Fitbit Sense Review

De Fitbit Sense is een fijn, gebruiksvriendelijk horloge dat tussen een smartwatch (zoals de Apple Watch of Samsung Galaxy Watch) en een uitgebreid sporthorloge in zit.

Het is het meest geavanceerde slimme horloge van Fitbit. Het helpt jou je lichaam en geest in balans te brengen en stress te verminderen dankzij de EDA scanner.

De smartwatch heeft een roestvrijstalen behuizing en een optimale pasvorm. Het nieuwe infinity-bandje is ideaal voor work-outs en dagelijks gebruik, en voelt comfortabeler en flexibeler dan eerdere modellen.

Fitbit Sense hardloophorloge review

Uiterlijk van de Fitbit Sense

De Sense is een compact horloge en laat zich bedienen door een aanraakgevoelige inkeping aan de zijkant. Een korte druk op de knop activeert het horloge vanuit de slaapstand of laat je terugkeren naar het hoofdmenu. De Fitbit Sense lijkt uiterlijk veel op de goedkopere Fitbit Versa, maar heeft meer sensoren en functies aan bord. De smartwatch is net als de andere Fitbit-apparaten sterk gericht op gezondheid tracking en richt zich op een brede doelgroep dan enkel hardlopers.

Fitbit Sense Hardloophorloge zijkant zwart
Fitbit Sense Hardloophorloge - Groene uitvoering
Fitbit Sense Hardloophorloge

Hardlopen met de Fitbit Sense

Al je routes en hardloopprestaties houd je bij dankzij de ingebouwde gps functie, zonder je smartphone in de buurt. De app geeft overzichtelijke informatie over het aantal stappen, afstand, verbruikte calorieën en het aantal trappen dat je per dag loopt. Tijdens het hardlopen zie je jouw hartslag, de afgelegde afstand en totale tijd. Door te swipen kun je meer data zien en je hebt als gebruiker ook de mogelijkheid om de weergave aan te passen.

In de Fitbit app vind je meer informatie over je training zoals afstand, tempo, hartslag, energie en tussentijden. Daarnaast kun je dit koppelen aan Strava en andere hardloop apps. Het is een perfect horloge voor de recreatieve hardloper. Wil je echter ook specifieke trainingen zoals intervals kunnen doen, dan is deze minder geschikt.

De accuduur is uitstekend. Daarnaast beschikt deze smartwatch natuurlijk over de vertrouwde functies zoals ingebouwde gps en een lange batterijduur. Dankzij het snel opladen heb je een volledige dag batterijduur na slechts 12 minuten opladen.

Hartslagmeting

Tijdens work-outs zie je in real time of je hartslag in de zones vetverbranding, cardio of piek is, zodat je weet hoeveel inspanning je moet leveren om je doelen te bereiken. Fitbit Sense informeert je direct als je hartslag in rust buiten het normale bereik ligt en kan je ongebruikelijke hartsymptomen opmerken. Met de functie ‘minuten in actieve zones’ meet de Fitbit Sense de tijd die je in elke hartslagzone doorbrengt, zodat je weet of je goed op weg bent om je doelen te bereiken.

Fitbit Sense

Fitbit Sense
4.4 5 3
Fitbit Sense
De Fitbit Sense Grijs is het meest geavanceerde slimme horloge van Fitbit. Het helpt jou je lichaam en geest in balans te brengen en stress te verminderen dankzij de EDA scanner.
De Fitbit Sense Grijs is het meest geavanceerde slimme horloge van Fitbit. Het helpt jou je lichaam en geest in balans te brengen en stress te verminderen dankzij de EDA scanner.
4,4 rating
4,4 / 5
i8,8/10 (gebaseerd op 318 reviews op Coolblue op 25/11/2021)
Beste keuze
koop bij coolblue
Fitbit Sense

Lichaam en geest in balans

De Fitbit Sense onderscheidt zich door de EDA scanner, dit detecteert electrodermale activiteit, wat erop kan wijzen dat het lichaam stress ervaart. Zo kun je stress beter leren herkennen en beheersen en krijg je bij te veel stress tips om dit te verminderen. Daarnaast meet het horloge je huidtemperatuur en het zuurstofgehalte in je bloed. Zo krijg je inzicht in je mentale en fysieke conditie. Ook maak je hartfilmpjes met de ECG hartslagmeter.

