Halve Marathon van Egmond

De Egmond Halve Marathon, de meest legendarische van Nederland


Voor de echte hardloop liefhebbers én bikkels begint het nieuwe jaar standaard in Egmond aan Zee. Dit jaar alweer de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon. Zwaar en uitdagend zijn de woorden die deze winter klassieker omvatten. Het pittige parcours over het strand, door de duinen en het bos is prachtig. Dit in combinatie met de weersomstandigheden en het wisselende getij maken dit evenement elk jaar weer uniek. Inwoners van Egmond zijn de weersomstandigheden wel gewend en staan altijd langs het parcours om de hardlopers aan te moedigen. Een fantastische ervaring om je grenzen te verleggen en jezelf uit te dagen. Doe mee!

Informatie

  • Datum: zondag 8 januari 2023
  • Plaats: Start en finish in Egmond aan Zee
  • Uitslagen: In 2020 is de halve marathon gewonnen door Bashir Abdi in 01:08:23. 

Afstanden & Programma

De wedstrijden zijn op zondag Je kan meedoen aan verschillende onderdelen, waaronder:

  • De halve marathon is de hoofdafstand en waarschijnlijk de zwaarste van Nederland. Je start op de boulevard waar je meteen het strand op gaat voor de eerste 7 kilometers. Vervolgens kom je bij Castricum waar je een pittige klim hebt om in de duinen terecht te komen. Aan het eind wacht nog een klim een behoorlijke heuvel op om terug te komen in Egmond. Als je bij de vuurtoren bent, is het nog 200 meter doorbikkelen tot de finish. 
  • De kwart marathon is ideaal als je houdt van het strand en de zee, maar liever voor een wat kortere afstand wil gaan. Je begint op de boulevard en loopt eerst 3 km door de badplaats. Vervolgens loop je 2 km over het strand met aan het eind een behoorlijke klim richting het Noordhollands Duinreservaat. Tot slot loop je over verharde wegen met wat klimmetjes tot Egmond aan Zee en finish je op de Zeeweg.
  • De Egmond heroes run is bedoeld voor iedereen met een beperking of chronische aandoening. Iedereen is welkom. Je kan kiezen uit 1,8 of 3 kilometer. Wil je niet alleen lopen, neem dan gerust een buddy mee.  
  • De Mini Marathon is er voor de jongste sportievelingen tussen de 4 en 13 jaar. Het is een uitdagend parcours van 1 km waarbij je een stukje over het officiële parcours van de Egmond Halve Marathon rent. Dit is voor de echte bikkels!
  • De perfecte manier voor teambuilding! Doe mee aan de Businessloop en ga de strijd samen met je collega’s aan. Na afloop proost je op een fantastische dag.  

Zo maak je jouw startnummer vast

Geen gaten in je shirt met deze handige startnummerbanden en magneten. Hiermee bevestig je eenvoudig het startnummer aan je kleding en daarbij zorgen ze er ook voor dat het startnummer gedurende de wedstrijd goed blijft zitten. Het voorkomt gedoe met speldjes en gaten in je kleding.

Ronhill Race Number BeltRonhill Race Number Belt - € 16.95
koop bij all4running
€ 16.95koop bij all4running
Gato Race Number MagnetGato Race Number Magnet - € 9.95
koop bij all4running
€ 9.95koop bij all4running
Startnummerband triathlon lange afstandStartnummerband - € 11.99
koop bij decathlon
€ 11.99koop bij decathlon
Bekijk alle startnummerbanden en magneten

Goede doel

Loop niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Je kan dit jaar een vrijwillige donatie doen aan het goede doel Puur water & natuur (PWN). Zij zorgen voor heerlijk, schoon drinkwater en onderhouden de prachtige duingebieden in Noord-Holland. De donatie wordt dit jaar gebruikt voor de amfibieën, zoals kikkers, padden en salamanders, die leven in het Noordhollandse Duinreservaat. Zij houden van ondiepe poelen waar het water warmer is en kunnen wel wat hulp gebruiken bij het veilig oversteken van wegen. Er zijn nog verschillende plekken in het duin waar het veiliger of aantrekkelijker kan worden gemaakt. Dit jaar wil PWN het sponsorbedrag gebruiken om dit te realiseren voor deze amfibieën.

Inschrijven voor de Egmond halve marathon

Heb jij zin in deze uitdaging? Schrijf je dan in via deze link. Je mag natuurlijk ook als toeschouwer komen om alle hardlopers over de finish te helpen! Klik hier voor alle informatie over deze dag. Kan je niet wachten om van start te gaan? Wij selecteerden drie goede hardloopboeken die je in de tussentijd kunt lezen en je helpen om voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

De tien, de halve en de heleDe tien, de halve en de hele - € 36.99
koop bij bol
€ 36.99koop bij bol
Focus van start tot finishFocus van start tot finish - € 16.50
koop bij bol
€ 16.50koop bij bol
Missie MarathonMissie Marathon - € 21.99
koop bij bol
€ 21.99koop bij bol
Bekijk alle hardloopboeken

5 handige gadgets voor de halve marathon van Egmond

Compressport Ice CapCompressport Ice Cap - € 34.95
koop bij all4running
€ 34.95koop bij all4running
Marathonvest wit/geelMarathonvest wit/geel - € 29.99
koop bij decathlon
€ 29.99koop bij decathlon
Compressport Pro Marathon SocksCompressport Pro Marathon Socks - € 24.95
koop bij runningdirect
€ 24.95koop bij runningdirect
Maurten Gel 100 BoxMaurten Gel 100 Box - € 35.95
koop bij all4running
€ 35.95koop bij all4running
Craft Rush Marathon Shorts DamesCraft Rush Marathon Shorts Dames - € 29.95
koop bij all4running
€ 29.95koop bij all4running
Bekijk meer handige hardloopaccessoires

Behaal je afslankdoelen in 2022

Verbrand snel overtollig buikvet. Zonder honger te lijden of te jojoën. Met simpel te maken afslank recepten. Vandaag wordt de dag dat je deze waardeloze diëten voorgoed achter je laat en al je overtollig (buik)vet gaat verslaan. Op een gezonde en verantwoorde manier. Meer dan 140 overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Total
23
Shares
Gerelateerde artikelen
Marathon Rotterdam
Lees verder

Marathon Rotterdam – You’ll never walk alone!

16 april 2023 - De 42ste editie van de NN Marathon Rotterdam komt eraan. De enorme toeschouwers langs het hele parcours en Lee Towers met “You'll never walk alone” maken deze marathon uniek! Bekijk ook een unieke 3D animatie.
Leiden Marathon
Lees verder

Leiden Marathon, de gezelligste van Nederland

13 en 14 mei 2023 - De Leiden Marathon wordt dit jaar voor de 32ste keer gehouden. De start en finish zijn midden in het historische hart van de prachtige stad Leiden. Vele duizenden toeschouwers genieten van de hardlopers (en andersom).
Dam tot Damloop
Lees verder

Dam tot Damloop, een waar hardloopfeest!

17 september 2023 - De Dam tot Damloop is een ongekend populair hardloopevenement van Amsterdam naar Zaandam. Jaarlijks doen er ongeveer 50.000 hardlopers mee aan de officiële 10 Engelse Mijl.