar Vantage V2
4.4 5 3
Polar Vantage V2
De Polar Vantage V2 is het stokpaardje van de Finse wearable-fabrikant en bevat alle expertise en technologieën van Polar in één horloge. Het is dan ook onze keuze voor de meer prestatiegerichte hardloper.
De Polar Vantage V2 is het stokpaardje van de Finse wearable-fabrikant en bevat alle expertise en technologieën van Polar in één horloge. Het is dan ook onze keuze voor de meer prestatiegerichte hardloper.
4,4 rating
4,4 / 5
i8,8/10 (gebaseerd op 13 reviews op coolblue en 9 reviews op bol.com, op 28/11/2021)
Beste keuze
koop bij bol
Polar Vantage V2

Herstel als een pro

De Vantage V2 is ontworpen om je lichaam steeds beter te begrijpen en daar je trainingen op aan te passen. Minstens zo belangrijk is het herstel. Dit doet het horloge met de functie Recovery Pro en de Training Load Pro-technologie, waardoor je overbelasting en blessures eerder kunt voorkomen. De Nightly Recharge-functie volgt de fases van je slaap, meet je nachtelijk herstel van de belasting en stress van de voorafgaande dag. Een interessante functie voor hardlopers is beenherstel dat aangeeft of je na een training al voldoende hersteld bent om weer te gaan lopen.

Analyseer en verbeter jezelf

De Polar Vantage V2 biedt een schat aan informatie die je nodig hebt om je hardlooptrainingen te analyseren en je prestaties op basis van heel veel data te verbeteren. Zoals calorieverbruik, hartslag, cadans, vermogen en nog belangrijker welk effect de training op jouw lichaam heeft. Daarnaast biedt het uitgebreide analyses van jouw slaap, hartslagvariaties en herstel. Je vindt dit alles terug in de app en desktop versie van Polar Flow. De tests en adviezen zijn erg overzichtelijk weergegeven waardoor je jouw hardloopprestaties over een lange periode goed analyseren.

Nauwkeurige hartslagmeting aan de pols
Zij aanzicht van de Polar Vantage V2
Routebegeleiding op de V2

Ultra lange batterijduur

De batterij van de Polar Vantage V2 gaat tot wel 40 uur mee in trainingsmodus met hartslagmeting en gps ingeschakeld. In energiebesparingsmodus gaat het horloge tot wel 100 uur mee, dankzij een ultrazuinige gps-modus.

Handige extra’s

Naast alle sportgerelateerde functies biedt het horloge ook de mogelijkheid je muziek vanaf je horloge te bedienen en bevat het slimme functies als het weerbericht en smartphone notificaties. Hiervoor moet je wel je smartphone met de V2 verbinden. Helaas kun je nog altijd geen muziek op het apparaat zelf opslaan. Daarnaast ga je met de tweedaagse weersvoorspelling ga je altijd voorbereid op pad. Via de verbinding met je smartphone ontvang je notificaties op je horloge zodat je je telefoon niet aan hoeft te raken.

Plus- en minpunten van de Polar Vantage V2

  • Realtime hartslagzones tijdens het hardlopen
  • Monitort jouw herstel en past hier je trainingsvoorstel op aan.
  • Door de routebegeleiding navigeert het horloge jou de juiste kant op.
  • Nauwkeurige gps- en hartslagmeting.
  • Lange batterijduur (40 uur in trainingsmodus en tot 100 uur in energiebesparingsmodus)
  • Geen ingebouwde muziekopslag, dus je moet je telefoon meenemen.
  • Beperkte smartwatchfuncties

Kenmerken van de Polar Vantage V2

Polar hardloophorloges werken met de meeste smartphones. De minimumvereisten zijn een iPhone met iOS 12 of hoger. Android-apparaten met Bluetooth 4.0 en Android 6 of hoger.

Gewicht52 gram
TouchscreenJa
Altijd-aan-displayJa
WaterbestendigJa
BesturingssysteemPolar
BluetoothJa
WifiNee
Contactloos betalenNee
HartslagmetingJa (polssensor)
HartslagzonesJa
GPSJa
HoogtemeterJa
VO2max metingJa
Navigatie/kaartenJa
ANT+Nee
MuziekspelerNee

Uitvoeringen van de Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is verkrijgbaar in diverse kleuren: grijs, groen, rood en zwart. Hieronder vind je de verschillende uitvoeringen en de beste prijzen (laatst bijgewerkt: vandaag, 22-06-2024).

Morgen al je eerste rondje hardlopen met de V2? Bestel hem nu bij jouw favoriete webshop.

Zwarte uitvoering

Grijze uitvoering

Rode uitvoering

Groene uitvoering

Unbox Hardloopvest

Met dit USB-C oplaadbare reflecterende hardloopvest voorzien van wit licht van voren en rood licht van achter ben jij niet te missen voor anderen. Daarnaast kan dit vest tegen de regen en kun je de LED verlichting opladen middels een bijgeleverde USB-C kabel.

Total
0
Shares