Naast het meten van activiteiten, registreert de Fitbit Sense verschillende slaapfasen en geeft een nachtelijke slaapscore. Hierdoor zal je je slaapkwaliteit beter kunnen begrijpen en kan je zorgen voor een betere nachtrust. Een sensor meet elke nacht je huidtemperatuur, zodat je weet wanneer deze afwijkt van de normale temperatuur. Aan de hand van deze informatie kun je patronen ontdekken die verband houden met veranderingen in je lichaam, zoals koorts of ovulatie.

Neem even de tijd om te ontspannen
Fitbit Sense Hardloophorloge zijkant
Fitbit Sense Hardloophorloge hartslagmeter

Plus- en minpunten van de Fitbit Sense

  • Zwemmen of douchen is geen probleem, want de Sense is waterdicht tot 50 meter diepte. 
  • Wil je ergens betalen met het horloge? Dit doe je contactloos met Fitbit Pay
  • De accuduur is uitstekend en in slechts 12 minuten volledig opgeladen
  • Duidelijk interface met goede inzichten mbt gezondheid en slaapgedrag. Met slimme tools voor stressbeheersing
  • Meldingen bij hoge en lage hartslag
  • Sommige functionaliteit vereist abonnement
  • Geavanceerde trainingen (zoals interval), biedt de Fitbit Sense niet.
  • Fitbit is niet compatibel met Huawei P8 Lite en P9 Lite smartphones.

Waarmee te koppelen?

De Fitbit-app is compatibel met de meeste populaire telefoons. Om je Fitbit-producten en -services in te stellen en te gebruiken, moet je de Fitbit-app installeren op een compatibel apparaat met een van de volgende besturingssystemen: Apple iOS 12.2 of hoger. Android OS 8.0 or hoger. Synchroniseert met Mac OS X 12.2 en hoger, iPhone 5S en hoger, Android 7.0 en hoger.

Kenmerken van de FitBit Sense

Gewicht33,1 gram
TouchscreenJa
Altijd-aan-displayJa
WaterbestendigJa (IPX8)
BesturingssysteemFitbit
BluetoothJa
WifiJa
Contactloos betalenJa (Fitbit Pay)
HartslagmetingJa (polssensor)
HartslagzonesJa
GPSJa
HoogtemeterJa
VO2max metingJa
Navigatie/kaartenNee
ANT+Nee
MuziekspelerNee

Uitvoeringen van de FitBit Sense

De Fitbit Sense is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder: zwart/grijs, groen/zilver en wit/goud. Hieronder vind je de uitvoeringen en de beste prijzen (laatst bijgewerkt: vandaag, 22-06-2024).

Morgen al je eerste rondje hardlopen met de FitBit Sense? Bestel hem direct bij jouw favoriete webshop.

Fitbit Sense 2 Goud/BlauwFitbit Sense 2 Goud/Blauw - € 234.00
koop bij coolblue
€ 234.00koop bij coolblue
Fitbit Sense 2 Goud/Blauw + BlueBuilt OpladerFitbit Sense 2 Goud/Blauw + BlueBuilt Oplader - € 259.00
koop bij coolblue
€ 259.00koop bij coolblue
Fitbit Sense 2 Zilver/WitFitbit Sense 2 Zilver/Wit - € 256.00
koop bij coolblue
€ 256.00koop bij coolblue
Fitbit Sense 2 Zilver/Wit + BlueBuilt OpladerFitbit Sense 2 Zilver/Wit + BlueBuilt Oplader - € 281.00
koop bij coolblue
€ 281.00koop bij coolblue
Fitbit Sense 2 ZwartFitbit Sense 2 Zwart - € 224.00
koop bij coolblue
€ 224.00koop bij coolblue
Fitbit Sense 2 Zwart + BlueBuilt OpladerFitbit Sense 2 Zwart + BlueBuilt Oplader - € 249.00
koop bij coolblue
€ 249.00koop bij coolblue
Bekijk alle hardloophorloges
Kalenji dames hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen hoeven niet duur te zijn! Decathlon ontwikkelde deze lichte en goed dempende hardloopschoenen voor wie tot 10 km per week rent. Deze hardloopschoen is licht en goed dempend dankzij het CS-concept in de hiel en absorbeert bijzonder goed de schokken tijdens het hardlopen. Nu voor slechts €34,99

Total
0
Shares